Facebook Pixel "Μπορεί να τον ξεπεράσει... "
| 2011-04-19 12:07:00

"Μπορεί να τον ξεπεράσει... "

"Μπορεί να τον ξεπεράσει... "

Έναν απολογισμό της χρονιάς που έφυγε έκανε ο Γιάννης Μώραλης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, σχολιάζοντας παράλληλα ότι μέχρι τις 30 ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ο αντιπρόεδρος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ μίλησε στον "SentraFM" για την επόμενη ημέρα του συλλόγου, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το γλέντι ιαι σχολίασε:

Ο «ερυθρόλευκος» απολογισμός

«Τα θετικά είναι περισσότερα... Πέρασε μια περίεργη χρονιά αλλά και αρκετά ενδιαφέρουσα. Ξεκίνησε με την αλλαγή της ιδιοκτησίας που ήταν μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του Ολυμπιακού και της ΠΑΕ. Άλλαξε σκυτάλη και από τον Σωκράτη Κόκκαλη, που έδωσε τα πάντα, κατάκτησε τρόπαια, έφερε σπουδαίους αθλητές και έγραψε τη δική του διαδρομή, πέρασε στον Βαγγέλη Μαρινάκη, έναν νέο άνθρωπο, άρρωστο -με την καλή έννοια- Ολυμπιακό και από μια οικογένεια που είναι πολύ κοντά στην ομάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με μεγάλη διαφορά και παίξαμε το καλύτερο και ποιοτικότερο ποδόσφαιρο στο σύνολο της σεζόν, έχοντας σημαντικές διαφορές με τους αντιπάλους μας. Επίσης, επέστρεψε ένας προπονητής που αγαπήσαμε όλοι, ενώ ήρθαν αθλητές σημαντικοί, όπως οι Ιμπαγάσα, Μοντεστό, Μιραλάς. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την παρουσία κόσμου και εξαιρώ εκείνο το δίλεπτο στο Καραϊσκάκη μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Γενικά είχαμε κόσμια συμπεριφορά εντός και εκτός και αυτό φαίνεται και από τις ποινές και πρόστιμα.

Πέρα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η προχθεσινή βραδιά θα μας μείνει αξέχαστη γιατί ο Αντώνης Νικοπολίδης έκλεισε την καριέρα του σε μια μαγική βραδιά. Το μείον σε όλη τη χρονιά είναι πως δεν κάναμε κάτι καλό στην Ευρώπη. Επίσης, υπήρξε ο αποκλεισμός μας από το κύπελλο Ελλάδας, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα. Στα αρνητικά είναι και οι εντάσεις με τον Παναθηναϊκό, τις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει.

Είμαστε χαρούμενοι γιατί έγινε μια μετάβαση ομαλά και πήραμε πρωτάθλημα στην πρώτη χρονιά. Είναι τέλος, σημαντικό η ενότητα που υπάρχει στον Ολυμπιακό. Ο Κόκκαλης, ακόμα και ο Νταϊφάς, όλοι είναι παρόντες, κάτι που δεν βλέπουμε εύκολα σε άλλες ομάδες και δεν το λέω για να πικάρω κανέναν».

Για τη σύγκριση Κόκκαλη - Μαρινάκη

«Είναι δύσκολο να κάνω σύγκριση. Ο Μαρινάκης έχει την ηλικία και το πάθος και όλα τα εφόδια να ξεπεράσει τον Κόκκαλη, όπως δήλωσε και ο ίδιος. Φέτος ήταν η αφετηρία για ένα μεγάλο σερί, αλλά αυτό για μένα δεν είναι αυτοσκοπός. Στόχος είναι να βελτιώνεται η ομάδα, να παίζει καλύτερα και έτσι θα έρχονται τα πρωταθλήματα.

Ο Κόκκαλης παρέλαβε την ομάδα μετά από πέτρινα χρόνια, ενώ ο Μαρινάκης την πήρε μετά από μια κακή χρονιά. Κοινά σημεία τους είναι η αρρώστια, η επιθυμία να δαπανούν χρήματα και η συνέπειά τους για όσα θέλουν να κάνουν στον Ολυμπιακό. Σωστά όλοι περιμένουν να δουν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη πολλά πράγματα ακόμα και νομίζω ότι θα τα δούμε».

Για την επόμενη μέρα στο Λιμάνι

«Η αγωνιστική περίοδος είναι «νεκρή» για εμάς εδώ και ενάμιση μήνα και γράφονται ονόματα τους 8 από τους 12 μήνες του χρόνου. Πρόπερσι από τα Χριστούγεννα μέχρι τον Απρίλη είχαμε το θέμα Βαλβέρδε. Φέτος, τελείωσε νωρίς και επιθυμία όλων είναι το 80-90% του ρόστερ να είναι έτοιμο νωρίς για να ετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά.

Το Champions League είναι δύσκολος θεσμός και συμμετέχουν ιστορικές ομάδες με τεράστια έσοδα που όσο και αν ο Ολυμπιακός ή άλλη ελληνική ομάδα αυξήσει τα δικά της δεν μπορεί να φτάσει ούτε το 1/10 των εσόδων των ευρωπαϊκών ομάδων. Οι οικονομικές δυνατότητες στη χώρα μας δεν ευνοούν.

Θέλουμε λοιπόν μια θετική παρουσία στους ομίλους. Να παίξεις καλό ποδόσφαιρο και αν είσαι και τυχερός μπορείς να βγεις δεύτερος, ή και τρίτος και να συνεχίσεις στο παλιό UEFA και από εκεί και πέρα ό,τι γίνει. Πρώτος στόχος παραμένει το πρωτάθλημα, για την ιστορία του Ολυμπιακού και για συμμετέχουμε κάθε χρόνο στο Champions League, ώστε μέσω των εσόδων να μεγαλώσει η ομάδα.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να οργανωθεί, να είναι σεμνός και δεν μπορώ να ακούω όσους λένε πως ξεκινά πιο μπροστά σε σχέση με τους αντιπάλους του. Ξεκινάμε όλοι από το μηδέν και την ίδια αφετηρία. Το ότι οι αντίπαλοι είχαν προβλήματα φέτος δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα παίξει μόνος του του χρόνου. Φέτος παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και οι αντίπαλοι ήταν σε κακή χρονιά, αλλά είναι ιστορικές ομάδες και θα βρουν λύσεις».

Για την ελληνοποίηση του ρόστερ

«Ξαναλέω πως Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας και Μόρας είναι καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά δεν είχαμε έρθει ή έχουμε κάνει καμία συζήτηση. Είναι πάντως υπό εξέταση. Στόχος και επιθυμία στον σύλλογο είναι να ελληνοποιηθεί η ομάδα, όμως υπό προϋποθέσεις. Αν για παράδειγμα θέλουμε τον κ. Γέμελο και εκείνος ζητά κλειστό 5ετές συμβόλαιο με 1,5 εκατ. χρόνο δεν είναι εφικτό.

Παίζουν ρόλο οι απαιτήσεις παικτών και ομάδων. Όταν ζητούν 2 εκατ. ευρώ για έναν μπακ, λεφτά που κάνα δυο ομάδες στην Ελλάδα μπορούν να δώσουν, γιατί να μην πάρουν έναν ευρωπαίο ισάξιο ή και καλύτερο με λιγότερα χρήματα;

Στόχος μας επίσης είναι να κρατήσουμε τους Έλληνες που ήδη έχουμε. Με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο έχουμε τελειώσει, θα κλείσει θετικά και με τον Βασίλη Τοροσίδη, ενώ φέραμε και τον Μανιάτη. Σταματάει όμως, ο Αντώνης Νικοπολίδης που μακάρι να έπαιζε μέχρι τα 50».

Για την προσφορά και το αντίο του Νικοπολίδη

«Είναι σπάνιο ένας ποδοσφαιριστής να έχει παίξει σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, να έχει πάρει τόσους τίτλους, να έχει κατακτήσει το Euro και να χαίρει εκτίμησης του συνόλου των φιλάθλων. Είμαστε χαρούμενοι που ήταν στον Ολυμπιακό. Μακάρι να αποφασίσει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Προχθές, μετά τη στιγμή που η κούπα υψώθηκε στον ουρανό, η αμέσως επόμενη στιγμή που θα μείνει στο μυαλό άλλων είναι η στιγμή της αλλαγής του Νικοπολίδη».

Για το πόσες μεταγραφές θα γίνουν

«Δεν γνωρίζω αριθμητικά πόσες μεταγραφές θα γίνουν, γιατί είναι κάτι που εξαρτάται και από το αν θα υπάρξουν αποχωρήσεις. Μέχρι τις 30 Ιουνίου, που θέλουμε να έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ σε μεγάλο βαθμό, απομένουν κάτι παραπάνω από δύο μήνες. Μια-δυο βδομάδες μετά τη Μεγάλη βδομάδα θα έχουμε μια κατεύθυνση για το που θα κινηθούμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags