Facebook Pixel Οι Γερμανοί δεν είναι ΠΑΣ...
| 2012-09-16 12:02:00

Οι Γερμανοί δεν είναι ΠΑΣ...

Οι Γερμανοί δεν είναι ΠΑΣ...

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το δίδυμο φωτιά Μήτρογλου-Τζιμπούρ στον Ολυμπιακό, τους ρόλους που δεν έχουν μοιραστεί σωστά και το "εγγονάκι" του Σιόβα.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στον δικό του βαθμολογικό ρυθμό! Και πέρασε και από τα Γιάννενα με τρόπο μοναδικό! Εν ολίγοις, οι νταμπλούχοι είχαν θετικό πρώτο μέρος, απέναντι στο ταμπούρι των αντιπάλων τους, γκάζωσαν κι έβαλαν δυο γκολάκια στο δεύτερο μέρος και «τα χρειάστηκαν» στο τελευταίο τέταρτο.

Οι τρεις βαθμοί ταξίδεψαν στον Πειραιά, προβληματισμοί υπάρχουν, αλλά την ίδια ώρα, εμφανίζεται και ένα τρομερό επιθετικό δίδυμο Τζίμπουρ- Μήτρογλου, που βάζουν γκολ όπως θέλουν. Το σημαντικότερο από τη «βόλτα» στους Ζωσιμάδες; Η νίκη, που προσφέρει χαμόγελο και ηρεμία ενόψει Σάλκε. Γιατί οι Γερμανοί, δεν είναι Γιάννενα και αν ο Ολυμπιακός δεν τους στριμώξει, τότε θα 'χει σίγουρα πρόβλημα...

Ο Χριστόπουλος το σκέφτηκε καλά το ματσάκι στο πρώτο ημίχρονο και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για το στήσιμο του «Άγιαξ». Άλλωστε, όταν προέρχεσαι από θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του Παναθηναϊκού και... καπάκι υποδέχεσαι τον Ολυμπιακό, έχεις την τεράστια πρόκληση να γίνεις μάγκας, αν δεν χάσεις και από τους νταμπλούχους. Ένα 5- 4- 1 τον γηπεδούχων, τους έδωσε μόνο μια τελική προσπάθεια, αλλά λίγο έλειψε σε αυτή με τον Ντε Βισέντι να το βάλουν το γκολάκι τους. Κοίταξαν την ανασταλτική λειτουργία τους και κατάφεραν να μη δεχθούν γκολ.
Σουτ και σέντρες

Ο Ολυμπιακός από ένα σημείο και έπειτα το γύρισε στα μακρινά σουτ και τις σέντρες. Η ...πολυκοσμία από μπλέ φανέλες, δεν έδινε δικαιώματα δημιουργίας και κενών χώρο στους φιλοξενούμενους. Ο Ζαρντίμ με την επιλεγμένη ενδεκάδα και λόγω Σάλκε, ήξερε ότι θα πρέπει να υπάρξει μπόλικη υπομονή. Να σκεφτείτε, ο αιχμή του δόρατος, ο Τζιμπούρ, δε φαινόταν πουθενά.

Μα ήταν ένας μέσα σε πολλούς και τα περιθώρια να δράσει ήταν ανύπαρκτα. Η μπάλα πήγε στο πλάι, αλλά κι από 'κει σέντρες βγήκαν. Η μορφή του παιχνιδιού, ήταν έτσι διαμορφωμένη ώστε ο Ολυμπιακός να έχει μια φλύαρη υπεροχή και οι Γιαννιώτες να βγάζουν εύκολα τις μπάλες από την περιοχή τους. Ναι, αυτό ήταν όλο το 45λεπτο...

Η συνέχεια είχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και η ροή του παιχνιδιού, άλλαξε μόλις ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε να γίνει απειλητικότερος. Με δυο επιθετικούς, τον φορμαρισμένο Μήτρογλου να σκοράρει με το που μπήκε, τον Τζιμπούρ να διπλασιάζει τα τέρματα , οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να καθαρίζουν. Αμ δε...

Ένα λάθος του Σιόβα(εκεί τη μπάλα την τρως και δεν πας λες και παίζεις με το... εγγονάκι σου), έκανε τον ΠΑΣ να μειώσει και από 'κει και πέρα, οι Γιαννιώτες ήταν αυτοί που προσπάθησαν να ισοφαρίσουν
Επίθεση Vs άμυνα

Όλα αυτά τα ξέρετε. Αν πρέπει να βγουν κάποια συμπεράσματα, αυτά ποικίλουν. Πρώτα απ' όλα, είναι τυχεροί στον Ολυμπιακό που έχουν τέτοιους φόρ, και ήρθε η... αντίθετη εικόνα με αυτούς του Παναθηναϊκού, μέσα σε ελάχιστες ώρες.

Δεν χαρίζονται ο Τζιμπούρ με τον Μήτρογλου και αυτό εξυπηρετεί ακόμη και να μην... τραβάει η ομάδα, στο ότι αν παρουσιαστούν οι φάσεις, θα πάει η μπάλα στο πλεκτό. Δουλειά χρειάζεται και επιμονή σε κάποια πράγματα. Ο Ζαρντίμ ανακάλυψε την... νευρικότητα! Για φέτος... Επειδή η ομάδα είναι πρωταθλήτρια. Μα 15 χρόνια πρωταγωνιστεί, τώρα έγιναν νευρικοί; Δε συμφωνώ. Υπάρχει θέμα ρόλων σε κάποιους παίκτες και αυτοπεποίθησης. Δε γίνεται να πάνε τα Γιάννενα να σου... γυρίσουν τον αγώνα. Κι αν ολοκληρωνόταν το κακό για τον Ολυμπιακό, φανταστείτε τι θα γινόταν λίγο πριν την μάχη με την Σάλκε.

Δυστυχώς για τον Πορτογάλο και τους ποδοσφαιριστές του, κρίνονται συνέχεια. Αυτά έχει η παρουσία στην μεγαλύτερη ομάδα της χώρας. Παίζεις και ασχέτως αντιπάλου, είσαι σε μόνιμες εξετάσεις. Φυσικά και είναι καλό για τον Ολυμπιακό, ότι πήρε άλλους τρεις βαθμούς, δίχως να... ξετρελάνει τα πλήθη.

Η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δύσκολη και αναζητούνται ισορροπίες. Η συμμετοχή του Γκρέκο θετική ήταν, αλλά ίσως να φαινόταν περισσότερο μαζί με τον Μανιάτη , παρά με τον Μοντέστο.

Δε λέω φυσικά για αυτό το ματς, αφού ο Έλληνας διεθνής ήταν απαραίτητο να μείνει εκτός. Ανασταλτικά, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ακολουθείται από ερωτηματικά και ίσως οι απαντήσεις να καθυστερήσουν να δοθούν.

Κι αν καλύπτονται πολλά στην Σούπερ Λίγκα, λόγω ανωτερότητας, ποιότητας και σούπερ επίθεσης, δεν ξέρω τι θα μπορεί να γίνει στο Τσάμπιονς Λίγκ. Γιατί εκεί, η... μισή γκέλα, μπορεί να σε «κρεμάσει».

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags