Facebook Pixel Δεν είναι αρκετός τόσος εξευτελισμός;
Ποδόσφαιρο
| 2012-11-09 14:44:00

Δεν είναι αρκετός τόσος εξευτελισμός;

Δεν είναι αρκετός τόσος εξευτελισμός;

Αν τα δευτερότριτα της Λάτσιο, πετυχαίνουν τρία γκολ σε μια ώρα αγώνα και κάνουν πλάκα για το υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης, τότε...

Γράφει ο Άκης Τσόπελας.

...μπορεί κανείς να φανταστεί το μέγεθος της πίκρας που προκαλεί στους φίλους του Παναθηναϊκού, η νέα απογοητευτική εμφάνιση και η ήττα με 3-0 σε ένα γήπεδο όπου τρία χρόνια πριν πετύχαινε μια από τις πλέον σπουδαίες εκτός έδρας νίκες του, επί της Ρόμα.

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες ώρες από την συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΑΕ όπου ο νέος αντιπρόεδρος Χρήστος Παναγόπουλος δήλωνε ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα αυτή την στιγμή η Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό από την στιγμή που αντιμετωπίζει τόσα (εξωαγωνιστικά) προβλήματα προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Δομάζου και Αντωνιάδη αλλά και του μέχρι πρότινος προέδρου Δημήτρη Γόντικα.

Φυσικά και ήταν άστοχη η τοποθέτηση του Παναγόπουλου. Μπορεί ψυχρά και επί της ουσίας να είχε δίκιο αλλά είναι προφανές ότι αυτός όσο και ο Πορτογάλος αγνοούν την ψυχοσύνθεση του κόσμου και την ίδια την ιστορία του Συλλόγου. Είναι επίσης κάτι παραπάνω από προφανές ότι πρόκειται για περαστικές και καλά αμοιβόμενες φιγούρες που δεν πρόκειται ούτε να βάψουν μαύρα ούτε να ασχοληθούν ξανά με τον Παναθηναϊκό όταν θα έρθει η στιγμή να εγκαταλείψουν και ο ένας και ο άλλος τα πόστα τους.

Στο Ολύμπικο, η φράση αυτή του αντιπροέδρου που σαφέστατα ήταν προϊόν συζήτησης με τον Φερέιρα, έκανε εφιαλτική την βραδιά για τον άλλοτε (ποδοσφαιρικό) πρεσβευτή της χώρας.

Για τον Πορτογάλο δεν μπορώ παρά μόνο να προσθέσω ότι στα 14 Ευρωπαϊκά παιχνίδια που μετράει πλέον στον πράσινο πάγκο, η ομάδα έχει δεχθεί 25 γκολ!

Τεσσάρα από κάποια Οντένσε, τριάρες από τις (ανύπαρκτες Ευρωπαϊκά) Κοπεγχάγη, Μακάμπι Τελ Αβιβ και Μάριμπορ και άλλες τριάρες από Μπαρτσελόνα και Λάτσιο.

Δηλαδή πόσο ακόμη πρέπει να εξευτελιστεί διεθνώς ο Παναθηναϊκός για να του βγάλουν ένα one way εισιτήριο για την πατρίδα του;

Δεν θα σταθώ πουθενά στο ματς. Δεν έχει καμία σημασία άλλωστε. Την άποψη μου για την απίστευτα προκλητική παρουσία στην 11άδα παικτών σαν τον Ζέκα και τον Κουίνσι, την έχω εκφράσει προ πολλού. Εκείνο που έχει προτεραιότητα κ.Παναγόπουλε είναι να προστατεύσετε σαν κόρη οφθαλμού τα νέα παιδιά της ομάδας και όχι τον συνταξιούχο.

Αν η Ευρώπη δεν αποτελεί προτεραιότητα όπως τόνισε ο κύριος αντιπρόεδρος, είναι άμεση προτεραιότητα να βάλουν τέλος σε αυτόν τον εξευτελισμό.

Όσο πιο γρήγορα πάρουν αποφάσεις σε μια χαμένη χρονιά από τον Οκτώβριο (πρωτοφανές για την ιστορία του συλλόγου), τόσο γρηγορότερα μπορεί να βρεθεί (βιώσιμη αγωνιστική) λύση για να βγει ο Παναθηναϊκός από την διετή περίοδο ύφεσης και να αρχίσει, αν μπορεί να γίνει αυτό, μια περίοδος ανάκαμψης.

Η διοίκηση του (άπειρου διοικητικά και ποδοσφαιρικά) Αλαφούζου, δεν επέλεξε τον Φερέιρα. Τον "κληρονόμησε" μαζί με τα χρέη και το άνοιγμα των 27 εκατ. ευρώ από τους πολυμετοχικούς και την τελευταία διοικητική περίοδο του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Αυτό δεν την απαλλάσσει από τις ευθύνες της και όσο περνάει ο χρόνος οι ευθύνες πολλαπλασιάζονται. Ας μπει ένα τέλος προτού είναι πολύ αργά...

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags