Facebook Pixel Ούτε γεν. αρχηγός, ούτε τεχν. διευθυντής!
| 2012-09-30 09:02:00

Ούτε γεν. αρχηγός, ούτε τεχν. διευθυντής!

Ούτε γεν. αρχηγός, ούτε τεχν. διευθυντής!

Διαβάστε τι πόστο έχει προτείνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Γιάννη Αναστασίου. Γιατί ο παλαίμαχος άσος το σκέφτεται και δεν έχει δώσει ακόμα την απάντηση.

Ενα από θέματα που έχει συζητήσει εδώ και καιρό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα με τους Κώστα Ελευθεράκη και Γιάννη Σαμαρά αφορά τη βελτίωση του σκάουτινγκ και τη σταδιακή δημιουργία ενός δικτύου, που θα μπορέσει στο εγγύς μέλλον να φέρει -με πολύ λίγα λεφτά- στην Παιανία νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες απ' όλον τον κόσμο. Παίκτες που θα ανεβάσουν το επίπεδο της ακαδημίας και θα αξιοποιηθούν και στην πρώτη ομάδα, στα πρότυπα συλλόγων του εξωτερικού, αλλά και στη λογική που επιτάσσουν πλέον οι νέοι (δύσκολοι οικονομικά) καιροί και το Financial Fair Play της UEFA.

Επειδή βεβαίως οι προτεραιότητες της ομάδας, στο ξεκίνημα αυτής της δύσκολης -απ' όλες τις απόψεις σεζόν- ήταν διαφορετικές, το συγκεκριμένο πλάνο είχε μπει αρχικά στο... συρτάρι. Το τελευταίο διάστημα εντούτοις ανασύρθηκε και μπορούμε πλέον να πούμε πως οι «πράσινοι» έχουν αρχίσει σιγά σιγά να συνθέτουν τα κομμάτια αυτού του δικτύου που έχουν στο μυαλό τους, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο και την τεχνογνωσία του Γιάννη Σαμαρά. Από τις 10 Σεπτεμβρίου το «Goal» σας είχε ενημερώσει για την πρόθεση του Παναθηναϊκού να συνεργαστεί με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα με το που... κρεμάσει τα παπούτσια του (πιθανότατα το προσεχές καλοκαίρι), δίνοντάς του τη θέση του σκάουτ στη Λατινική Αμερική (και δη στη Βραζιλία), προκειμένου να εκμεταλλευτεί το όνομά του, τις υψηλές γνωριμίες του και την παρουσία του εκεί και να εντοπίζει από μικρές ηλικίες περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να έρθουν στο «τριφύλλι». Ο Βραζιλιάνος, ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός στον οποίο έχουν ήδη απευθυνθεί οι «πράσινοι»...

Ενα από τα ονόματα που «έπαιξαν» τις τελευταίες ημέρες είναι κι αυτό του Γιάννη Αναστασίου, παλιού συνεργάτη του Τεν Κάτε. Μόνο που η προσέγγιση με τον παλαίμαχο στράικερ δεν έγινε ούτε για τη θέση του γενικού αρχηγού ούτε γι' αυτήν του τεχνικού διευθυντή (που θα καλυφθεί το επόμενο διάστημα με πρόσωπο που θα προτείνουν οι Ελευθεράκης και Σαμαράς), όπως αρχικά κυκλοφόρησε προς τα έξω. Η πρόταση που έγινε προς τον Αναστασίου ήταν για να αναλάβει το πόστο του chief scout του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη (ειδικά στην Κεντρική), στοχεύοντας κυρίως σε παίκτες νεαρής ηλικίας. Ο Αναστασίου (την περίπτωση του οποίου είχαν συζητήσει για πρώτη φορά ο Ελευθεράκης με τον Αλαφούζο το καλοκαίρι στην Αυστρία) δεν ήταν αρνητικός, ωστόσο επειδή έχει ως προτεραιότητα να βρει μία ομάδα για να ξεκινήσει καριέρα προπονητή, ζήτησε ένα διάστημα για να απαντήσει. Το έχει αφήσει πάντως ανοικτό και δεν αποκλείεται τελικά να υπάρξει συνεργασία.

Ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και προς άλλους, παλιούς παίκτες της ομάδας, όπως π.χ. ο Βαζέχα για την Ανατολική Ευρώπη ή ο Μπορέλι (μαζί με τον Ρότσα) για την Αργεντινή, προκειμένου σιγά σιγά να αρχίσουν οι «πράσινοι» να αναπτύσσουν το δίκτυό τους. Σε ό,τι αφορά, τέλος, το κομμάτι του εν Ελλάδι σκάουτινγκ, αυτό θα το χειριστεί αποκλειστικά ο Γιάννης Σαμαράς...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags