Facebook Pixel Δε χρειάζεται ενθουσιασμός
| 2012-10-29 12:02:00

Δε χρειάζεται ενθουσιασμός

Δε χρειάζεται ενθουσιασμός

Ήταν η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, γι' αυτό και λογικότατο κατά κάποιο τρόπο το ξέσπασμα των παικτών και του προπονητή. Γράφει ο Μανώλης Βογιατζάκης.

Μέχρι εκεί όμως. Ο ενθουσιασμός και οι υπερβολές που έγιναν στο φινάλε, θα ήταν προτιμότερο να ...έλειπαν.

Δεν πέτυχε άλλωστε και κάτι ιδιαίτερο η Ένωση. Νίκησε μια νεοφώτιστη ομάδα της κατηγορίας και πήρε το πρώτο «τρίποντο» για πρώτη φορά μετά από 7 ανεπιτυχείς προσπάθειες. Ψυχολογικά και μόνο ψυχολογικά μπορεί να θεωρηθεί ως κάτι σημαντικό εν όψει της συνέχεια των δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Τίποτα περισσότερο όμως.

Στο ματς με τον Πλατανιά, αμυντικά η ΑΕΚ λειτούργησε εξαιρετικά. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, ο Έβαλντ Λίνεν έδωσε προσοχή στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και δικαιώθηκε. Δημιουργικά όμως η Ένωση δεν ήταν καθόλου καλή. Είχε μεν την (ανούσια) κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά ευκαιρίες δε μπορούσε να δημιουργήσει με τίποτα. Τεράστιο πρόβλημα ανάπτυξης από τα άκρα και για ένα ακόμα ματς με τον Φουρτάδο να μη μπορεί να βοηθήσει στην κορυφή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι συμπαίκτες του ελάχιστες φορές προσπάθησαν να ...παίξουν μαζί του. Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο, απόντος του Κατσικοκέρη, δεν ήταν στο αρχικό σχήμα ο Παυλής.

Ο ποδοσφαιριστής που άλλαξε τη ροή του αγώνα από την πρώτη στιγμή που πάτησε στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Γκερέϊρο. Όχι μόνο για την υπέροχη κίνηση και την ασίστ που μοιράζει στο μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, αλλά για τη γενικότερη παρουσία του, η οποία εξέπληξε ευχάριστα. Για την τεχνική του κατάρτιση νομίζω ότι κανένας δε διαφωνεί. ʼλλωστε σ' αυτή την ΑΕΚ είναι απ' τους λίγους που μπορούν να βγάλουν μια σωστή κάθετη πάσα, μια βαθιά μπαλιά και γενικά να πάρουν μια πρωτοβουλία στο δημιουργικό κομμάτι. Το θέμα είναι η διάρκεια.

Εξαιρετικός για δεύτερο συνεχόμενο ματς ήταν ο Ξενοφώντας Φέτσης. Αυτό το παιδί έχει δείξει στους δύο αγώνες που έχει παίξει ότι πραγματικά αξίζει να στηριχθεί απ' όλους, γιατί έχει «θράσος» στο παιχνίδι του, δεν «κρύβεται» και ...βλέπει γήπεδο. Αν συνεχίσει να βελτιώνεται, η ΑΕΚ θα έχει βρει μια εξαιρετική λύση στη νευραλγική θέση του αμυντικού χαφ. Επίσης πολύ καλός ήταν και πάλι ο Κορδέρο, ο οποίος όπως είχε δείξει και στη Χερέθ, η θέση του είναι εκεί, μπροστά απ' τον αμυντικό χαφ.

Ο Φούντας και μόνο για το γεγονός ότι αποτελεί πλέον τον πιο νέο σε ηλικία  ποδοσφαιριστή που σκοράρει με τη φανέλα της ΑΕΚ και είναι ο παίκτης που «χαρίζει» την πρώτη φετινή νίκη της Ένωσης, συγκαταλέγεται στα ξεχωριστά πρόσωπα της αναμέτρησης. Πρέπει όμως να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο στην τελική πάσα και γενικά να κατανοήσει καλύτερα τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδα από τα άκρα.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags