Facebook Pixel Θα μας πουν ότι η ΑΕΚ είναι χειρότερη;
| 2012-11-04 12:12:00

Θα μας πουν ότι η ΑΕΚ είναι χειρότερη;

Θα μας πουν ότι η ΑΕΚ είναι χειρότερη;

Δηλαδή πόσο χειρότερη είναι από τον Πανθρακικό, από τον οποίον ο Παναθηναϊκός έχασε ή από τους ΟΦΗ, Αρη, Γιάννενα, ομάδες που τα παλικάρια του Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν κατάφεραν να τις κερδίσουν;

Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με όλες εκείνες που προκάλεσαν τις προηγούμενες αγωνιστικές βαθμολογικές ζημιές στο «τριφύλλι».

Αν μάλιστα απόψε καταφέρουν οι παίκτες της να τρέξουν πίσω από την μπάλα με πειθαρχία και συγκέντρωση στο πλάνο, κλείνοντας του χώρους προς την εστία τους με την επιτυχία που το έκαναν στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, τότε θα έχουν βάλει πολύ δύσκολα στον προβληματικό (απέναντι σε κλειστες άμυνες) Παναθηναϊκό.

Ο Λίνεν μέχρι χθες αργά το βράδυ ήταν κλεισμένος στο γραφείο του στα Σπάτα ( δεν πήγε ούτε στο δείπνο των παικτών στο «Holliday Inn»), μελετώντας στατιστικά και διάφορα άλλα στοιχεία του αντιπάλου του. Ξέρει πως αν η ομάδα του καταφέρει να αποφύγει να δεχθεί γρήγορο γκολ, θα έχει σοβαρές πιθανότητες να κτυπήσει στην κόντρα, αρκεί οι μέσοι να βγάλουν σωστές πρώτες πάσες. Γι' αυτό συγκριτικά με το προηγούμενο ντέρμπι, κόντρα στον «δικέφαλο» του Βορρά, αυτήν τη φορά θα έχει στην ενδεκάδα και τον Γκερέιρο, που μαζί με τον Κορδέρο μπορύν να δημιουργήσουν από τον «κιτρινόμαυρο» άξονα.

AEK 2

Στη θεωρία το ρόστερ της ποιοτικά είναι αρκετά πιο... χαμηλοτάβανο απ' το αντίστοιχο του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι», σε αντίθεση με την Ενωση, διαθέτουν πρωτοκλασάτες μονάδες που μπορούν με μια τους έμπνευση ή με μια ατομική τους ενέργεια να κρίνουν το ντέρμπι. Διαθέτουν επίσης... περίσσευμα ακραίων όταν στην ΑΕΚ δεν υπάρχει ούτε για δείγμα έμπειρος και κανονικός (με εξαίρεση τον Λάγο, αφού και ο Φούντας δεν είναι εκεί η θέση του).

Στις μονάδες, λοιπόν, υπερτερεί ο Παναθηναϊκός και αυτές είναι που του δίνουν περισσότερες πιθανότητες επικράτησης στο αποψινό ντέρμπι. Ο Τοτσέ, ο Λάζαρος, ο Σισοκό, ο Κουίνσι είναι ανώτεροι απ' τους αντίστοιχους της ΑΕΚ, δηλαδή τους Φουρτάδο, Γκερέιρο, Φούντα και Λαγό. Ούτε τα μπακ των δυο ομάδων μπορούν καν να συγκριθούν, οι Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος από τη μια, οι Αρκούδας, Βαλεντίνος Βλάχος και Κοντοές από την άλλη. Βέβαια, ως σύνολο ο Παναθηναϊκός δεν πείθει, δεν έχει κάποιο ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο για να διαθέτει και plan B, δεν μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό του όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός του, πόσω μάλλον να τον... βάλει κάτω και να τον πατήσει.

Ως ομάδες, λοιπόν, η διαφορά του με την ΑΕΚ δεν είναι μεγάλη, ίσως μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι» να τρέχουν και περισσότερο. Αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Λίνεν με τη σφιχτή τακτική και τη συντηρητική στρατηγική του, ποντάροντας και στη μεγαλύτερη «συσπείρωση» που διακρίνει αυτήν την εποχή την Ενωση. Θα χρειαστεί, φυσικά, και την τύχη που δεν είχε στην Τούμπα η ομάδα του, με τον ΠΑΟΚ να της κάνει μόλις... δυόμισι φάσεις, αλλά να «μιλάει» η κλάση του εκτελεστή Κλάους Αθανασιάδη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1

Ξαφνικά βγάζουν προς τα έξω μεγάλη αισιοδοξία και ανεβασμένη αυτοεκτίμηση εν όψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Φερέιρα έσπευσε να δώσει τον χαρακτήρα του «φαβορί» στην ομάδα του, ο Σισοκό δήλωσε σίγουρος πως «θα τους κερδίσουμε», ακόμη και ο σοβαρός Καρνέζης... υποσχέθηκε τη νίκη («που του τη χρωστάμε», όπως είπε) στον κόσμο του ΠΑΟ! Ή, λοιπόν, οι «πράσινοι» έχουν την Ενωση για... αντίπαλο της πλάκας ή έτσι προσπαθούν να «αυτοφτιαχτούν». Αλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω. Μόνο που και στη μία και στην άλλη περίπτωση αυτό μπορεί απόψε να τους γυρίσει σε μπούμερανγκ, αφού μιλάμε για έναν Παναθηναϊκό που και έχει... τσακωθεί φέτος με τη νίκη και όλες οι γκέλες που έκανε μέχρι τώρα ήταν με αντιπάλους με τους οποίους θεωρητικά έφερνε τον τίτλο του «ακλόνητου φαβορί».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2

Το... κακό για τον Φερέιρα αλλά και τους παίκτες του είναι πως όσο μεγάλα λόγια και να πουν, δεν μπορούν να φοβίσουν ή να... κοροϊδέψουν ΠΛΕΟΝ καμία ομάδα της Super League (το ίδιο ισχύει φυσικά και για την άλλη βαριά φανέλα, αυτή της ΑΕΚ). Γιατί όλες, μα όλες οι... πάλαι ποτέ «μικρομεσαίες» ξέρουν και το πιστεύουν πως μπορούν να πάνε στο ΟΑΚΑ και να πάρουν αποτέλεσμα απ' αυτόν τον άκρως προβλέψιμο Παναθηναϊκό. Αποδεδειγμένα, μάλιστα, γνωρίζουν κιόλας τόσο τον τρόπο για να τον «μπλοκάρουν» όσο και για να του βάλουν γκολ. Κατά συνέπεια, και με δεδομένο πως οι «πράσινοι» δεν μπορούν να κερδίσουν εύκολα κανέναν αγώνα τους στη Super League, είναι τουλάχιστον ατυχής (ενδεχομένως και επικίνδυνη, για πολλούς λόγους) τέτοιου είδους προσέγγιση του ντέρμπι ή και «προετοιμασία» από τον Φερέιρα ή τους παίκτες του. Στο ποδόσφαιρο ούτε η αγωνιστική εικόνα της ομάδας ούτε καν η ψυχολογία βελτιώνονται με τα μεγάλα λόγια...

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ...

...Ελληνας ποδοσφαιριστής (και διεθνής), που έκανε μεγάλη καριέρα τη δεκαετία του '90, ενώ συνέχισε και στις αρχές της επόμενης, μέσα στο καλοκαίρι έφτασε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Κυριολεκτικά τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή καλός του φίλος -από τον ποδοσφαιρικό χώρο κι αυτός- που το προηγούμενο διάστημα του συμπαραστεκόταν ψυχολογικά και οικονομικά.

Ο εν λόγω πρώην άσος των γηπέδων βρέθηκε σε τραγική οικονομική θέση, αφού σπάταλησε όλη τη μεγάλη περιουσία που έκανε στην καριέρα του, ενώ τον εγκατέλειψε και η τελευταία του σύντροφος λόγω της κατάστασής του. Αλλωστε, την τελευταία διετία πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη, με τακτικές επισκέψεις στον ψυχολόγο...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags