Facebook Pixel "Δεν σταματώ να ευχαριστώ τον Θεό"
| 2011-04-18 14:10:00

"Δεν σταματώ να ευχαριστώ τον Θεό"

"Δεν σταματώ να ευχαριστώ τον Θεό"

Η ανείπωτη τραγωδία του Ολουμπάγιο Αντεφέμι, του χαμογελαστού παλικαριού που ευχαριστούσε συνεχώς τον Θεό για όσα του πρόσφερε. "Jesus is Lord" συνήθιζε να γράφει. Ο θαυμασμός του για τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ και η εκτίμηση του για την Ξάνθη.

Ο Ολουμπάγιο Αντεφέμι δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Είναι από τις στιγμές που τα λόγια ωχριούν μπροστά στην τραγικότητα της είδησης.

Το 26χρονο παλικάρι από τη Νιγηρία που μετακόμισε στην Ξάνθη προκειμένου να κάνει το ποδοσφαιρικό του όνειρο πραγματικότητα σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό.

Τραγική ειρωνεία... Ο διεθνής Νιγηριανός μέσος είχε πάρει άδεια από την ομάδα του προκειμένου να ταξιδέψει στην πατρίδα του για να παντρευτεί σε λίγες μέρες την αγαπημένη του.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων και ιδιαίτερα θεοσεβούμενος ο Αντεφέμι απαντούσε με ευγένεια σε κάθε ερώτηση των θαυμαστών του.

Πίστη στο Θεό

Σε κάθε κολακευτικό σχόλιο που του έκαναν συνήθιζε να δοξάζει τον Θεό. Όπως έλεγε τα πάντα οφείλονταν στον Μεγαλοδύναμο...

"Δεν μπορώ να πάψω να ευχαριστώ τον Θεό", "ο Ιησούς είναι ο αφέντης μου", "σε ευχαριστώ Θεέ μου για αυτό που είμαι, γιατί είμαι εδώ", απαντούσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook σε όσους είχαν την καλοσύνη να πουν μία καλή κουβέντα για τον χαρακτήρα του και το ποδοσφαιρικό του ταλέντο.

Η αγάπη για την Ξάνθη

Την Skoda Ξάνθη πάντα την αντιμετώπιζε με σεβασμό προσπαθώντας να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. "Χάσαμε την Ευρώπη, ωστόσο υπήρχαν πολλά θετικά στοιχεία στην ομάδα. Ήμουν ο πέμπτος ποδοσφαιριστής σε χρόνο συμμετοχής και γνωρίζω πως η ομάδα ήταν ευχαριστημένη από μένα" έλεγε πριν από λίγες μέρες.

Το περασμένο καλοκαίρι έγινε κάτοικος Ελλάδας εξηγώντας γιατί προτίμησε τους Ακρίτες. "Απ'όσα έχω δει εδώ καταλαβαίνω γιατί η Skoda Ξάνθη θεωρείται μία από τις πιο οργανωμένες ομάδες τις Ελλάδας. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, μόνο δουλειά και προπόνηση".

Ο Αντεφέμι, ο οποίος φόρεσε πέντε φορές τη φανέλα της εθνικής Νιγηρίας κάνοντας ντεμπούτο στις 29 Μαϊου 2009 κόντρα στην Ιρλανδία είχε χαρακτηρίσει τον "Κουν" Αγουέρο της Ατλέτικο Μαδρίτης, ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο του.

Η εκτίμηση στον Ντιόπ

Ένα άλλο στοιχείο που καταδεικνύει τον αδαμάντινο χαρακτήρα του Αφρικανού ποδοσφαιριστή ήταν η εκτίμηση του για τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ της ΑΕΚ που του είχε χαρίσει τη φανέλα με τον "Δικέφαλο".

"Ξεχωρίζω τον Σενεγαλέζο διεθνή μέσο της ΑΕΚ, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ επειδή μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την ΑΕΚ ήρθε να με βρει για να μου χαρίσει τη φανέλα του. Ήταν κάτι θαυμάσιο, που θα ξεχάσω ποτέ", δήλωσε στον Τύπο της Νορβηγίας.

Το video που ανέβασε ο ίδιος

Δείτε το τελευταίο video που δημοσίευσε ο Aντεφέμι στο Facebook και αφορούσε στην παρουσία του με την U-20 των Super Eagles το 2005.


 


Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags