Facebook Pixel Παπαρολίγκα και Πράσινα Άλογα!
| 2012-11-28 18:38:00

Παπαρολίγκα και Πράσινα Άλογα!

Παπαρολίγκα και Πράσινα Άλογα!

Ο Γιώργος Μύρτσος τα χώνει στον "μοναδικό άντρα που λέει ότι τον σημάδεψε η γυναίκα του", στον Δώνη, τον Σάντος, τους Άγιους Σώστηδες του Άρη και σε έναν ...χοντρό που κάνει κουμάντο.

Σκέφτομαι πως αν πάρουμε στα σοβαρά αυτά που λέει ο Κούγιας, κάθε μέρα θα έχουμε κάτι καινούργιο για να ασχολούμαστε μαζί του. Αναφέρομαι σε αυτά που λέει για τη δημιουργία νέας λίγκας. Καταρχήν, αυτός έχει πηδήξει όλα μοντέλα! Ο ίδιος δεν το λέει; Το μόνο που θέλει είναι να βρίσκεται μόνιμα στην επικαιρότητα. Αυτά πιστεύω πως είναι στη λογική "να είχαμε να λέγαμε", για να είναι στην επικαιρότητα. Ο Κούγιας είναι της φιλοσοφίας "στην επικαιρότητα να 'μαι, κι όπως να 'ναι". Ας μου πει κάποιος αν υπάρχει φυσιολογικός άντρας με σημάδι στο πρόσωπο, να βγαίνει και να λέει πως του το έκανε η γυναίκα του!

Τον έχω ηχογραφημένο να μου λέει πως η Τρίπολη έμεινε στην κατηγορία επειδή το ήθελαν άλλοι και μετά από τρία λεπτά μου τα γύριζε. "Δεν είπα αυτό", έλεγε. Κι όταν του έβαλα το ηχογραφημένο τα μασούσε! Είναι το κλασικό παράδειγμα δικηγόρου, που στηρίζεται στα πολλά ψέματα. Εραστής του είδους μάλιστα, ο Αλέξης. Φωνάζει, κάνει, ράνει, για να είναι στην επικαιρότητα. Κι αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για να λέει τέτοια πράγματα. Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα, δεν γίνονται σε κανένα άλλο κράτος της Γης. Σε λίγο θα είναι ταυτόσημη έννοια ο Έλληνας με τον μαλάκα. Γιατί πανηγύριζε χθες η Ελλάδα; Λέω να κάνω κι εγώ μία λίγκα, με άλλες ομάδες. Την... Παπαραρολίγκα2, γιατί Παπαρολίγκα1 θα είναι αυτή του Κούγια. Θα ιδρύσουμε με φίλους μου ομάδες για να συμμετάσχουν. Η Κολοπετινίτσα (Τριταία) θα είναι η μία, τα Πράσινα Πουλιά η άλλη, τα Πράσινα Άλογα μία τρίτη. Έχω δύο ομάδες με πράσινα για να εξυγιάνω καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα έτρωγε γιούχα ο Δώνης στην αρχή της σεζόν

Βγήκε στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ χθες, πως ο φετινός στόχος είναι η πρωτιά στα πλέι οφ. Μα αυτός ήταν ο στόχος από την αρχή της σεζόν. Παλιότερα ήταν μία ζωή τέταρτοι, τώρα είναι δεύτεροι αφού δεν υπάρχει άλλος. Ο στόχος μίας ομάδας καθορίζεται από διοίκηση και προπονητή. Στόχοι του στιλ "να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να προσφέρουμε θέαμα κ.λπ." δεν είναι τίποτα. Δεν λένε ποιος είναι ο στόχος στην αρχή της σεζόν, για παράδειγμα να κατακτήσουν το Κύπελλο, γιατί φοβούνται την αποτυχία αλλά και για να μην κριθούν στο τέλος. Στη δημοσιογραφική κατάντια της Θεσσαλονίκης, ο Σάντος είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Αλλά ρωτάω εγώ: τι πέτυχε; Πήρε τίτλο με τον ΠΑΟΚ; Άφησε παρακαταθήκη παίκτες; Ή τι έχει κάνει ο Δώνης και τον θεωρούν τον καλύτερο Έλληνα προπονητή; Τι πέτυχε; Έχω παίξει σε όλες τις κατηγορίες και έχουν δει τα ματάκια μου πράγματα και θαύματα. Έπαιζα αντίπαλος με τον Πανηλειακό του Σταυρόπουλου, μυθιστόρημα να γράψω για αυτά τα ματς. Αλλά για αυτό έχουν ευθύνη και οι δημοσιογράφοι, με τα "μαγαζάκια" που έχουν κάνει με προπονητές, παράγοντες κ.λπ. Αν έλεγε ο Δώνης στην αρχή της σεζόν πως πάει για τη δεύτερη θέση, θα έτρωγε γιούχα. Τώρα με την κάλυψη του Σαββίδη, το λένε πιο εύκολα. Μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, πρέπει και να δηλώνει ότι κάνει αλλά και να κάνει πρωταθλητισμό κάθε χρόνο.

Οι άγιοι Σώστηδες του Άρη και ο ...χοντρός!

Για τον Άρη, που ψάχνει προπονητή, έχω να πω πως δυστυχώς είναι μία ομάδα με ημερομηνία λήξης. Είναι χειρότερα σήμερα από όταν ήταν στην ομάδα ο Κόντης κ.λπ. Δεν άλλαξε τίποτα, μία διοίκηση με περίεργους που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους. Υπάρχει ένας χοντρός στα γραφεία που Άρη που κάνει κουμάντο. Αλλά να μας πούνε οι άγιοι Σώστηδες του Άρη πώς έγιναν οι μεταγραφές των Ελλήνων ποδοσφαιριστών το περασμένο καλοκαίρι. Με βάση την αξία τους ή με βάση τη δουλειά που κάνει ο μπαμπάς τους; Η Θεσσαλονίκη βοά, αλλά εδώ που ζούμε θα πούνε όλοι "απόδειξε αυτό που λες". Λυπάμαι για τον Άρη πάντως. Αν αυτοί οι σωτήρες ήθελαν όντως να σώσουν τον Άρη, θα έμπαιναν και στη διοίκηση Πρωτοδικείου. Αλλά όταν ήρθε η ώρα, την έκαναν. Αδιανόητο να υπάρχουν τρεις τάσεις στον Άρη: ο Κατσιαούνης, ο Σκόρδας και ο Ζαμπετας, που είναι μία παράταξη μόνος του! Ο Ζαμπετας, μάλιστα, δεν ήθελε τον Κατσαβάκη από την αρχή. Όχι πως μιλάμε για καμία προπονητάρα, αλλά από την αρχή ήξερε πως είχε ημερομηνία λήξης. Είναι άρρωστος ο Άρης, με καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο. Πολλές μεταστάσεις και πιστεύω πως δεν υπάρχει γιατρειά...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags