Facebook Pixel Κύριε ελέησον...
| 2012-10-01 15:22:00

Κύριε ελέησον...

Κύριε ελέησον...

Μετά από ένα αμφιλεγόμενο ξεκίνημα της σεζόν, ο χθεσινός ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη στην Τούμπα ήταν μια απολαυστική ομάδα. Του Σάκη Γκίνα.

Με περίτεχνους συνδυασμούς, τέσσερις γκολάρες, η μια καλύτερη από την άλλη και χαμένα τετ α τετ. Μέχρι και ο Ρομπέρ "πετούσε" με τα κεριά αναμμένα στη Τούμπα. Κύριε ελέησον...

Τα επίπεδα απόδοσης της νέας ομάδας του Γιώργου Δώνη προσέγγισαν ποιοτικά και υψηλά επίπεδα. Φάνηκε ότι είναι ένα σύνολο μονταρισμένο. Φάνηκε ότι αρχίζει και βγαίνει η δουλειά του Θεσσαλονικιού τεχνικού. Φάνηκε ότι το ρόστερ, παρότι αποδυναμωμένο σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, είναι ακόμα ανταγωνιστικό.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Δεν ήταν καθόλου τυχαία η επίδειξη ανωτερότητας στο χθεσινό θεωρητικά τοπικό ντέρμπι, που μετατράπηκε από το 30' σε τυπική διαδικασία. Δεν ήταν καθόλου τυχαία η συντήρηση δυνάμεων που έκαναν οι παίκτες του Δώνη στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας "τελειώσει" το παιχνίδι από το πρώτο.

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι η "τριάδα" Ρομπέρ, Λαζάρ και Λόρενς έκανε "παπάδες". Εντάξει, τον Λαζάρ τον ξέρουμε. Είναι μαζί με τον Γκαρσία δυο χαφ πολύ μεγάλης κλάσης και εμπειρίας. Ο Ρουμάνος μοίραζε χθες τις ασίστ για γκολ σαν "στραγάλια". Ο Λόρενς είχε δώσει δείγματα των μεγάλων ικανοτήτων του και χθες ήταν πραγματικά έξοχος.

Η έκπληξη από τον Ρομπέρ

Η μεγάλη έκπληξη, όμως, ήταν ο Ρομπέρ. Ο Γάλλος με εμφανή στις κινήσεις του την αυτοπεποίθηση από το γκολ και την πολύ καλή εμφάνισή του στην Ξάνθη, επιτέλους, έδειξε ποιος είναι. Ήταν ασταμάτητος και εκρηκτικός με μεγάλη προσφορά και ομαδικότητα από αριστερά στο "χτίσιμο" μιας εύκολης νίκης. Τον έβλεπες και αναρωτιόσουν εάν ήταν ο ίδιος ασταθής μέχρι πρότινος παίκτης, ή καμία σούπερ νέα μεταγραφή.

Δικαιώθηκε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο η πίστη του Δώνη στον Γάλλο. Απομένει να δικαιωθεί και για τον Κουμαλό, ο οποίος πάλι είχε δυσκολίες, αυτή την φορά στην αντιμετώπιση του Αγκάνθο. Ο Κατσικάς έχει όλα τα προσόντα να γίνεις καλύτερος από τον Μαλεζά στο μέλλον, γιατί ο νεαρός ξέρει και μπάλα. Έχει τεχνική και μεταμορφώνεται αισθητά προς το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι.

Υποψηφιότητα για το γκολ της χρονιάς

Είδαμε, επίσης, έναν Λίνο από τα παλιά, ένα "έμβολο" πάνω στην αριστερή γραμμή και τον νεαρό Κάτσε πάρα πολύ πειθαρχημένο. Και ο Φωτάκης ήταν εξαιρετικός, μέχρι και ο Ετό αμυντικά ήταν βελτιωμένος. Ο Κλάους έθεσε υποψηφιότητα από τον Σεπτέμβριο για το γκολ της χρονιάς, βάζοντας το δύσκολο και χάνοντας τα εύκολα. Αλλά αυτή είναι η μαγκιά στους μεγάλους σέντερ φορ. Έτσι αποδυκνείουν την κλάση τους. Ένα είναι, πια, βέβαιο: ο ΠΑΟΚ βρήκε τον επιθετικό που έψαχνε για την επόμενη δεκαετία. Στον Γλύκο πιστώνονται οι δυο σωτήριες και εντυπωσιακές αποκρούσεις του, αλλά του χρεώνεται μια εμφανή ατολμία στις εξόδους, που προκάλεσε κινδύνους στην εστία του στις στημένες φάσεις.

Επιπόλαιες αποβολές από Κατσικά και Λόρενς

Το μόνο αρνητικό στοιχείο ήταν οι επιπόλαιες και παντελώς αχρείαστες κόκκινες που δέχτηκαν προς το τέλος ο Κατσικάς και ο Λόρενς, σε ένα ματς που είχε ουσιαστικά τελειώσει απο το πρώτο ημίχρονο. Θα απουσιάσουν από το δύσκολο παιχνίδι στο Ηράκλειο, χωρίς λόγο. Όντως, ο Κάκος θα έπρεπε να είχε αποβάλει για παράδειγμα τον Καπετάνο από το πρώτο ημίχρονο, όταν του χάρισε την δεύτερη κίτρινη σε ένα σκληρό μαρκάσισμα, ή και κάποιον άλλον αντίπαλο, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για τον Λόρενς και τον Κατσικά. Ως επαγγελματίες, που κέρδιζαν με 4-1, έπρεπε να είναι ψύχραιμοι.

Οι μεγάλες προσδοκίες

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι "ρολάρει". Από το παιχνίδι στην Ξάνθη είναι... άλλη ομάδα. Ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Με δεδομένο το χαμηλό επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος πάει για μεγάλους στόχους και η σύντομη πλήρη επιστροφή του Γκαρσία και του Σαλπιγγίδη συνεπικουρεί σ' αυτό. Μετά τις αρχικές αμφιβολίες η πράξη φέρνει τις μεγάλες προσδοκίες.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags