Facebook Pixel Και με 2 πέναλτι και με +2 παίκτες και με +1 παίκτη, τον Ολυμπιακό δεν τον νικάει!
| 2012-11-14 11:14:00

Και με 2 πέναλτι και με +2 παίκτες και με +1 παίκτη, τον Ολυμπιακό δεν τον νικάει!

Και με 2 πέναλτι και με +2 παίκτες και με +1 παίκτη, τον Ολυμπιακό δεν τον νικάει!

Ψάχνουν, λέει, στην ΑΕΚ πόσα χρόνια έχουν να πάρουν πέναλτι στο γήπεδό τους σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Κι έχουν να πάρουν, ξαναλέει, από το 1996. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.

Δηλαδή, δεν τους νοιάζει που έχουν να πάρουν πρωτάθλημα από το 1994 και τους καίει που έχουν να πάρουν πέναλτι με τον Ολυμπιακό ως γηπεδούχοι από το 1995!

Κι εγώ λέω κάτι άλλο: Πήραν δύο πέναλτι μαζί στο μοναδικό «τελικό» πρωταθλήματος που αξιώθηκαν να φτάσουν με τον Ολυμπιακό σε αυτά τα 17 χρόνια. Στο μοναδικό, δηλαδή, παιχνίδι που η ΑΕΚ έπαιξε ένα πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ήταν το 2002, προτελευταία αγωνιστική, στο ΟΑΚΑ. Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ ήθελε απλά μία ισοπαλία για να πάρει το πρωτάθλημα, πρώτο μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια. Έπαιζε, δηλαδή, για δύο αποτελέσματα κι ο Ολυμπιακός μόνο για ένα, τη νίκη.

Ο Βασάρας είχε σφυρίξει δύο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Ως φιλοξενούμενη στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, με το πρώτο πέναλτι η Ένωση προηγήθηκε στο σκορ. Τι έκανε λοιπόν η ΑΕΚ, που πήρε δύο πέναλτι; Οι φίλοι της ΑΕΚ φαντάζομαι θυμούνται το τελικό αποτέλεσμα: 4-3 υπέρ του Ολυμπιακού και πρωτάθλημα στον Πειραιά…

Παρότι ο Κύρος είχε κρατήσει εφτά λεπτά καθυστέρηση (!!!), με την ΑΕΚ να προσπαθεί να ισοφαρίσει. Δύο πέναλτι μαζεμένα πήρε η ΑΕΚ λοιπόν στο μεγαλύτερο παιχνίδι της σύγχρονης ιστορίας της, δηλαδή εδώ και μία ολάκαιρη 20ετία. Στο μοναδικό παιχνίδι που έπαιζε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Δύο πέναλτι πήρε, τα έβαλε και τα δύο κι έχασε 4-3…

Και να «πω» και το άλλο. Το 2009 έπαιξαν τελικό κυπέλλου ΑΕΚ κι Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Με τον Ολυμπιακό να τελειώνει το παιχνίδι με εννέα παίκτες στην παράταση. Είχε αποβληθεί πρώτα ο Γκαλέτι και μετά ο Αβραάμ. Με εννέα παίκτες και δεν τον κέρδισε τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ… Και πήγαν στα πέναλτι και τους πήρε ο Νικοπολίδης. Τους τα έβαζε και τους τα έπιανε.

Σάμπως το 2006-07 και στα δύο ματς πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε με παίκτη λιγότερο; Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-0 δεν είχε αποβληθεί από το 47’ κιόλας ο Τζόρτζεβιτς; Και στη ρεβάνς ΑΕΚ-Ολυμπιακός δεν είχε αποβληθεί από το 56’ ο Ζεβλάκοφ; Με παίκτη παραπάνω σε δύο ντέρμπι και με το ζόρι έσωσε μία ισοπαλία στο γήπεδό της η ΑΕΚ.

Αυτά για τις… σφαγές της ΑΕΚ από τη διαιτησία στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Παρεμπιπτόντως, η εκδίκηση είναι φαγητό που τρώγεται κρύο. Κι η εκδίκηση για τον Ολυμπιακό για εκείνο το 4-0 του Ριβάλντο (και του Ζούλιο Σέζαρ, λίμπερο του Ολυμπιακού), στο ΟΑΚΑ, το 2008, ήρθε στο ίδιο γήπεδο, με το ίδιο σκορ, 4-0, κάπου 4,5 χρόνια μετά.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags