Facebook Pixel Σε στάδιο ανάνηψης μετά το κώμα
| 2012-10-05 12:38:00

Σε στάδιο ανάνηψης μετά το κώμα

Σε στάδιο ανάνηψης μετά το κώμα

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει για τον αλλαγμένο προς το καλύτερο Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση με την Τότεναμ.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται σε κώμα δύσκολα συνέρχεται. Για την ακρίβεια, τις περισσότερες φορές δεν συνέρχεται καθόλου. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν πιο πολλές πιθανότητες ανάνηψης η οποία όμως είναι μία αργή και βασανιστική διαδικασία. Συνήθως στα πρώτα σημάδια ανάκαμψης εμφανίζονται κάποιες καμπύλες στη γραμμή του καρδιογραφήματος. Αυτές ακριβώς τις καμπύλες έβαλε στο δικό του καρδιογράφημα, ευθεία γραμμή τις τελευταίες εβδομάδες, ο Παναθηναϊκός.

Η ομάδα του Φερέιρα έκανε τα στοιχειώδη...

Ας μην παρασυρόμαστε. Η ομάδα του Φερέιρα στο δεύτερο καλό ημίχρονό της δεν έκανε τίποτα περισσότερο από τα στοιχειώδη. Ομως, για πρώτη φορά ύστερα από έναν μήνα, οι πράσινοι είχαν αγωνιστικό σχέδιο στο παιχνίδι τους, κάποιες ξεκάθαρες σκέψεις στο χορτάρι και, επιτέλους, αυτοπεποίθηση, στοιχείο που τους έλειψε από όλα τα παιχνίδια που σηματοδότησαν το αγωνιστικό ναυάγιο των τελευταίων εβδομάδων.

Εγιναν όλα αυτά επειδή αποτέλεσε παρελθόν ο...Βενζεβούλ των αποδυτηρίων Κώστας Κατσουράνης; Αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά.

Η δικαίωση του Αλαφούζου (;)

Τούτη η (γεμάτη εμπάθεια) κίνηση του Γιάννη Αλαφούζου θα δικαιωθεί, αν δικαιωθεί φυσικά, μετά από πολλούς μήνες και αφού περάσουν χιλιάδες αγωνιστικά λεπτά για να διαπιστώσουμε πως λειτουργεί το σύνολο του Παναθηναϊκού χωρίς τον Κατσούρ στα πόδια των υπολοίπων.

Για την ώρα, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι πράσινοι εφάρμοσαν στην επανάληψη ένα 4-2-3-1 που τους έδωσε τη δυνατότητα να πιέσουν, να κρατήσουν μπάλα και να δείξουν τέλος πάντων ότι μπορούν να σταθούν στο υψηλό επίπεδο αξιοπρεπώς χωρίς να ταλαιπωρούν τα μάτια των φίλων τους. Τίποτα λιγότερο αλλά και τίποτα περισσότερο.

Ο...ασθενής βρίσκεται λοιπόν σε στάδιο ανάνηψης. Για να μπορέσει όμως να ανοίξει τα μάτια του, να κουνήσει τα άκρα του, να επικοινωνήσει ξανά χωρίς προβλήματα με το περιβάλλον και για να μπει σε μία διαδικασία ολικής επαναφοράς, θα πρέπει να βοηθηθεί και πιο αποφασιστικά από τον γιατρό του (βλέπε προπονητή).

Τα λάθη του Πορτογάλου τεχνικού...

Ο Φερέιρα θα μπορούσε και την Πέμπτη να διαχειριστεί καλύτερα το υλικό του βάζοντας για παράδειγμα τον Μαυρία πιο νωρίς στο παιχνίδι αφού τα άκρα της Τότεναμ ήταν φανερά αδύναμα. Θα μπορούσε επίσης να μην ξεκινήσει τον άοσμο και άφαντο Μαρίνο τον οποίο έκανε και πάλι αλλαγή στο ημίχρονο. Θα μπορούσε, κοντολογίς, να αφήσει στα αποδυτήρια κάποιες από τις εμμονές που βασανίζουν εδώ και μήνες τον Παναθηναϊκό. Δεν το έκανε αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

Ετσι όπως κυλούν τα πράγματα, η εκτός έδρας δοκιμασία με την Ξάνθη θα καθορίσει πολλά για τους πράσινους. Ενδεχόμενη νίκη που θα συνοδευτεί από μία θετική εμφάνιση ίσως αναστρέψει το πολύ αρνητικό κλίμα και δυναμώσει την αύρα αισιοδοξίας που χάρισε η καλή εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου κόντρα στην Τότενα. Σε περίπτωση όμως νέας βαθμολογικής απώλειας, το πιο πιθανό είναι ότι η εσωστρέφεια και οι τάσεις καταστροφολογίας θα επιστρέψουν και πάλι δριμύτερες. Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν.

ΥΓ. Επειδή μπορεί και να το διαβάσουμε, ο Τοτσέ δεν έδωσε καμία απάντηση σε κανέναν με το γκολ που πέτυχε. Ο Ισπανός φορ απλώς έδειξε ότι εφόσον τροφοδοτηθεί καλά μέσα στο “κουτί”, έχει την ικανότητα να τελειώσει κάποιες φάσεις. Είναι πάντα εκεί, οπλισμένος, έτοιμος να σκοράρει. Το αν τα καταφέρνει έχει να κάνει και με την ποιότητά του και με την ψυχολογία του. Το γκολ κόντρα στη Τότεναμ πάντως ούτε πιο γρήγορο θα τον κάνει ούτε πιο κινητικό.

ΥΓ2. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε γκολ με την μπάλα να κυλάει στο χορτάρι (όχι από στημένη φάση δηλαδή) για πρώτη φορά μετά τη ρεβάνς με τη Μάδεργουελ.

ΥΓ3. Ο Σεϊταρίδης έκανε το καλύτερο παιχνίδι του την τελευταία πενταετία. Φυσικά ούτε αυτός έδωσε κάποια συγκεκριμένη απάντηση στους επικριτές του.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags