Facebook Pixel Αφού μπορεί καλύτερα, γιατί δεν το κάνει;
| 2012-10-28 15:04:00

Αφού μπορεί καλύτερα, γιατί δεν το κάνει;

Αφού μπορεί καλύτερα, γιατί δεν το κάνει;

Το να ζητάει συγγνώμη ο Γιούρκας και να αναλαμβάνει την ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε η ομάδα είναι αντρίκειο. Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.

Το να παίζει όπως παίζει φέτος, που μπορεί να μην είναι ο παλιός καλός Γιούρκας, αλλά τον θυμίζει μερικές φορές, είναι ακόμα πιο αντρίκειο: τα τελευταία χρόνια τον χλευάσαμε αρκετές φορές, είπαμε ότι γύρισε στον Παναθηναϊκό για ένα τελευταίο συμβόλαιο, ότι είναι πρώην ποδοσφαιριστής, ότι δεν μας αδειάζει τη γωνιά, ότι αυτοί που τον φέρανε πίσω λειτούργησαν σε βάρος του Παναθηναϊκού κι έκαναν πλάτες στην Εθνική και στον Φύσσα. Μπορεί να ήταν σκληρά όλα αυτά, μπορεί να ειπώθηκαν με βάση την εικόνα του, μπορεί να το παρακάναμε, το θέμα είναι ότι φέτος πραγματικά προσπαθεί και τα δίνει όλα όποτε παίζει. Αργησε μερικά χρόνια, αλλά προσπαθεί.
Γι' αυτό και ο κόσμος που ήταν στο ΟΑΚΑ δεν τον γιούχαρε μετά το λάθος του, αλλά τον χειροκροτούσε για να του δώσει δύναμη: ο κόσμος βλέπει έναν ποδοσφαιριστή διαφορετικό από πέρυσι και πρόπερσι, και θυμάται εκείνον τον εκπληκτικό παίκτη που πήγε στην Πόρτο και θα μπορούσε να είχε πάει στη Ρεάλ, αν δεν είχε ήδη υπογράψει προσύμφωνο με τους Πορτογάλους το καλοκαίρι του 2004. Αυτόν τον Γιούρκα θυμάται ή βλέπει στις προπονήσεις κι ο Καρνέζης, που είπε μετά τον αγώνα ότι ο Γιούρκας στα καλά του είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ στην Ευρώπη. Υπερβολικό φυσικά, αλλά εμένα μ' αρέσουν αυτά: δείχνουν και εκτίμηση και έμπρακτη στήριξη. Αν βέβαια στη θέση του Γιούρκα ήταν ο φουκαράς ο Βύντρα, αν αυτός είχε βάλει τέτοιο αυτογκόλ, το τι θα άκουγε από την εξέδρα ούτε που θέλω να το σκέφτομαι. Δεν θα μιλάγαμε για στήριξη, αλλά για σταύρωμα...


Τέλος πάντων, το αυτογκόλ αυτό δεν καταδίκασε στην ήττα τον Παναθηναϊκό, ο Τοτσέ έκανε το 1-1 και δεν έχει κανένα νόημα να λέμε ότι αν δεν είχε μπει το αυτογκόλ, θα κέρδιζε ο Παναθηναϊκός και ότι χάθηκε η ευκαιρία για τη νίκη. Κανείς δεν ξέρει πώς θα πήγαινε το ματς, αν παρέμενε το 0-0 στο ημίχρονο, αν θα φόρτσαραν οι Ιταλοί για να σκοράρουν, αν ο Παναθηναϊκός θα ανέβαζε την απόδοσή του προς το τέλος ή αν θα βολευόταν με τη λευκή ισοπαλία. Επίσης δεν ξέρω αν αυτό ήταν το πλάνο του Φερέιρα, που θεωρεί ότι τακτικά η ομάδα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Αν αυτό είναι το σχέδιο, τον παρακαλούμε να τσιτώνει την ομάδα του λίγο νωρίτερα, να δίνει εντολή πριν φτάσει το 70' να γίνει ο Παναθηναϊκός πιο επιθετικός, ώστε να μην τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Το ότι η ομάδα ανεβάζει στροφές προς το τέλος δείχνει ότι η καλή φυσική κατάσταση και οι δυνάμεις υπάρχουν. Αν υπάρξει και ένα πιο επιθετικό πλάνο, μια μεγαλύτερη πνοή δημιουργίας που να φέρει περισσότερες τελικές, τότε οι νίκες για τον Παναθηναϊκό θα γίνουν συχνότερο φαινόμενο κι όχι... ευχάριστες εκπλήξεις.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags