Facebook Pixel Το ντέρμπι στο... πιάτο σας!
| 2011-04-16 09:09:00

Το ντέρμπι στο... πιάτο σας!

Το ντέρμπι στο... πιάτο σας!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός απόψε, 9:45 (ΕΤ 1). Ο Μάνος Μανουσέλης δίνει το τζάμπολ για το ντέρμπι με μία ανάλυση θέση προς θέση. Πού υπερτερούν κόκκινοι και πράσινοι και τι ρόλο θα παίξει η μονομαχία Ντούντα-Ζοτς.

Η μονομαχία των Σέρβων

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι πρώτος και αήττητος στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά το Σάββατο περιμένει τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ σε μια μοναδική ευκαιρία, για να εξιλεωθεί μετά τον αποκλεισμό του από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα και να κερδίσει πάλι τον κόσμο του! Από την άλλη μεριά οι πράσινοι είναι μέσα σε όλους τους στόχους τους και η ρεβάνς της ήττας του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ μπορεί να είναι ο στόχος τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τελικός!

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει με κάποια συν πριν το τζάμπολ του μεγάλου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ:

* Είναι γηπεδούχος και η δύναμη της έδρας παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια.
* Εχει αποκλειστεί από την Ευρωλίγκα και ο μεγάλος στόχος του απέμεινε είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, άρα το κίνητρο για το συγκεκριμένο ματς είναι τεράστιο.
* Ο τραυματισμός του Νεστέροβιτς είναι σίγουρα μεγάλο πρόβλημα, αλλά μπορεί και να συσπειρώσει την ομάδα και μπορεί να κάνει παίκτες σαν τον Μπουρούση να παίξουν το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς (όπως το είχε ξανακάνει σε αγώνα πλέι οφ της Ευρωλίγκα στην Μαδρίτη απέναντι στην Ρεάλ όταν τραυματίστηκε ο Βουϊσιτς)

Από την άλλη μεριά και ο Παναθηναϊκός είναι έμπειρος σε αγώνες τέτοιου επίπεδου και ξέρει ότι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα το πρώτο του φετινό ματς στο ΣΕΦ δεν είναι παιχνίδι do or die. Ξέρει ότι αρκεί μία νίκη στα επόμενα τρία ή, τέσσερα παιχνίδια που θα κληθεί να δώσει στο σπίτι του αιώνιου αντιπάλου του, για να πάρει πίσω το πλεονέκτημα έδρας. Θα παίξει λοιπόν χωρίς ιδιαίτερο άγχος και αυτό μπορεί να λειτουργήσει και θετικά, αλλά και αρνητικά διότι πολλές φορές οι ομάδες για να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν πρέπει να μην έχουν επιλογή…

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags