Facebook Pixel Μισό-μηδέν και φεύγεις!
| 2012-11-11 10:31:00

Μισό-μηδέν και φεύγεις!

 Μισό-μηδέν και φεύγεις!

Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι οι περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού βλέπουν για απόψε πολλά γκολάκια και θρίαμβο επί της ΑΕΚ, που θα παίξει με αρκετά πιτσιρίκια κλπ, κλπ. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.

Ειλικρινά δε θα με χαλούσε καθόλου να δικαιωθούν οι πολλοί, αλλά εγώ και με μισό-μηδέν ευχαριστημένος είμαι. Αν, βέβαια, κάτσει καλά το παιχνίδι, μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει και μεγάλη «ζημιά», αλλά ειλικρινά δε θα είχα κανένα ενδοιασμό να «πάρω» ένα μισό-μηδέν και να φύγω από το ΟΑΚΑ.

Διότι, πολύ απλά η πείρα με έχει διδάξει ότι εύκολο παιχνίδι, ειδικά εκτός έδρας, μετά από αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, δεν υπάρχει για τον Ολυμπιακό-κι όχι μόνο. Γενικά σχεδόν όλες οι ομάδες δυσκολεύονται στο πρωτάθλημά τους, αμέσως μετά από αγώνα τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Χάζεψα λίγο τη Σάλκε χθες στο 2-1 εντός έδρας επί της Βέρντερ. Ε, καμία σχέση με τη Σάλκε στο 2-2 με την Άρσεναλ. Μα καμία. Μέρα με νύχτα. Χωρίς ενέργεια, χωρίς ρυθμό. Και κέρδισε εντελώς συγκυριακά.

Το Τσάμπιονς Λιγκ «ρουφάει» τις δυνάμεις κάθε ομάδας. Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, δεν είναι που μετά την Άρσεναλ φέτος κέρδισε με τα χίλια ζόρια 1-0 στο Καραϊσκάκη τον Αστέρα; Και που μετά το Μονπελιέ ισοφάρισε 2-2 τον Άρη στο 82;…Πέρσι μετά τα παιχνίδια με τη Μαρσέιγ δεν είχε τρομερά δύσκολη νίκη 2-1 εντός με την Ξάνθη με γκολ στο 94 και ήττα 0-2 από τον Αστέρα στην Τρίπολη; Κλπ, κλπ, κλπ.

Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός όντως πρέπει να κερδίσει σήμερα, αλλά εγώ δεν βλέπω περιπάτους κι άλλα τέτοια. Η μαγκιά θα είναι να μπει η ομάδα καλά μέσα από τα πρώτα λεπτά και όχι απλά να επιβάλλει το παιχνίδι της, αλλά και να προηγηθεί στο σκορ, αναγκάζοντας την ΑΕΚ να ξανοιχτεί λίγο και έτσι να βρουν χώρους οι ερυθρόλευκοι.

Το θέμα βέβαια με την ΑΕΚ, έτσι όπως την έχω δει, είναι πως και 0-1 να χάνει, δεν φεύγει πολύ μπροστά, για να σου αφήσει τη δυνατότητα να κάνεις το 0-2 και να τελειώσεις το ματς. Και με αυτό που κάνει, τι γίνεται. Αφενός μεν κρατάει πιο εύκολα το 0-1, με το οποίο μένει ζωντανή στο παιχνίδι, αφετέρου δε όσο ακριβώς είναι το ματς στο ρευστό 0-1, είναι πάντοτε ανοικτή μία ισοφάριση. Για τον απλούστατο λόγο πως ό,τι και να γίνει, μία ομάδα δύο φάσεις σε ένα παιχνίδι θα τις έχει. Αν λοιπόν αξιοποιήσει τη μία, σε ισοφαρίζει και μετά άντε τρέχα εσύ να βάλεις κι άλλο γκολ.

Μία ενδεκάδα που «ακούγεται» στο Ρέντη για σήμερα είναι με Κάρολ, Μανιάτη, Παπάζογλου, Σιόβα, Χολέμπας, Μοντέστο, Μασάντο, Γκρέκο, Φουστέρ, Μήτρογλου, Αμπντούν. Αλλά εγώ δεν είμαι σίγουρος. Για παράδειγμα, μπορεί να πάει στόπερ ο Μοντέστο και κόφτης ο Μανιάτης (η, ο Φέισα) και να παίξει δεξί μπακ ο Τοροσίδης.

Γνώμη μου είναι ότι καθοριστικά σημεία για τον Ολυμπιακό, μπορεί να είναι τα πρώτα 15 λεπτά του κάθε ημιχρόνου. Να χτυπήσει, δηλαδή, εκεί την ΑΕΚ. Έτσι πρέπει να κάνει, πιστεύω, γιατί όσο δεν τρώνε γκολ στα πρώτα λεπτά κάθε ημιχρόνου οι νεαροί παίκτες της ΑΕΚ, θα παίρνουν ψυχολογία για τη συνέχεια.

Θα είναι, όμως, παγίδα αν ο Ολυμπιακός το πάει όπως το πήγε ο Παναθηναϊκός τις προάλλες, που έπαιξε σε όλο το β΄ ημίχρονο για να κρατήσει το 1-0. Παίζεις με τη φωτιά έτσι και είναι θέμα τύχης αν θα καείς.

Τα παιχνίδια ΑΕΚ-Ολυμπιακού, προσέξτε ΑΕΚ-Ολυμπιακού, είναι πάντα ντέρμπι (γιατί πολλά Ολυμπιακός-ΑΕΚ δεν εξελίχθηκαν σε ντέρμπι). Οι φανέλες παίζουν κι αυτές μπάλα. Κι ο κόσμος παίζει μπάλα. Η δε ΑΕΚ και φανέλα μεγάλης ομάδας έχει και κόσμο έχει-και προπονητή που ζει και αναπνέει για να εκδικηθεί τον Ολυμπιακό… Στα δε τρία τελευταία ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού τα αποτελέσματα ήταν 2-1, 1-0, 1-1…

Δεν θα είναι απλό. Αν οι κόκκινοι πάνε με γελάκια και άνετοι κι ωραίοι στο ΟΑΚΑ, την έβαψαν. Κι έτσι όπως είναι η ΑΕΚ, και ισοπαλία να φέρεις, καλώς η, κακώς θα είναι σα βαριά ήττα στα μάτια όλων των Ολυμπιακών. Κι ίσως είναι καλύτερα που ο Ολυμπιακός παίζει σήμερα με την ΑΕΚ, παρά με καμία άλλη μικρομεσαία ομάδα εκτός έδρας, που ενδεχομένως θα την υποτιμούσε. Γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο Ολυμπιακός θα υποτιμήσει την ΑΕΚ. Θα είναι έγκλημα.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags