Facebook Pixel Καλύτερα Φουρτάδο, παρά Λαγός!
| 2012-11-06 12:32:00

Καλύτερα Φουρτάδο, παρά Λαγός!

Καλύτερα Φουρτάδο, παρά Λαγός!

Ο Βαγγέλης Κατσαΐτης γράφει για την "άδικη" επίθεση στον Φουρτάδο, τη στιγμή που ο χειρότερος παίκτης του ντέρμπι, Παναγιώτης Λαγός, απολαμβάνει την "ασυλία" του.

Στο επάγγελμά μας η κριτική είναι βασικό στοιχείο και ο κόσμος την απαιτεί από τους ρεπόρτερ, λόγω της καθημερινής ενασχόλησης (πχ. ΑΕΚ), αλλά και των πληροφοριών που κρύβουμε και δεν γράφουμε για δικούς μας λόγους.

Δεν τα έχω λοιπόν με την κριτική, αρκεί να γίνεται σωστά και πάνω απ' όλα δίκαια! Δεν τα βάζω με συναδέλφους, προσωπική τους άποψη και σεβαστή, αλλά δεν μπορώ να βλέπω σε επικεφαλίδες κριτικής και αρθογραφίας το όνομα Φουρτάδο και να μην βλέπω το όνομα Λαγός!

Αναγνωρίζω ότι ο Φουρτάδο δεν είναι ο επιθετικός που θέλουν να βλέπουν όλοι οι ΑΕΚτζήδες, αναγνωρίζω ακόμα ότι είναι λίγος για να φοράει την φανέλα, αλλά δεν γίνεται ο -δίχως προετοιμασία και μόλις 3 μήνες στην ομάδα Φουρτάδο- να είναι λίγος και να μην είναι ο νέος "αρχηγός" και αγωνιζόμενος με τον δικέφαλο στο στήθος για έξι χρόνια, Παναγιώτης Λαγός.

Θα γίνω σκληρός, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Στην δουλειά μου δέχομαι καθημερινή κριτική, όχι μόνο από τους διευθυντές και τους αρχισυντάκτες μου, αλλά από τον κόσμο που μπαίνει στον κόπο να διαβάσει τα κείμενα που υπογράφω.

Είδα λοιπόν σε όλα τα κείμενα (συναδέλφων), να αφιερώνουν εκτός από τον τίτλο, παραγράφους για τον Εμίλιο Φουρτάδο και το πόσο κακός είναι και ταυτόχρονα στο ίδιο κείμενο, για τον ίδιο αγώνα, ο χειρότερος παίκτης της ΑΕΚ να περνάει άθιχτος με λόγια τύπου: "ήταν κακός και ο Λαγός", ή "στην διάρκεια του ματς άρχισε να πέφτει η απόδοση του".

Δηλαδή κύριοι συνάδελφοι, ποιον κοροϊδεύουμε; Τον κόσμο ή τον ίδιο μας τον εαυτό; Για ποιο λόγο; Γιατί ο Παναγιώτης μιλάει; Μας λέει τι κάνει ο Βλάχος, ο Λίνεν και τι είπαμε στον Δημητρέλο; Πρώτο μου κριτήριο σε αυτή την δουλειά, πάνω απ' όλους η ΑΕΚ! Δημόσιες σχέσεις στην πλάτη της ΑΕΚ δεν με ενδιαφέρουν.

Όλοι μας μιλάμε με ποδοσφαιριστές, αλλά καλό θα ήταν να ήμασταν ξεκάθαροι τόσο στους ίδιους όσο και στον κόσμο. Ο καλύτερος φίλος μου, πρώην παίκτης της ΑΕΚ που αγωνίζεται σε ελληνική ομάδα, αναγνώρισε το κράξιμο μου και θέλησε να γίνει φίλος μου. Είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης: "Υπάλληλος στην AEKFC, στον πάγκο και μ' αρέσει πολύ...". Το πρώτο πράγμα που του είπα, μπαίνοντας σε διαδικασία επικοινωνίας μαζί του: "Φιλαράκι, είσαι παίκτης της ΑΕΚ και δεν επιτρέπεται να κάνεις πλακίτσα. Γελάει μαζί σου, όλος ο δημοσιογραφικός κλάδος". Το ευχαριστώ του, τα λόγια του και την σχέση μας την κρατάω για μένα.

Να το πάμε και με νούμερα;

Για να μην θεωρηθεί κιόλας ότι έχω κάτι προσωπικό με τον "αρχηγό" της ΑΕΚ, να βάλουμε σε σύγκριση τα επίσημα στατιστικά του ματς ανάμεσα στον "κάκιστο-τραγικό" Φουρτάδο και στον "κακό" Λαγό.

Στα δεδομένα θα βάλουμε ότι πρόκειται για ένα εκτός έδρας ντέρμπι με μια ομάδα γεμάτη απειρία αλλά και "λίγη" σε πολλά στοιχεία που χρειάζεται ένας σύλλογος επιπέδου ΑΕΚ. Δείτε και κρίνεται:

Στατιστικά Σουτ Πάσες Λάθη Κλέψιμο Διώξιμο μπάλας άμυνα Έκανε Φάουλ Του έκαναν Φάουλ
ΛΑΓΟΣ 1 12 11 0 1 0 2
ΦΟΥΡΤΑΔΟ 1 6 2 1 4 2 0

Αν από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει το "Όχι άλλο Φουρτάδο" τότε πάω πάσο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πορτογάλος επιθετικός ήταν ο δεύτερος παίκτης μετά τον Κουτρουμπή σε διώξιμο της μπάλας από την περιοχή. Ο νεαρός αμυντικός είχε 5 και ο Εμίλιο 4.

Τι άλλο βλέπουμε; Ότι σε ένα ντέρμπι, ο "αρχηγός" της ΑΕΚ δεν έκανε ούτε φάουλ, ενώ στα λάθη περιττό να πω πως ήταν ο πρώτος με τους Κοντοέ, Γιάγκο και Γκερέιρο να έρχονται πίσω του με... 7. Υπάρχουν και άλλα συμπεράσματα, δείτε τους αριθμούς.

Στα του Φουρτάδο τώρα...

Είναι ένας παίκτης που δεν βοηθάει στην ανάπτυξη, που δεν μπορεί να παίξει με την πλάτη στο τέρμα, που δεν μπορεί να κατέβει στην άμυνα και παράλληλα να τρέξει την αντεπίθεση και να γίνει ο τελικός αποδέκτης της μπάλας.

Επίσης είναι ένας ποδοσφαιριστής με καριέρα σε ομάδες δεύτερης κατηγορίας, δίχως προετοιμασία όχι με την ΑΕΚ αλλά και με την Παναχαϊκή (όταν περίμενε για την μεταγραφή), είναι ένας επιθετικός που θέλει την μπάλα στα πόδια του μέσα στην περιοχή (βλέπε Μπλάνκο)* και που επίσης και κυρίως αυτό, βρίσκεται σε ομάδα που παράγει φάσεις με συχνότητα 1 γκολ στα 20 σουτ και με στατιστικό για χαμένες ευκαιρίες στις 9 πρώτες αγωνιστικές μόλις μια καταγεγραμμένη!

Σε όλα τα παραπάνω λοιπόν, έρχομαι να προσθέσω το πιο σημαντικό, το πιο βασικό στοιχείο που οφείλω να σέβομαι όσο αντίθετη άποψη και να έχω. Δύο προπονητές, ο ένας ο Βλάχος που είναι Έλληνας, και ο άλλος ο Λίνεν που είναι Γερμανός θεωρούν τον Φουρτάδο τον καλύτερο επιθετικό της ΑΕΚ στα τελειώματα βάση εικόνας στις προπονήσεις, με διαφορά. Τέλος... Οπότε θα περιμένω να τον κρίνω τον φουκαρά, όταν θα βρεθεί σε ένα ματς με τρεις ευκαιρίες μπροστά στο τέρμα και όχι μια κάθε τρία ματς.

* Επειδή κάποιοι θα μείνετε στο όνομα Μπλάνκο και θα πείτε: "Τι λέει αυτός ρε, συγκρίνει Μπλάνκο-Φουρτάδο", πραγματικά δεν συγκρίνω τους δύο παίκτες, αλλά σίγουρα θα ήθελα να δω τον Πορτογάλο με τον Ριβάλντο από πίσω του και τον Λυμπερόπουλο δίπλα του μικρότερο κατά 4 χρόνια. Συγνώμη, αλλά όταν έχω δει Δημητριάδη, Αλεξανδρή, Μπατίστα, Ντέμη και άλλους τόσους (δεν πάω πιο πίσω ιεροσυλία) δεν μπορώ να έχω ούτε τον Μπλάνκο εκεί κοντά τους. Άλλωστε, η καριέρα του από την φυγή Ρίμπο-Λύμπε, με δικαιώνει...

Υ.Γ: Επειδή έχω βαρεθεί να ακούω και την δικαιολογία απλήρωτος, σε μια Ελλάδα μέσα στην κρίση, δεν μπορώ να το βάλω στα συν του Λαγού ότι παίζει απλήρωτος. Γιατί αν ο Λαγός προκειμένου να κάνει προπονήσεις, να παίζει μπάλα και να τιμάει την μεγαλύτερη φανέλα που θα φορούσε ποτέ ζητώντας την δόση των 20.000-30.000-50.000 και δεν ξέρω αν και πόσο μεγαλύτερη μπορεί να είναι μια δόση, τι να πουν και οι υπάλληλοι της ΠΑΕ ΑΕΚ (δεν πάω σε άλλη εταιρεία) που τους χρωστάνε σχεδόν χρόνο φυσιολογικών μισθών (προ εποχής Δημητρέλου) και παρόλα αυτά πηγαίνουν στην ώρα τους στην δουλειά, κάνουν υπερωρίες και κράτησαν το μαγαζί όρθιο! Αντίθετα ο Παναγιώτης και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του καλό θα είναι να ξεκολλήσουν την ΑΕΚ από τον πάτο της βαθμολογίας και μετά να φωνάξουν όσο θέλουν. Λίγο φιλότιμο...

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags