Facebook Pixel Panathinaikos ή ...Panathinaikaki;
Ποδόσφαιρο
| 2012-09-21 15:15:00

Panathinaikos ή ...Panathinaikaki;

Panathinaikos ή ...Panathinaikaki;

Ξέφτισε και γέμισε μπαλώματα το κοστούμι που φορούσε ο Παναθηναϊκός στα ευρωπαϊκά ματς και αποτελούσε μία από τις λίγες παρηγοριές των οπαδών του τα τελευταία 15 χρόνια...
 

Με τη χθεσινή τους εικόνα στο Μάριμπορ, οι "πράσινοι" απέδειξαν πως ο Παναθηναϊκός που γνωρίζαμε μέχρι πριν από μερικά χρόνια, δεν υπάρχει πια. Και αναφερόμαστε αποκλειστικά στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, καθώς στην ελληνική πραγματικότητα καθένας μπορεί να ισχυριστεί χίλια δύο πράγματα για το γεγονός πως το "τριφύλλι" έμενε μακριά από τους τίτλους.

Στην Ευρώπη, όμως, δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Ο Παναθηναϊκός ήταν μία ομάδα με ευρωπαϊκό "αέρα", σπουδαία "διπλά" σε έδρες που ούτε καν τον είχαν φανταστεί οι οπαδοί του και, γενικότερα, πολλές, πάρα πολλές στιγμές υπερηφάνειας για ολόκληρη την φίλαθλη Ελλάδα.

"Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ... ", τραγουδούσαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού στα γήπεδα, για να πικάρουν τον "αιώνιο" και κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά το συγκεκριμένο σύνθημα τείνει να κλειστεί στο χρονοντούλαπο.

Αυτή είναι η αλήθεια και καλύτερη απόδειξη από τη χθεσινή ήττα στο Μάριμπορ, δεν υπάρχει. Κάποιες αναλαμπές τα τελευταία χρόνια (π.χ. νίκη στη Γερμανία επί της Βέρντερ, νίκη στην Ιταλία επί της Ίντερ και της Ρόμα), φαίνεται πως δεν είναι ικανά από μόνα τους για να διατηρήσουν τη φήμη του "Ευρωπαίου" και του "Πρέσβη που μας κακομαθαίνει". Όχι, τουλάχιστον, αν δεν συνοδεύονται από μία ανάλογη πορεία που να κάνει την ομάδα να ξεχωρίσει.

Αν το επιχείρημα για τον "Panathinaikos" ήταν αυτό που κρατούσε μία γλυκιά γεύση στους φίλους του "τριφυλλιού" τα τελευταία 15 χρόνια που η ομάδα δεν κατακτούσε τίτλους στην Ελλάδα, είναι πλέον ξεκάθαρο πως έχει μετατραπεί σε "Panathinaikaki"...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags