Facebook Pixel Ήττα Φέντερερ στο "σπίτι" του!
| 2012-10-28 20:06:00

Ήττα Φέντερερ στο "σπίτι" του!

Ήττα Φέντερερ στο "σπίτι" του!

Ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο καθαίρεσε το «βασιλιά» από το θρόνο του και με 2-1 κόντρα στον Φέντερερ στον τελικό της Βασιλείας, πήρε τα σκήπτρα από τον Ελβετό με σπουδαία εμφάνιση.

Λίγος καιρός πέρασε από τη μεγάλη μάχη που έδωσαν οι δυο τους στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Τότε ο Αργεντίνος έχασε την πρόκριση για τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου στις λεπτομέρειες. Αυτή τη φορά όμως φρόντισε αυτές οι λεπτομέρειες να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του.

Καταπληκτικό ματς από τους δύο τενίστες, με τον Ντελ Πότρο να πανηγυρίζει τη νίκη με 6-4, 6-7, 7-4 μέσα στο «σπίτι» του Φέντερερ, προερχόμενος μάλιστα από απουσία ενός μήνα λόγω τραυματισμού στον αριστερό καρπό, στερώντας τη δυνατότητα από τον Ελβετό να φτάσει τους 77 τίτλους και να ισοφαρίσει τον Τζον ΜακΕνρο, αλλά και τους βαθμούς που θα τον διατηρήσουν στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτός ήταν ο 4ος φετινός τίτλος του Αργεντίνου, μετά τη Μασσαλία, το Εστορίλ και τη Βιέννη και ο 13ος συνολικά στην καριέρα του, ενώ ήταν η πρώτη νίκη επί του Ελβετού μετά το 2009.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags