Facebook Pixel «Για... έξυπνους ο ημιτελικός με ΠΑΟ»
Μπάσκετ
| 2011-05-06 13:42:00

«Για... έξυπνους ο ημιτελικός με ΠΑΟ»

«Για... έξυπνους ο ημιτελικός με ΠΑΟ»

Ο Σον Στόουνρουκ μίλησε για τη σημερινή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του παιχνιδιού...

Η παράξενη κόμη του μπορει να ξεγελαει... Σίγουρα όμως ο Σον Στοουνρουκ δεν μπορει να κριθεί απο το (μη) χτενισμα του, αφού όπως έχει αποκαλύψει απο τοτε που ηρθε στην Ευρώπη είναι το γούρι του. Πρόκειται για έναν απο τους πιο ευφυείς παίκτες της Ευρώπης και για αυτο ο Ομπραντοβιτς στο σκαουτινγκ της Σιενα δίνει πολυ μεγαλη βάση στο δικό του μαρκάρισμα.


Όσο για την αμυνα, είναι ο άνθρωπος που τα κάνει όλα και κυρίως δίνει τις περισσότερες και καλύτερες βοήθειες στην έτσι κι αλλιώς πολυ σκληρή αμυνα της Σιενα. Τον πέτυχαμε ελεύθερο και αδραξαμε την ευκαιρία, ξεκινώντας την κουβέντα κάπως διαφορετικά.

«Ποια είναι η ερώτηση που δε μου έχει γίνει ποτέ;» επανέλαβε απορημενος... «Αυτη είναι δύσκολη ερώτηση» είπε χαμογελωντας κι αφού σκέφτηκε λίγο απάντησε χαμογελωντας... «Πως έλεγαν τον πρώτο σκύλο μου.... Ήταν θηλυκό και την έλεγαν Φελίσια. Ενα κόκερ».
Εδώ που τα λέμε ακομα και η δική μας δουλειά δεν είναι τόσο απλή όταν έχουμε φτάσει τόσο κοντά πια, τόσο ...δίπλα στον μεγάλο ημιτελικό.

Στη Σιένα κουβαλούν ακόμα την κακή εμπειρία απο τον αποκλεισμό στο Φαιναλ Φορ του 2008, τοτε που στον ημιτελικό βρέθηκε να κερδίζει με 18 πόντους τη Μακάμπι, αλλά στο τέλος ηττήθηκε και αποκλείστηκε απο τον τελικό. Κι αυτο φαίνεται στα λόγια του... «Παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα στον ημιτελικό κι αυτο που θέλουμε να διορθωσουμε αυτο που κάναμε πριν δυο χρόνια, αυτό το έγκλημα" λέει ο Σον Στόουνρουκ, που έχασε στο ...τσακ τον τίτλο του κορυφαίου αμυντικού απο τον Διαμαντίδη... Όσο περνούν τα χρόνια όμως, μαθαίνεις...

Και οι Ιταλοί δείχνουν να έχουν μάθει... «Είμαστε πλέον πιο έμπειροι και πιο χαλαροί.... Είμαστε εδώ να κερδίσουμε και να διασκεδάσουμε. Είναι αλήθεια ότι την προηγούμενη φορά είχαμε πίεση... Και μάλιστα μεγάλη. Οπότε εδώ το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας, είναι να το απολαύσουμε, χωρίς βεβαίως να αδιαφορούμε για τη νίκη. Απεναντίας».

Πίεση πάντως για τον Στόουνρουκ δεν είναι μόνο αρνητικός παράγοντας... Είναι και δημιουργικός... Οταν του ζητήσαμε να μας εξηγήσει ποια είναι η διαφορά από μια ομάδα που έχει πίεση με μια ομάδα που δεν έχει πίεση απάντησε... «Η πίεση δεν είναι πάντα αρνητική. Είναι και θετική. Πολλοί παικτες παίζουν καλά όταν αισθάνονται πίεση. Βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Απέναντι στον Παναθηναϊκό, πάντως το σίγουρο είναι ότι το στοιχείο που θα επικρατήσει είναι το μυαλό...«Αναμφισβήτητα ο ημιτελικός θα είναι για έξυπνους... Και το λέω αυτό διότι και οι δυο ομάδες είναι πολυ εγκεφαλικές. Έχουν πολύ τακτική στο παιχνίδι τους και στηρίζονται σε σκέψεις και ιδέες που συμβαίνουν εκείνη την ώρα, την ώρα του αγώνα. Άρα είναι παιχνίδι για παιδιά τα οποία σκέφτονται την ώρα του αγώνα και έχουν ιδέες όχι μόνο για να παίξουν στην επίθεση, αλλα και στην αμυνα. Οι δυο προπονητές είναι σπουδαίοι και για αυτο θέλουν να έχουν έξυπνους παίκτες».

Για τον Παναθηναϊκό ο Αμερικανός που γεννήθηκε στο Οχαιο και έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στο Βέλγιο, είχε ξεκάθαρη άποψη...

«Αντιλαμβάνομαι αυτό που λένε οι Ελληνες φίλοι μου, ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Όλοι το ξέρουν αυτό. Άλλωστε απο τότε που ήρθα στην Ευρώπη ακούω συνεχώς για τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, που είναι στην ελίτ. Είναι μια τεράστια ομάδα. Θα είμαι πολύ περήφανος, αν καταφέρουμε να τους κερδίσουμε και παράλληλα σβήσουμε την ντροπή απο την προηγούμενη παρουσία μας σε Φαιναλ Φορ».

Παραδέχτηκε ότι ο Νίκος Ζήσης έχει προσφέρει μεγαλη βοήθεια, αλλα... «Έχουμε καλους προπονητές, που έχουν αναλύσει τα παντα γύρω απο τον Παναθηναϊκο. Οπότε είμαστε απόλυτα έτοιμοι».

Και στο φιναλε, ο Σον μπήκε για χάρη μας στη διαδικασία να ζητήσει απο ενα αόρατο τζινι μια ευχή... «Να περιορίζει το πόστ παιχνίδι του Παναθηναϊκού... Αν συνέβαινε αυτο θα μας επέτρεπε να στοχευσουμε την προσοχή μας στα εξαιρετικά πικ εν ρολ που κάνουν οι αντίπαλοι μας.
Μακάρι λοιπόν ως δια μαγείας να εξαφάνιζε κάποιος το ποστ απ παιχνίδι τους. Δεν εχουμε τόσο ψηλα κορμιά στη ρακέτα μας για αυτο και ίσως να έχουμε πρόβλημα.

Όχι μόνο για να κερδίσουμε, αλλά για να γίνει και η δική μου δουλειά ευκολότερη (γελάει). Εντάξει, μπορει εμείς να εχουμε αυτο το θεμα, αλλα πιστέψτε με η Σιένα δεν είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν. Θα πρεπει μια ομαδα να ειναι πραγματικά έτοιμη, προετοιμασμένη και καλή για να μας κερδίσει, για να αντιμετωπίσει την αμυνα μας».

Για να καταλήξει... «Είμαστε μια ομάδα που χρειάστηκε να ξεπεράσει την ήττα απο τον Ολυμπιακό με 48 πόντους. Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τη Μπαρτσελόνα σε ένα αποτέλεσμα που δεν περίμενα μεν, αλλά δεν μου προκάλεσε κι εκπληξη. Ο Παναθηναϊκός είναι πολυ μεγαλη ομάδα. Και εμείς με την Μπαρτσελονα ειχαμε παίξει. Την είχαμε κερδίσει μάλιστα και μια φορα. Δε στενοχωρήθηκα όταν πέρασε ο Παναθηναϊκός, δε στενοχωρηθηκα. Απλά ήθελα να γίνουν πιο γρήγορα οι αγώνες».

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags