Facebook Pixel "Φονιάς" εντός, "γατάκι" εκτός;
| 2012-11-04 11:00:00

"Φονιάς" εντός, "γατάκι" εκτός;

"Φονιάς" εντός, "γατάκι" εκτός;

Ο "φονιάς" μέσα στην Τούμπα, Στέφανος Αθανασιάδης που μοιάζει ...ακίνδυνος εκτός έδρας. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες με αριθμούς.

Από τους ηγέτες και τους παίκτες "κλειδιά" για τον ΠΑΟΚ ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος φέτος είναι ιδιαίτερα παραγωγικός πετυχαίνοντας 9 τέρματα στα 12 ματς που έχουν παίξει μέχρι στιγμής οι "ασπρόμαυροι". Ο ίδιος έχει δώσει... πολλούς βαθμούς στον "Δικέφαλο" ωστόσο σε συντριπτικό βαθμό αυτό έχει γίνει στην Τούμπα.

Η έδρα του ΠΑΟΚ φαίνεται να "πηγαίνει" πολύ στον Κλάους, ο οποίος εκτός έδρας είναι πολύ πιο... ακίνδυνος. Και αυτό σίγουρα παίζει ρόλο ώστε οι "ασπρόμαυροι" να μην έχουν φτάσει σε νίκες μιας και είναι δεδομένο πως όταν ο Αθανασιάδης δεν σκοράρει, έχουν πρόβλημα.

Επτά τέρματα στην Τούμπα, δύο εκτός έδρας...

Ας δούμε τι "λένε" οι αριθμοί... Ο Κλάους, λοιπόν, έχει πετύχει μόλις δύο τέρματα μακριά από την Τούμπα, με το ένα από αυτά να είναι το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ στο ματς με την Ξάνθη. Επί της ουσίας δηλαδή το μόνο "καθαρό" γκολ (με την έννοια πως δεν ήταν από το σημείο του πέναλτι) που πέτυχε μακριά από την έδρα του "Δικεφάλου" ήταν στο ματς με την Μπνέι στο Ισραήλ. Τα υπόλοιπα επτά (το ένα ήταν με πέναλτι) τα πέτυχε μέσα στο "σπίτι" του ΠΑΟΚ, όπου η αλήθεια είναι πως ο τρόπος του παιχνιδιού του "Δικεφάλου" τού ταιριάζει περισσότερο.

Στην Τούμπα μπορεί να απειλήσει περισσότερο λόγω... πίεσης

Γιατί το λέμε αυτό; Μέσα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ είναι λογικό να πιέζει περισσότερο τους αντιπάλους του, ο Κλάους ως εκ τούτου έχει περισσότερες ευκαιρίες να είναι μέσα στις φάσεις και να σκοράρει με την... μία, κάτι που είναι το μεγάλο του χαρακτηριστικό. Από την άλλη εκτός έδρας χρειάζεται οι παίκτες του ΠΑΟΚ να είναι περισσότερο δημιουργικοί, με την έννοια πως ο "Δικέφαλος" σίγουρα δεν μπορεί να πιέζει τόσο πολύ τους αντιπάλους όσο στο "σπίτι" του και οι δυσκολίες είναι μεγαλύτερες για την επίτευξη τέρματος.

Οι φάσεις που "βγαίνουν" συνήθως είναι λιγότερες και κατά συνέπεια οι ποδοσφαιριστές των "ασπρόμαυρων" πολλές φορές καλούνται να κάνουν προσωπικές ενέργειες έτσι ώστε να δημιουργηθούν κάποιοι κενοί χώροι και να απειληθεί ο αντίπαλος. 

Στο στοιχείο της δημιουργίας ο Κλάους έχει δείξει ότι υστερεί, ο ίδιος βασίζεται  πολύ περισσότερο στην εκτελεστικότητα και σίγουρα υπάρχει... θέμα στα εκτός έδρας όταν δεν μπορεί να είναι τόσο "στατικός" στα αντίπαλα καρέ για να εκμεταλλευτεί τις όποιες φάσεις μπορεί να προκύψουν. Πολλές φορές θα πρέπει να κινείται και έξω από την μεγάλη περιοχή, εκεί όμως όπου έχει φανερώσει με το παιχνίδι του πως δεν μπορεί να απειλήσει (με κάποιο μακρινό σουτ για παράδειγμα αφού αυτά δεν είναι από τα... ατού του).

Θέλει... καλό Κλάους και εκτός ο ΠΑΟΚ

Απεναντίας στην Τούμπα ο ίδιος μπορεί να εκμεταλλεύεται πολύ περισσότερο τις φάσεις που γίνονται (αν μη τι άλλο είναι σε ικανοποιητικό βαθμό αποτελεσματικός) καθώς βρίσκεται περισσότερες φορές μέσα στην περιοχή λόγω της πίεσης που ασκείται από τον ΠΑΟΚ προς την αντίπαλη ομάδα και οι συμπαίκτες του "αναγκάζονται" να... δημιουργούν -και- για εκείνον. Στον ΠΑΟΚ ασφαλώς και θα ήθελαν έναν... φονιά Κλάους και μακριά από την Τούμπα καθώς ο "Δικέφαλος" έχει χάσει αρκετούς βαθμούς. Με τον Αθανασιάδη να μπορεί να αρχίζει να σκοράρει αρκετά και εκτός έδρας, σίγουρα οι "ασπρόμαυροι" θα έχουν ένα μεγάλο όπλο υπέρ τους και αρχής γενομένης από το ματς με τον Πανιώνιο ο ίδιος καλείται να βελτιώσει την παραγωγικότητά του εκτός Τούμπας. 

Τα φετινά γκολ του Κλάους

20/10/12 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0 (1 γκολ)

30/09/12 ΠΑΟΚ - Αρης 4-1 (1 γκολ)

22/09/12 Ξάνθη - ΠΑΟΚ 0-3 (1 γκολ *με πέναλτι)

16/09/12 ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-1 (1 γκολ *με πέναλτι)

26/08/12 ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 1-0 (1 γκολ)

23/08/12 ΠΑΟΚ - Ραπίντ Βιέννης 2-1 (1 γκολ)

09/08/12 ΠΑΟΚ - Μπνέι Γεχούντα 4-1 (2 γκολ)

02/08/12 Μπνέι Γεχούντα - ΠΑΟΚ 0-2 (1 γκολ)

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags