Facebook Pixel "Θα γίνει η υπέρβαση"
| 2012-11-03 00:02:00

"Θα γίνει η υπέρβαση"

"Θα γίνει η υπέρβαση"

Στη ραδιοφωνική εκπομπή των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού μίλησε ο Αργύρης Πεδουλάκης απαντώντας στις ερωτήσεις για το μέλλον της ομάδας και το νέο ξεκίνημα του έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης.

 

Μεταξύ άλλων ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε το «Gate 13 Radio»...

Για την ομάδα: Βρισκόμαστε σε διαδικασία που χτίζουμε μία ομάδα. Σίγουρα θα γίνουν κάποιες προσθαφαιρέσεις στο μέλλον (σ.σ δεν άφησε να εννοηθεί αν θα είναι κατά την διάρκεια της εφετινής σεζόν). Είμαι σίγουρος οτι κάποια στιγμή η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα κάνει την υπέρβαση για να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την ομάδα.

Για τον Μάικ Μπατίστ: Είναι το καλύτερο 5άρι σε πολλά πράγματα. Εκεί όμως παίζει σαν τεσσάρι. Εκτιμώ όμως οτι δεν είναι ευτυχισμένος.

Για τις αποχωρήσεις: Υπήρχε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα οτι ο Παναθηναϊκός θα διαλυθεί. Αυτό πέρασε στους αθλητές και δεν ήταν αλήθεια. Μπορεί να ήταν λιγότερα τα χρήματα, για παράδειγμα από την Τουρκία, αλλά υπάρχει μεγάλη τεχνογνωσία στην χώρα μας. Και μην κοιτάτε τώρα... Τον Μάρτιο ο Παναθηναϊκός θα είναι διαφορετικός.

Για την πρόταση που του έγινε: Η πρόκληση είναι μεγάλη. Είναι ύψιστη τιμή για έναν Έλληνα προπονητή να αναλαμβάνει μία ομάδα με το brand name του Παναθηναϊκού.

Γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό σαν παίκτης: Υπήρχε ένα θέμα με τα συμβόλαιο και εγώ ήμουν μαχητικός.

Για τα πολλά λάθη που γίνονται: Είναι αλήθεια αυτό. Δεν έχουμε αυτοματοποιήσει τις κινήσεις μας. Πολλά παιδιά έπαιζαν με το ένστικτο, αλλά πλέον πρέπει να παίζουν με το μυαλό και να σκέφτονται. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε με την επανάληψη και το βίντεο. Το μπάσκετ είναι σαν σκάκι. Είναι πνευματικό άθλημα.

Για τους Έλληνες παίκτες: Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία δύο χρόνια δεν έπαιρνε νεαρούς παίκτες, γιατί όλοι έλεγαν οτι θα έφευγε η οικογένεια. Το καλοκαίρι η ομάδα δεν ακούμπησε παίκτες χωρίς κοινωνικότητα και αλτρουισμό. Πήραμε όμως δύο μικρά παιδιά... Προσπαθήσαμε να πάρουμε δύο ακόμα πιο μικρούς, αλλά το οτι έχουμε ανάγκη δεν σημαίνει οτι θα πάρουμε κάποιον απλά για να τον πάρουμε. Πρώτης γραμμής Έλληνας δεν υπήρχε ελεύθερος για να πάρουμε. Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια για τον Αντώνη Φώτση, η οποία έφτανε στα όρια του επικίνδυνου λόγω ισορροπίας. Και λέω ισορροπίας γιατί είναι σημαντικό και αυτό.

Για τον Περπέρογλου: Κάναμε σε τρεις Έλληνες παίκτες πρόταση ανανέωσης. Στον Στράτο, τον Κώστα και τον Ίαν. Ο εκπρόσωπός του όμως δεν έχει καταλάβει τη νέα οικονομική κατάσταση. Εμείς στον Καϊμακόγλου κάναμε εκταμίευση περισσότερα χρήματα από ότι στην Καζάν, αλλά τα περισσότερα θα πήγαιναν στην εφορία. Στον Στράτο κάναμε 850.000, από τα οποία έπαιρνε 500.000. Ο εκπρόσωπός του εκτίμησε οτι δεν ήταν ικανοποιητική η πρόταση, η απάντηση αργούσε και έτσι αποσύραμε την πρόταση. Εγώ πιστεύω οτι υπήρχε μία ατμόσφαιρα οτι ο Παναθηναϊκός διαλύεται και αυτό πέρασε στα παιδιά, όμως δεν ήταν πραγματικότητα. Η ομάδα είναι εδώ, με τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει και θέλει την στήριξη όλων. Κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Αυτό θα γίνει με τον κόσμο μαζί, που πρέπει να βοηθήσει αυτά τα παιδιά. Η στήριξη υπάρχει και δεν το λέω μόνο εγώ. Ο κόσμος ήταν συγκινητικός. Ειδικά η αντίδραση με τον Ολυμπιακό για κάποια νέα παιδιά ήταν συγκινητική. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει χτιστεί εδώ και καιρό και είναι πιο έτοιμος. Εμείς τώρα χτίζουμε... Ακόμα και σε παιχνίδια που στράβωσαν, δεν τα παρατήσαμε...

Για τις εντυπώσεις του από τον Κεντρικό σύνδεσμο της 13 και τους ανθρώπους που συνάντησε εκεί: Έχετε ένα υπέροχο κτίριο. Πολλοί θα το ζήλευαν... Όλοι είναι παιδιά της ηλικίας μου, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Οσμίζεσαι την αγάπη για τον Παναθηναϊκό. Το μέλλον του οπαδικού κινήματος είναι αυτό... Να υπάρχει ως αφετηρία η αγάπη προς τον σύλλογο, αλλά είναι η παρέα για τον σύλλογο, τα ταξίδια κτλ... Μπορεί να είναι και το ταξίδι της ζωή σου, με επίκεντρο την αγαπημένη σου ομάδα. Το σημαντικό είναι να γεμίζει η ψυχή σου. Αν αυτό γίνεται με την ομάδα σου, καλώς το κάνεις.

Για την στήριξη που μπορεί να έχει κάποιος από μία ομάδα όταν αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, την οποία προδίδει όταν γίνεται καλά (περίπτωση Περπέρογλου): Υπάρχει μία ατμόσφαιρα γύρω τους, που τους κάνει να νιώθουν οτι είναι το επίκεντρο σε κάτι σημαντικό. Δεν φταίνε τα ίδια τα παιδιά, αλλά αυτή η ατμόσφαιρα... Το star system να το πούμε έτσι... Πρέπει να έχεις ένα καλό οικογενειακό περιβάλλον να σε κρατήσει. Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να σταθούν. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Υπάρχουν κάποιοι που δένονται... Κάποιοι όχι. Όλοι βάζουν διαφορετικές προτεραιότητες. Για αυτό βλέπουμε παιδιά σταθερά σε ομάδες πχ. Δομάζος, Αλβέρτης, Μανωλάς και Μαύρος. Στο αθλητικό ταξίδι, κάθε παίκτης γράφει την ιστορία του.

Για τον μεγάλο χρόνο συμμετοχής του Διαμαντίδη: Αυτό είναι αλήθεια. Την Πέμπτη έπαιξε με ένεση. Θέλουμε κάποια βοήθεια, αλλά πρέπει να ανέβουν και τα άλλα παιδιά, που δεν έχουν παίξει σε τόσο ψηλό επίπεδο. Ο Δημήτρης πρέπει να τραβήξει το... κάρο από την λάσπη. Ο Δημήτρης είναι σφυρηλατημένος στα δύσκολα.

Για τον Μάσεϊ: Όχι. Αυτά είναι παιχνίδια. Θεμιτό είναι, καθώς ο κάθε ένας θέλει να πουλήσει την πραμάτεια του.

Για το πόσο δύσκολο να κάνει μία καλή επιλογή ο Παναθηναϊκός από την Αμερικάνικη, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσει πολλά χρήματα: Σε επίπεδο που είναι ο Παναθηναϊκός δεν μπορείς να πάρεις παίκτη χωρίς αγωνιστικές εμπειρίες. Υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι διαφορετικές οι κουλτούρες... Στην Αμερική είναι το σόου, εδώ είναι οι νίκες. Στην Αμερική έχουν μάθει οτι τα πλέι οφ μετράνε, ενώ εδώ πρέπει να νικάς σε κάθε ματς. Μην ξεχνάμε οτι ο Μπατίστ ήθελε 1-2 χρόνια μέχρι να γίνει το καλύτερο 5άρι... Δούλεψε με ένα συγκεκριμένο προπονητή, που ήθελε να του μάθει συγκεκριμένα πράγματα. Ο Μάικ ήρθε με 10 δραχμές, μείωσε τις απολαβές του σε 5 γιατί κατάλαβε οτι εδώ θα μάθει πράγματα και από την απόφασή του αυτή εκτόξευσε τις απολαβές του.

Για τα παιδιά από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού: Προέρχομαι από μία ομάδα που παράγει παίκτες. Το ωραίο είναι να μην μιλάς για αυτά τα παιδιά. Έχουμε ήδη δύο παιδιά στην πρώτη ομάδα. Συμμετέχουν μάλιστα χωρίς να χαλάνε την προπόνηση. Τους σέβονται οι άλλοι παίκτες. Είναι σημαντικό αυτό γιατί εδώ στην Ελλάδα θέλουμε τους νέους, χωρίς ωστόσο να χάνουν, χωρίς να κάνουν λάθη κτλ...

Για την ιστορία με Γκέκο και Ιωαννίδη: Ευτυχώς ξεπεράσαμε αυτή την εποχή. Πλέον έχουν έρθει δημοσιογράφοι που έχουν παίξει μπάσκετ και μεταφέρουν σωστά τα πράγματα στον κόσμο. Έτσι, μαθαίνει ο κόσμος μπάσκετ. Δεν μπορείς πλέον να κοροϊδέψεις τον κόσμο.

Για την διαιτησία του αγώνα με την Φενέρμπαχτσε: Δεν ασχολούμαι καθόλου με τους διαιτητές. Καλύτερα οι διαιτητές να είναι εναντίον μας. Αν μιλήσω, με αυτό το τρόπο θα δώσει δικαιολογία στους παίκτες μας, που τώρα μαθαίνουν.

Για το μήνυμά του που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο: Η ομάδα σας έχει ανάγκη. Γίνεται μία νέα και δύσκολη προσπάθεια από όλους. Θέλω να σας ευχαριστώ γιατί μας δείξατε οτι ο Παναθηναϊκός κόσμος έχει και σκέψη και κρίση και ξέρει στα δύσκολα να στηρίζει την ομάδα.

Για το αν μετά τον τελικό του Κυπέλλου θα ξαναπάει στο Κεντρικό:  Δεν υποσχόμαι Κύπελλο. Υπόσχομαι οτι θα παλέψουμε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags