Facebook Pixel Μάθετε να διαβάζετε τους αντιπάλους σας! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2012-10-08 22:21:00

Μάθετε να διαβάζετε τους αντιπάλους σας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάθετε να διαβάζετε τους αντιπάλους σας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν αναφέρονται οι περισσότεροι στο "Soul Read" μιλούν για ένα σωστό call ή ένα τεράστιο fold που έκαναν επειδή ανέλυσαν πολύ καλά από την αρχή την παρτίδα. Έδεσαν σιγά σιγά το παζλ και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο αντίπαλος δεν έχει τίποτα ή είναι πολύ δυνατός.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνει τον Phil Ivey τον καλύτερο παίκτη πόκερ είναι να διαβάζει τους αντιπάλους του. Διαβάστε πως μπορείτε να το κάνετε και εσείς.

Με το σημερινό άρθρο ολοκληρώνεται η σειρά των άρθρων με τις 10 βασικές κινήσεις που έχουν όλοι οι πετυχημένοι παίκτες του πόκερ. Σήμερα θα αναλύσουμε το "Soul Read", πως μπορούμε δηλαδή να διαβάσουμε τον αντίπαλο μας και να πάρουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση και να κερδίσουμε περισσότερα χρήματα.

Όταν αναφέρονται οι περισσότεροι στο "Soul Read" μιλούν για ένα σωστό call ή ένα τεράστιο fold που έκαναν επειδή ανέλυσαν πολύ καλά από την αρχή την παρτίδα. Έδεσαν σιγά σιγά το παζλ και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο αντίπαλος δεν έχει τίποτα ή είναι πολύ δυνατός. Για να πετύχει αυτό πρέπει να γνωρίζουν οι παίκτες τον αντίπαλο τους πάρα πολύ καλά. Πρέπει να έχετε ιστορία μαζί του και να βρίσκεστε μέσα στο μυαλό του, "διαβάζοντας την ψυχή του".

Για να διαβάσετε όλα όσα υπάρχουν μέσα στο μυαλό του αντιπάλου σας πρέπει να κάνετε κάτι πολύ βασικό στο πόκερ, να παρατηρείτε συνεχώς τον αντίπαλο σας και ό,τι γίνεται στο τραπέζι. Το πόκερ έχει να κάνει με την πληροφορία, όσες περισσότερες πληροφορίες έχουμε για κάποιον, τόσο πιο καλές αποφάσεις θα πάρουμε.

Έτσι πρέπει να παρατηρείτε τον αντίπαλο σας είτε συμμετέχετε εσείς σε ένα hand είτε όχι. Με το να γνωρίζετε πως κάποιος παίζει τα draws του, τι κάνει με τα μεγάλα hands ή αν μπλοφάρει και πότε μπορεί να σας δώσει τεράστιο πλεονέκτημα όταν θα τον αντιμετωπίσετε εσείς σε μία παρτίδα.

Πρέπει να μάθετε να διαβάζετε φύλλα πριν διαβάσετε τον αντίπαλο σας.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε τον αντίπαλο σας σε κάποιο εύρος φύλλων, τα λεγόμενα "ranges". Ανάλογα με τον αντίπαλο που έχετε απέναντι σας μπορεί να διαφέρουν και τα φύλλα που παίζει. Για κάποιους το top pair είναι αρκετό για να ρισκάρουν όλο τους το stack, για κάποιους άλλους όμως και τα δύο ζεύγη μπορούν να τα πετάξουν αν πιστέψουν πως ο αντίπαλος έχει κάτι καλύτερο.

Τα φύλλα μπορούμε να τα κατηγοριοποιήσουμε σε τέσσερις κατηγορίες:

1) Τα μεγάλα φύλλα και τα nuts: Με αυτά τα φύλλα ο αντίπαλος μπορεί να κάνει bet ή raise και πιθανότατα θα μπει και all in αν του δώσουμε την ευκαιρία. Για τους περισσότερους παίκτες ένα set ή κάτι καλύτερο είναι αρκετό για να μπει σε αυτή τη κατηγορία το φύλλο τους.

2) Έτοιμα φύλλα με showdown value: Εδώ βρίσκονται τα top pairs που ο αντίπαλος πιστεύει πως έχει ένα καλό φύλλο αλλά όχι αρκετά καλό για να βάλει όλο του το stack στη μέση του τραπεζιού.

3) Draws: Flush draws ή open ended straight draws είναι φύλλα που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν τα καλύτερα, χρειάζονται όμως βοήθεια στα επόμενα φύλλα.

4) Μπλόφες και "αέρας": Φύλλα που δεν έχουν καμία πιθανότητα να κερδίσουν στο showdown.

Αν καταφέρετε να βάλετε τον αντίπαλο σας σε ένα συγκεκριμένο εύρος φύλλων τότε μπορείτε να κάνετε ένα βήμα πιο πέρα.

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας σχετικά με τον αντίπαλο σας

1) Τι είδους παίκτης είναι; Είναι loose ή tight, επιθετικός ή passive σαν παίκτης;

2) Μήπως παίζει πολλά φύλλα; Ο πιο εύκολος τρόπος για να καταλάβουμε αν κάποιος είναι loose ή tight είναι να δούμε κάθε πότε συμμετέχει σε παρτίδες. Αν παίζει στο 20% των hands που του μοιράζονται τότε σίγουρα είναι στην loose μεριά των πραγμάτων.

3) Πόσο συχνά κάνει call ή bet/raise; Είναι καλό να βάλετε έναν χαρακτηρισμό στον αντίπαλο σας αν κάνει call ή προτιμάει τα bet/raises.

4) Σε ποια θέση είναι; Η θέση είναι πολύ σημαντική στο πόκερ και οι περισσότεροι το γνωρίζουν αυτό. Όσο πιο κοντά βρίσκεται κάποιος στο button τόσο μεγαλύτερο είναι και το range του. Έτσι πρέπει να δώσουμε αξία στο φύλλο κάποιου που κάνει raise από πρώτη θέση.

Το "Soul Read" σε βίντεο.

Ο εκπληκτικός Max Lykov κάνει call με King high ενώ ο αντίπαλος του προσπαθεί να πάρει το pot.

ΠΗΓΗ: Pokerlobbygr.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags