Facebook Pixel Η πιο ερασιτεχνική ευρωπαϊκή εμφάνιση του ΠΑΟ
| 2012-09-22 13:27:00

Η πιο ερασιτεχνική ευρωπαϊκή εμφάνιση του ΠΑΟ

Η πιο ερασιτεχνική ευρωπαϊκή εμφάνιση του ΠΑΟ

Aπό πού να αρχίσει και πού να τελειώσει ένα κείμενο που σχολιάζει τη προχθεσινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού;

Τι να πρωτοπείς για μια ομάδα δίχως αρχή και τέλος, για μια εμφάνιση χωρίς αρχή και τέλος; Μια αδιανόητα απροετοίμαστη για αυτό που επρόκειτο να αντιμετωπίσει στο σλοβενικό τερέν ομάδα, τιμωρήθηκε αυστηρά επειδή τόλμησε να πάει αδιάβαστη σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι και να υποτιμήσει τόσο την αντίπαλό της.

Δεν χρειάζεται να μιλήσει κανείς διεξοδικά, σε μια ανάλυση του τι έφταιξε. Αρκούσε η επιλογή του Ζεσουάλντο Φερέιρα να βάλει τον «χαμηλό» Φορναρόλι ανάμεσα σε δύο «ψηλούς» στόπερ και να βλέπει, ο Πορτογάλος, τον Σπυρόπουλο να κάνει τη μία σέντρα πίσω από την άλλη, σηκώνοντας την μπάλα στον ουρανό, για να αντιληφθεί κανείς πόσο αδιάβαστος πήγε ο Παναθηναϊκός στη Σλοβενία και πόσο τόλμησε να υποτιμήσει τη Μάριμπορ, μια ομάδα που μπορεί να μην είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά είναι ομάδα, σε αντίθεση με τον προχθεσινό ΠΑΟ.

Την αδυναμία του να αναπτυχθεί ο Παναθηναϊκός την είχε φανερώσει από τα φιλικά. Το «κάπου εδώ θα είναι ο Κατσουράνης, του τη δίνουμε την μπάλα κι έχει ο Θεός» σχέδιο είναι τόσο προβλέψιμο, που δεν μπερδεύει ούτε μια ομάδα που δεν έχει ξανασυναντήσει τον ΠΑΟ, όπως τη χθεσινή Μάριμπορ. Η «δεν έχω σέντερ φορ, καρδιά μου» αδυναμία του «τριφυλλιού», για την οποία δεν ευθύνεται μόνο το μπάτζετ αλλά και ο προπονητής του, είχε επίσης φανερωθεί. Αυτό που δεν είχαμε καλά καταλάβει είναι ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να παρουσιάζεται και τόσο αδύναμος ανασταλτικά αλλά και τόσο ερασιτέχνης, με πουλήματα σαν αυτό το χορευτικό που έκανε ο Κουίνσι, το οποίο απέφερε το δεύτερο γκολ της Μάριμπορ. Κι είναι τόσο πειθαρχημένη ομάδα που, αν το προσέξατε, ο Κουίνσι έκανε ακόμη ένα μαγικό πούλημα στην επόμενη επαφή του με την μπάλα και έδωσε νέα κόντρα επίθεση στους Σλοβένους.

Ηταν τόσο απείθαρχος και ερασιτέχνης ο Παναθηναϊκός όσο φανέρωσε στην αντίδραση πέντε ποδοσφαιριστών του στη φάση της επίτευξης του δεύτερου τέρματος από τη Μάριμπορ. Αλλος σταμάτησε, άλλος διαμαρτυρόταν, άλλος κοίταγε την μπάλα και τον Ιμπραΐμι, και γκολ...

Πρέπει να έχει κανείς πολύ γερό μνημονικό για να θυμηθεί μία τόσο «είμαστε μια σκόρπια διαδήλωση» εμφάνιση του Παναθηναϊκού σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Και το κακό είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι το ίδιο σκόρπιος και διοικητικά. Κι έτσι δεν βγαίνει άκρη...

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags