Facebook Pixel Αλλο το Περιστέρι κι άλλο το Λονδίνο, εκεί βρέχει...
| 2012-09-30 13:28:00

Αλλο το Περιστέρι κι άλλο το Λονδίνο, εκεί βρέχει...

Αλλο το Περιστέρι κι άλλο το Λονδίνο, εκεί βρέχει...

Αν το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι τελικά να παίρνει τους τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι στο πρωτάθλημα, τότε δεν τίθεται θέμα. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.

Ιδιαίτερα όταν αυτό το πετυχαίνει εκτός έδρας με μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, όπως είναι ο Ατρόμητος.

Αυτό όμως δεν είναι σκεπτικό για μια ομάδα που έχει ευρωπαικές φιλοδοξίες και προοπτική. Κανείς δεν αμφισβητεί πως οι ερυθρόλευκοι είναι οι πρώτοι και καλύτεροι του χωριού. Θα είναι έκπληξη δε αν εφέτος δεν κάνουν ρεκόρ κατάκτησης βαθμών.

Αλλά στην Ευρώπη, τι γίνεται; Αν δεν δοκιμάζεται σκληρά στις εσωτερικές διοργανώσεις, αν δεν "ματώνει" και δεν βγάζει τον καλό εαυτό του, πως θα είναι έτοιμος για να δει στα μάτια ομάδες όπως η Αρσεναλ, η Μονπελιέ και η Σάλκε;

Ο βαθμός δυσκολίας στο πρωτάθλημα προσδιορίζει και την αγωνιστική κατάσταση κάθε ομάδας στην Ευρώπη. Πολύ περισσότερο όταν αυτή συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πολύ φοβούμαστε ότι η κακή ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος που συμπαρασύρει και τους Πειραιώτες, θα φανεί στο Λονδίνο, όπου η Αρσεναλ δεν θα χαριστεί.

Η ομάδα του Βενγκέρ θα έχει άλλο ρυθμό και σαφώς καλύτερη ποιότητα απ' ότι ο Ατρόμητος. Ο κ. Ζαρντίμ σίγουρα το έχει αυτό κατά νου. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μεταμορφωθεί και να φορέσει το καλοσιδερεμένο ευρωπαικό σμόκιν, πριν μπει στο Εμιρέιτς. Οι περισσότεροι δεν έχουν την απαίτηση να παίξει όπως πέρισυ, γιατί όλοι συμφωνούν ότι ο περσινός Ολυμπιακός ήταν παρασάγγας καλύτερος από τον εφετινό. Τουλάχιστον όμως προσδοκούν να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του, να παίξει έτσι όπως αρμόζει στην ιστορία του στο Τσάμπιονς Λιγκ και να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Οι φίλοι της πειραικής ομάδος περιμένουν από τους ερυθρόλευκους να τους κάνουν υπερήφανους με τις εμφανίσεις τους, όπως συνέβη και την περίοδο 2011-12, ανεξάρτητα αν τελικά η Ντόρτμουντ και η Μαρσέιγ φρόντισαν να αφήσουν εκτός την ελληνική ομάδα με την παρωδία του μεταξύ τους ματς στη Βεστφαλία, την τελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων.

Το ματς και το αποτέλεσμα στο Εμιρέιτς θα κρίνει πολλά, κι όχι μόνο βαθμολογικά, για την μετέπειτα πορεία του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags