Facebook Pixel Είναι άδικο να τα βάζουμε συνεχώς με τον Ζάρντιμ
| 2012-11-08 17:05:00

Είναι άδικο να τα βάζουμε συνεχώς με τον Ζάρντιμ

Είναι άδικο να τα βάζουμε συνεχώς με τον Ζάρντιμ

Επειδή ο Γεωργίου είναι πάντα έντιμος στην κριτική του, ένα έχω σήμερα να πω...

Γράφει ο Γιώργος Γεωργίου...

Είναι κρίμα και άδικο να τα βάζουμε συνεχώς με τον Ζάρντιμ, για τα όποια λάθη κάνει και να μη του αναγνωρίζουμε και τα σωστά που κάνει. Θέλω να πω με αυτό, ότι στο χθεσινό 3-1 επί της Μονπελιέ, καλύτερος παίκτης του γηπέδου ήταν μακράν ο Πορτογάλος. Αψογος σε όλα του. Αψογος στην ομάδα που κατέβασε, άψογος στο στήσιμο της ομάδας του, άψογος στις αλλαγές που έκανε και κυρίως άψογος στη διαχείριση του παιχνιδιού.

Θα τα αναλύσω όλα ένα προς ένα. Η ομάδα που κατέβασε ο Ζάρντιμ ήταν ιδανική, ανάλογα με τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Το 4-2-3-1 ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να σκεφτεί . Η μεγάλη μαγκιά, όμως, του Πορτογάλου ήταν ότι γρήγορα κατάλαβε πως το δεξί μπακ των Γάλλων, όχι μόνο ήταν για τα πανηγύρια, αλλά δεν είχε βοήθειες από κανέναν συμπαίκτη του. Τι έκανε, λοιπόν, αμέσως ο Ζάρντιμ; Εβαλε από αυτήν την πλευρά τον Γκρέκο μαζί και τον Αμπντούν, με εντολή να πολτοποιήσουν το αντίπαλο δεξί μπακ. Και παράλληλα έδωσε εντολή στο Χολέμπα να μη ξεμυτάει μπροστά και να κλείνει πίσω τον δικό του χώρο. Μέσα σε 5 λεπτά είχε γίνει εύκολα το 1-0 και είχαν χαθεί δύο ακόμα καλές ευκαιρίες για να αυξηθεί το σκορ.

Από το 15΄ και μετά ο Ολυμπιακός άρχισε να κάνει συντήρηση και οικονομία δυνάμεων. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν κινδύνευσε ούτε μια φορά άμεσα με ισοφάριση και κάτι ψευτοσέντρες των Γάλλων τις καθάριζε με άνεση ο Κάρολ.Η ισοφάριση 1-1 ήλθε στο δεύτερο ημίχρονο με ένα πέναλτι δώρο από τον Κροάτη ρέφερι και από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός ξαναπήρε μπρος. Πολύ εύστοχη η αλλαγή του Μοντέστο με τον Φούστερ, αλλά η μεγάλη κίνηση του Ζάρντιμ ήταν η εξής: « Χολλέβα, ήλθε η ώρα να αμοληθείς τώρα μπροστά και μαζί με τον Αμπντούν και τον Γκρέκο ξαναπολτοποιείστε την δεξιά τους πλευρά. Εύκολα τα τους κερδίσουμε». Πάρτι έκανε ο Ολυμπιακός από αριστερά στο τελευταίο τέταρτο και έφθασε στο τελικό 3-1.

Προσοχή σε μια βασική λεπτομέρεια.Πέρυσι ο Βαλβέρδε έδινε εντολή στους παίκτες να παίζουν από το πρώτο λεπτό τον αντίπαλο μέσα στην περιοχή του, έβαζε ένα, δύο γκολ, τρέχοντας ακατάπαυστα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρεε από δυνάμεις και δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του. Ετσι πήγε να την πατήσει εδώ μέσα από τη Ρουμπί Καζάν και τελικά έτσι την πάτησε από τη Μένταλιστ. Φέτος ο Ζάρντιμ κάνει το αντίθετο. Ολο το φορτσάρισμα γίνεται στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο τελευταίο εικοσάλεπτο, όπου οι ερυθρόλευκοι δείχνουν να έχουν πολλές δυνάμεις.

Αποκάλυψη του αγώνα ήταν ο Γκρέκο, που με την ταχύτητά του και τις διεισδύσεις του κομμάτιασε την άμυνα της Μονπελιέ. Και κάτι άλλο, Η φόρμα του Αμπντούν συνεχίζεται αμείωτα. Η Μονπελιέ έχει κα΄ποιους καλούς και τεχνίτες παίκτες, αλλά δεν έχει προπονητή. Τύφλα να έχει ο Φερέϊρα. Και από σέντερ μπακ; Για τον γάιδαρο καβάλα...

Πηγή: Real.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags