Facebook Pixel Αποφάσεις που δεν πείθουν
| 2011-05-05 12:18:00

Αποφάσεις που δεν πείθουν

Αποφάσεις που δεν πείθουν

O Νίκος Κατσαρός σχολιάζει τον υποβιβασμό του Ηρακλή και θεωρεί ότι το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Αδειοδότησης παρόλο που δεν είναι γνωστό, δεν πείθει κανέναν. 

Aναλυτικά το άρθρο του:

Ο υποβιβασμός μιας ομάδας σε κατώτερη κατηγορία είναι πάντοτε ένα οδυνηρό γεγονός και πολλές φορές έχει και καταστροφικά αποτελέσματα. Ανάλογες μάλιστα με το όνομα και την ιστορία που κουβαλάει είναι και οι αντιδράσεις των οπαδών της, αλλά και ο αντίκτυπος που έχει στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν ο υποβιβασμός της δεν είναι αποτέλεσμα της αγωνιστικής της επίδοσης, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Ηρακλή.

Από τότε που οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι έγιναν ΠΑΕ, η λειτουργία τους προϋποθέτει και την τήρηση κάποιων νόμων και κανονισμών που διέπουν τις ανώνυμες εταιρείες. Για πολλά χρόνια το καθεστώς αυτό λειτουργούσε με χαλαρότητα, έτσι που φτάσαμε στο σημείο οι ΠΑΕ να είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτες με την ανοχή των οργάνων της πολιτείας.

Υπό την πίεση και την απειλή κυρώσεων από την UEFA αναγκάστηκαν και τα εθνικά αρμόδια όργανα να εφαρμόσουν τον απαιτούμενο έλεγχο κι έτσι φτάσαμε στην περίφημη διαδικασία της αδειοδότησης. Συστήθηκε λοιπόν η αρμόδια επιτροπή και της ανατέθηκε το άχαρο έργο να «κόψει» τις ΠΑΕ που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να αδειοδοτηθούν. Πρώτο και τελικά μοναδικό «θύμα» της είναι ο Ηρακλής κι όπως ήταν αναμενόμενο οι αντιδράσεις της διοίκησης και των οπαδών του είναι τεράστιες κι από ένα σημείο και μετά εκτός λογικής.

Η απόφαση αποβολής του «γηραιού» από τη Super League στηρίζεται σε κάποιο σκεπτικό που δεν γνωρίζουμε, αλλά υποθέτω ότι είναι τεκμηριωμένο. Οποιο κι αν είναι όμως αυτό, ελάχιστα θα πείσει τους οπαδούς του, αλλά ενδεχομένως και τους ουδέτερους, ότι ο σύλλογος αντιμετωπίστηκε με δίκαιο τρόπο. Κι αυτό γιατί είναι τόση η αμφισβήτηση, η δυσπιστία αλλά και η απαξίωση που περιβάλλουν τους θεσμούς και τα όργανα του αθλητικού χώρου και όχι μόνο, που δικαιολογημένα ο απλός πολίτης και ο απλός φίλαθλος βλέπει πίσω από κάθε απόφασή τους σκοπιμότητα και παρασκήνιο.

Οταν βλέπουμε σε καθημερινή πλέον βάση αποφάσεις για ποινές, παραπομπές, παραγραφές, που δεν έχουν την παραμικρή επαφή με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, μέχρι σημείου να προσβάλουν τη νοημοσύνη μας, είναι φυσικό να είμαστε καχύποπτοι και να αμφισβητούμε τη νομιμότητα οποιασδήποτε απόφασης. Ιδίως όταν οι συνέπειές της συνδέονται με συμφέροντα τρίτων.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags