Facebook Pixel Το μείζον πρόβλημα είναι το οικονομικό
| 2012-11-14 14:44:00

Το μείζον πρόβλημα είναι το οικονομικό

Το μείζον πρόβλημα είναι το οικονομικό

ΤΡΟΜΕΡΟΣ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ούτε ο Αλβέρτος Αϊνστάιν δεν θα μπορούσε να δώσει τόσο εύστοχες απαντήσεις. "Γιατί δεν κέρδισε σήμερα ο Παναθηναϊκός;" ήταν η ερώτηση μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την Κέρκυρα. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

«Γιατί δεν σκοράραμε» ήταν η απάντηση. Αύριο θα τον ρωτήσουμε για ποιο λόγο η ομάδα του έχει μόλις 13 βαθμούς. Η απάντηση που θα δώσει θα σπάει κόκαλα: «Εχουμε 13 βαθμούς γιατί έχουμε κάνει τρεις νίκες, έξι ισοπαλίες και μας έχουνε αφαιρέσει και δύο». Αν έρθει 1-1 το ματς με τον ΠΑΟΚ η απάντηση θα είναι επίσης αποστομωτική: «Για να κερδίσουμε έπρεπε να είχαμε βάλει δύο γκολ, αλλά βάλαμε μόνο ένα».

Είναι προφανές ότι δεν βρίσκεις άκρη. Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος έχει διαλέξει λάθος επάγγελμα. Με τέτοια ικανότητα και έφεση στο παραμύθι έπρεπε να είχε γίνει πολιτικός. Αδικείται ως προπονητής και πολύ μάλιστα. Αν είχε γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Ζεσουάλδο, τώρα εκεί στην Πορτογαλία με την κρίση θα τους είχε χορτάσει όλους με τα ψέματα. Μία δεν κάνουνε μπροστά του οι Ρουσσόπουλοι και οι Πεταλωτές. Και η ζωή συνεχίζεται. Αυτός δηλαδή συνεχίζει να κοιμάται ήσυχος και οι Παναθηναϊκοί να κουτουλάνε.

Θα το ξαναπώ όμως για μια ακόμα φορά. Οποιος βλέπει μόνο τον Φερέιρα στον Παναθηναϊκό βλέπει το δέντρο και αγνοεί το δάσος. Να συμφωνήσουμε λοιπόν μαζί ότι με έναν άλλον προπονητή ότι ο Παναθηναϊκός θα πήγαινε καλύτερα. Τι θα άλλαζε; Επί της ουσίας, όχι επί των εντυπώσεων. Με έναν άλλον προπονητή λοιπόν λέω εγώ ο Παναθηναϊκός θα είχε πάρει τα τέσσερα από τα έξι ματς που έχει φέρει ισοπαλία. Θα είχε οκτώ παραπάνω βαθμούς. Αντί για 13 που είχε τώρα θα είχε 21. Θα ήτανε στην τρίτη θέση δηλαδή, με 21 βαθμούς. Επτά πίσω από τον Ολυμπιακό και δύο πίσω από τον ΠΑΟΚ. Θα χτύπαγε στα ίσα τη δεύτερη θέση.

Τι θέλουμε να πούμε δηλαδή; Οτι όταν σε λένε Παναθηναϊκό και δεν είσαι ικανός να κάνεις πρωταθλητισμό, χαίρεται. Είτε είσαι δεύτερος είτε είσαι τέταρτος είτε έκτος μικρή σημασία έχει. Δεν είναι το αγωνιστικό λοιπόν το μείζον πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Το αγωνιστικό είναι το έλασσον. Το μείζον είναι το οικονομικό. Αυτό που είπε ο Παναγόπουλος: Οτι «όχι για πρωτάθλημα δεν μπορούμε να πάμε, αλλά από του χρόνου δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορούμε να βγούμε Ευρώπη».

Και για να μην τα πολυλογούμε: Ο Αλαφούζος έφαγε το σότο με τη Συμμαχία και τα μέλη. Εφαγε το παραμύθι ότι με τις συνδρομές ο Παναθηναϊκός θα έχει τριάντα εκατομμύρια Γιούρο έσοδα το χρόνο. Ακατέβατα. Εφαγε λοιπόν αυτό το σότο και μ' αυτήν την προϋπόθεση σαν δεδομένη βγήκε μπροστά. Κι αντί για τριάντα εκατομμύρια τα έσοδα δεν φτάσανε ούτε τα τρία. Για φέτος. Γιατί του χρόνου θα είναι ακόμα λιγότερα.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν χρωστάει αυτή τη στιγμή μια 30άρα. Οσα και η ΑΕΚ. Με την προοπτική να γίνει ο Αλαφούζος Δημητρέλος Νο 2. Να δούμε λοιπόν τι θα πει περί όλων αυτών ο ίδιος αύριο στης πρες κόνφερανς. Επειδή όμως το θέμα του Παναθηναϊκού δεν τελειώνει σε τριακόσιες τόσες λέξεις, αυτά για σήμερον και η συνέχεια αύριο.

 Από το περιβάλλον του Βγενόπουλου διαρρέουν ότι ο Αλαφούζος δεν τη βγάζει τη σεζόν.

-Observer

Η τελική απόφαση ανήκει στον υφυπουργό

ΤΕΣΣΕΡΙΣ λέξεις αντικατοπτρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τη λειτουργία του ελληνικού κράτους: «Σε δουλειά να βρισκόμαστε». Από τα πλέον σοβαρά ζητήματα, μέχρι τα ασήμαντα. Οι δήθεν αρμόδιοι, δηλαδή, ότι δήθεν κάτι κάνουνε. Για να δικαιολογήσουνε και την ύπαρξή τους και τον ρόλο τους και τα λεφτά που παίρνουν.

Στο θέμα λοιπόν της μετακίνησης των φιλάθλων στους αγώνες ποδοσφαίρου η διαδικασία στην Ελλάδα είναι τάλε κουάλε με αυτές στη Ζιμπάμπουε και στη Ναμίμπια. Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο υφυπουργός Αθλητισμού. Ο Ιωαννίδης (φωτό) στην προκειμένη περίπτωση. Με δημοκρατικές διαδικασίες όμως. Οχι αποφασίσαμεν και διατάξαμεν.

Εχουμε φερ' ειπείν μπροστά μας το ματς Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ για να μη χαλάσει το χατήρι στα καρντάσια ζητάει 1.500 εισιτήρια. Κορόιδα είναι στον Παναθηναϊκό να πούνε «όχι»; Λένε «ναι» γιατί αν τελικά κατέβουνε τα ΠΑΟΚια θα ανέβουνε στο δεύτερο γύρο στην Τούμπα τα παλικάρια του Φορέα να γουστάρουνε. Αμοιβαία είναι αυτά. Και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός λοιπόν το καθήκον απέναντι στον κόσμο τους το κάνανε. Ερχεται μετά η σειρά της αστυνομίας να πάρει θέση. Κορόιδα είναι οι μπάτσοι να πούνε «ναι» και μετά ν' αρχίσουνε να τρέχουνε; Λένε «όχι» κι έχουνε το κεφάλι τους ήσυχο.

Η τελική απόφαση όμως ανήκει στον υφυπουργό. Οπως επί οθωμανικής αυτοκρατορίας στον βεζίρη. Η απόφαση του Ιωαννίδη ήταν γνωστή και δεδομένη από την αρχή. Οχι. Η διαδικασία όμως του «σε δουλειά να βρισκόμαστε» έχει λειτουργήσει σαν ρολόι.

Για τον διαιτητή μετράει μόνο η γνώμη του παρατηρητή

ΔΕΝ χρειάζεται να ψειρίσει κάποιος τη μαϊμού για να βρει την άκρη με τη διαιτησία. Καμιά σημασία δεν έχει τι είδαμε όλοι εμείς στις φάσεις του ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Κι αν είπε μέχρι εκατό φορές ο Βασιλάκης ότι το χέρι του Χολέμπας ήταν πέναλτι. Ο Περικλής με το πάντα κατάμαυρο μαλλί, λες και το έχει περάσει με Κάμελ, βρήκε μάλιστα και δεύτερο πέναλτι που ούτε στην ΑΕΚ δεν το είδανε.

Σε κράτημα του Παπάζογλου μέσα στην περιοχή. Για τον διαιτητή, λοιπόν, δεν έχει καμία σημασία τι λένε οι δημοσιογράφοι, τι γράφουνε οι εφημερίδες, τι λένε οι τηλεκριτικοί και οι παράγοντες. Μια και μόνο γνώμη μετράει για τον διαιτητή.

Του παρατηρητή. Καμία άλλη. Αυτουνού που τον βαθμολογεί και έχει το δικαίωμα να τον στείλει. Οπως λοιπόν ο κατηγορούμενος κρεμιέται από τα χείλια του προέδρου, έτσι κι ο διαιτητής κρέμεται από τον παρατηρητή. Δεν θα μπορούσε ν' αποτελέσει εξαίρεση ο Σιδηρόπουλος. Ο εν λόγω Σιδηρόπουλος, λοιπόν, ήξερε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου ότι αν δεν δώσει πέναλτι στο χέρι του Χολέμπας έχει το κεφάλι του στη θέση του. Οπερ και εγένετο με τον παρατηρητή Σωμαρακάκη που τον έβγαλε λάδι. Αν το έδινε όμως;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν διώξει τον Ζεσουάλδο ο Γιάννης, ποιος θα φταίει μετά στον Παναθηναϊκό;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags