Facebook Pixel "Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας"
| 2011-05-02 11:41:00

"Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας"

"Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας"

O Πέτζα Στογιάκοβιτς γράφει στο blog του για την πρόκριση επί των Blazers και τη σειρά με τους Lakers.

Κάθε φορά που αποκλείεις έναν αντίπαλο στα playoffs του ΝΒΑ, αποτελεί σημαντικό βήμα. Πόσο μάλιστα για όλους εμάς εδώ στους Mavs, όπου γνωρίζαμε πριν καν ξεκινήσουμε την μάχη του α' γύρου με τους Blazers, ότι σχεδόν όλοι, εκτός ίσως από τον Charles Barkley, θεωρούσαν ότι θ' αποκλειστούμε. Να μαστε λοιπόν εδώ, στο Λος Αντζελες, έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής με τους Lakers.

Στη σειρά των αγώνων με το Πόρτλαντ μάθαμε πάρα πολλά για την ποιότητα της ομάδας μας, αλλά κυρίως για το χαρακτήρα της. Ειδικά μετά την κατάρρευσή μας στο 4ο ματς μέσα στο Rose Garden, την ήττα μας και την ισοφάριση της σειράς από τους Blazers, άπαντες αμφέβαλλαν. Ξαφνικά γίναμε γέροι και κουρασμένοι, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα όλοι έλεγαν ότι είχαμε βρει το ελιξήριο της νεότητας. Το 5ο ματς μέσα στην έδρα μας και η εμφατική νίκη έδειξε πόσο δυνατοί είμαστε σαν ομάδα. Ομως το 6ο, πάλι στο Πόρτλαντ, έσβησε κάθε αμφιβολία που μπορεί να δημιουργήθηκε για τους Mavericks. Το προσεγγίσαμε περισσότερο σαν 7ο και τελευταίο ματς, γιατί δεν θέλαμε να δώσουμε στους Blazers την ευκαιρία να πιστέψουν κι άλλο στους εαυτούς τους. Αποτελεί τεράστιο προσόν να μπορείς να παίρνεις τον αγώνα που κλείνει μια σειρά. Συν τοις άλλοις οι επιπλέον μέρες ανάπαυσης μέχρι το ξεκίνημα των ημιτελικών με τους Lakers, τα ξημερώματα της Τρίτης στην Ελλάδα, μας έδωσαν την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, έτσι ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για τις μάχς με τους Lakers.

Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε κόντρα στους πρωταθλητές. Πιστεύω ότι μπορεί ν' αποδειχθεί καθοριστικός τομέας ο έλεγχος των ριμπάουντ, γιατί οι Lakers είναι μία ομάδα κυνηγάει με τρομερή δύναμη τα επιθετικά ριμπάουντ, ψάχνοντας για επιπλέον κατοχές. Από εκεί και πέρα πρέπει να κάνουμε τον Kobe Bryant να δουλέψει για τους προσπάθειές του και τους πόντους του. Δεν θέλουμε να του δώσουμε ελεύθερα σουτ, γιατί μπαίνει σε ρυθμό και είναι ικανός να σκοτώσει μία ομάδα μόνος του. Σε μία τόσο γεμάτη ομάδα σαν τους Lakers, πρέπει να είσαι απολύτως συγκεντρωμένος στην άμυνα, γιατί η οποιαδήποτε ολιγωρία, ισοδυναμεί σε καλάθι. Δεν είναι μόνο ο Kobe. Εχουμε ν' αντιμετωπίσουμε τον Bynum, τον Odom, τον Gasol και τον Artest.

Από την άλλη εμείς πρέπει να βοηθήσουμε τον Dirk, στην επίθεση, όπου είναι βέβαιο ότι οι Lakers θα στείλουν βοήθειες πάνω του για να τον σταματήσουν. Ο Dirk είναι εξαιρετικός πασέρ και περιμένω τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες ότι θα έχουμε κάποια καλά σουτ. Πρέπει να ευστοχήσουμε σε αυτά, για να ξεχειλώσουμε την άμυνα των Lakers και ταυτόχρονα να επιβάλουμε το ρυθμό μας.

Οι Lakers είναι το φαβορί κι έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, το οποίο όμως στο ΝΒΑ, δεν παίζει τόσο καθοριστικό ρόλο όπως στην Ευρώπη. Εμείς δεν έχουμε άγχος και είμαστε γεμάτοι πίστη. Το ιδανικό θα είναι να πάρουμε ένα από τα δύο ματς στο Staples Center, όμως αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι να ματσάρουμε την ενέργεια των Lakers στα ριμπάουντ και να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και δεν φοβόμαστε να τις δοκιμάσουμε απέναντι στους πρωταθλητές με στόχο να παραμείνουμε όρθιοι στα playoffs του ΝΒΑ.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags