Facebook Pixel Οι καλύτεροι παίκτες των Μπενφίκα-Σεβίλλη
| 2014-05-14 18:44:00

Οι καλύτεροι παίκτες των Μπενφίκα-Σεβίλλη

Οι καλύτεροι παίκτες των Μπενφίκα-Σεβίλλη

Τα μεγάλα αστέρια του τελικού του Europa League-Οι τρεις καλύτεροι παίκτες κάθε ομάδας, που αναμένουμε να πρωταγωνιστήσουν στον τελικό του Europa League. Πάντα με βάση το Football Manager 2014

Απόψε στις 10 παρά τέταρτο η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου χτυπάει στον τελικό του Europa League όπου Σεβίλλη και Μπενφίκα θα δώσουν την μάχη για ένα ακόμη σημαντικό ευρωπαϊκό τρόπαιο. Πρόκειται για την προτελευταία μεγάλη ευρωπαϊκή αναμέτρηση της σεζόν, πριν από τον τελικό του Champions League.

Στον Πάγκο αναλύουμε τους τρεις καλύτερους παίκτες κάθε ομάδας με βάση το Football Manager 2014. Θυμίζουμε ότι η Μπενφίκα θα παίξει χωρίς τους Enzo Perez, Eduardo Salvio, Silvio, Ljubomir Feisa και Lazar Markovic, ενώ η Σεβίλλη έχει τους Kevin Gameiro, Denis Cheryshev, Sebastian Cristoforo και Vitolo αμφίβολους λόγω τραυματισμών και τον Jairo Samperio εκτός λόγω καρτών

Με τόσες απουσίες αντιλαμβάνεστε ότι ο τελικός ίσως να μην έχει την αίγλη που περιμέναμε αλλά σίγουρα θα προσφέρει θέαμα. Η Σεβίλλη είναι πιο φρέσκια στις ευρωπαϊκές διακρίσεις ενώ η Μπενφίκα περιμένει την κούπα για 52 χρόνια. Ποιος θα κερδίσει; Ας ρίξουμε μια ματιά στα μεγάλα όπλα πριν την σέντρα.

Μπενφίκα

3. Luisao
Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Ημ. Γέννησης: 13/2/1981
Current Ability: 146
Potential Ability: 148

Ελπίζουμε ο Βραζιλιάνος στο τελευταίο του παιχνίδι πριν το μουντιάλ να μην φοβηθεί να βάλει το πόδι του. Ο αρχηγός της Μπενφίκα διαθέτει Marking 16, Positioning 15, Tackling 13, ενώ είναι αργός με Acceleration και Pace αμφότερα στο 10. Παίζει όμως δυνατά καθώς έχει Αντοχή στο 15 και Δύναμη αλλά κι Αποφασιστικότητα στο 18.

2. Guilherme Siqueira
Θέση: Αριστερός μπακ-χαφ
Ημ. Γέννησης: 28/4/1986
Current Ability: 148
Potential Ability: 155

Ο Βραζιλιάνος με Ιταλικό και Ισπανικό διαβατήριο σύμφωνα με το Football Manager είναι η αμέσως επόμενη επιλογή. Τα στατιστικά του κυμαίνονται στο 12-16. Έχει Crossing 17, Κοντρόλ στο 15, Dribbling 16, Technique 16, Acceleration και Pace 15, Flair (Ικανότητα να κάνει τα αναπάντεχα) στο 16, μέχρι και Penalty Taking 18 αχρείαστο να είναι. Το καλοκαίρι στα 27 του πήγε δανεικός από την Ισπανική Granada στην Μπενφίκα. Εγώ αν ήμουν ο Lucas Alcaraz (προπονητής της Granada) ή ο πρόεδρος θα ντρεπόμουν. Αν έχεις τέτοιον παικταρά και δεν τον θέλεις πούλησε τον γιατί έχει ήδη κλείσει τα 28. Εκτός κι αν στην 15η θέση της Primera Division θεωρείς ότι ο Κολομβιανός Brayan Angulo που παίζει αριστερός μπακ σε έχει δικαιώσει.

1. Ezequiel Garay
Θέση: Κεντρικός Αμυντικός
Ημ. Γέννησης: 10/10/1986
Current Ability: 150
Potential Ability: 162

Το τρεχαντήρι της ομάδας, ο Eduardo Salvio, θα είναι μεγάλος ο απών που θα κοσμούσε το Νο.1, επομένως ο συμπατριώτης του παίρνει δικαίως την πρώτη θέση. Στα τρία χρόνια παρουσίας του ο Garay έχει 78 συμμετοχές και 9 γκολ για την Μπενφίκα. Τα κάνει όλα στο γήπεδο και διαθέτει Marking 16, Positioning 16, Tackling 15 και Jumping 15. Εκτελεί μέχρι και φάουλ (Free Kicks 15) καθώς έχει δυνατό πόδι. Στα κρυφά attributes του διακρίνεται για το Concistency (Συνέπεια) στο 17.

Σεβίλλη

3. Federico Fazio
Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Ημ. Γέννησης: 17/3/1987
Current Ability: 143
Potential Ability: 156

Σαφώς υποδεέστερος ανασταλτικά από τους αμυντικούς της Μπενφίκα, με Marking 15, Tackling 14 και Positioning 15, ο Fazio έχει ένα πολύ σημαντικό προσόν. Το ότι ανακόπτει εύκολα με κεφαλιά στο ψηλό παιχνίδι (Jumping Και Heading στο 18). Αν λοιπόν η Μπενφίκα αποφασίσει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά της και να παίξει με την μπάλα κάτω τότε πιθανό να προξενήσει πρόβλημα στη Σεβίλλη.

2. Jose Antonio Reyes
Θέση: Επιτελικός μέσος/Εξτρέμ
Ημ. Γεννησης: 1/9/1983
Current Ability: 143
Potential Ability: 164

O έμπειρος μέσος της Σεβίλλης κουβαλάει χρόνια εμπειρίας και ο ρόλςο του θα είναι καταλυτικός στον τελικό. Με Crossing 16 έχει σέντρες φαρμάκι, με Dribbling 19 και Technique 18 αποτελεί μεγάλη απειλή στο ένας εναντίον ενός, ενώ με Passing 16, Flair (Ικανότητα να κανει τα αναπάντεχα) στο 18 και Creativity (Δημιουργικότητα) στο 16 μπορεί να βγάλει ένα σωρό μπαλιές. Διαθέτει Acceleration 13, Pace 12 και Jumping 8 καθώς τα φυσικά προσόντα είναι και η μόνη αδυναμία του.

1. Ivan Rakitic
Θέση: Αμυντικός μέσος/Επιτελικός μέσος
Ημ Γέννησης: 10/3/1988
Current Ability: 155
Potential Ability: 169

Ο Κροάτης με Ελβετικό διαβατήριο και αρχηγός της Σεβίλλης είναι σύμφωνα με το FM 2014 το μεγάλο αστέρι της ομάδας. Για μέσος έχει πολύ δυνατό πόδι (Long Shots 16) που αποτελεί κίνδυνο για την αντίπαλη εστία. Το ίδιο και οι Εκτελέσεις Κόρνερ (17). Διαθέτει ακόμη Passing 15, Crossing 14, Technique 16, Influence (Ηγετικότητα) στο 15, ενώ στα Physical stats θα μπορούσε να είναι λίγο πιο γρήγορος με Acceleration 13 και Pace 12. Αποτελεί τον κινητήριο μοχλό των Ισπανών που λείπει από την Πορτογαλική ομάδα.

Άμυνα εναντίον Επίθεσης
Με τα μεγάλα αστέρια των Πορτογάλων να ανήκουν στην αμυντική γραμμή και τα αντίστοιχα των Ισπανών στην επιθετική, ο τελικός που θα δούμε απόψε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Θα κερδίσει άραγε η συμπαγής άμυνα ή η πιο τεχνική επίθεση; Απόψε στις 10 παρά τέταρτο θα λάβουμε την απάντηση.

Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο manos@gameworld.gr]
Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες στο παραπάνω e-mail.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags