Facebook Pixel «Ίσως στείλω τον γιο μου στον ‘Ζοτς’»!
Μπάσκετ
| 2011-05-07 13:52:00

«Ίσως στείλω τον γιο μου στον ‘Ζοτς’»!

«Ίσως στείλω τον γιο μου στον ‘Ζοτς’»!

Με τα καλύτερα λόγια για τον Ομπράντοβιτς μίλησε ο Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου, πλέκοντας σε κάθε ευκαιρία το εγκώμιο του προπονητή του Παναθηναϊκού.

«Κι οι δύο ομάδες είναι χαρούμενες που είναι εδώ. Ο τελικός είναι κεφάλαιο άλλης μίας αντιπαλότητας. Περιμένω αύριο να γίνει ένας καλός τελικός. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη εμπειρία, έχει σπουδαίο προπονητή, έχει ποιότητα. Αυτά τα χαρακτηριστικά τον έφτασαν μέχρι εδώ. Μπορεί να μην είμαστε καιρό μαζί όπως ο αντίπαλός μας. Είχαμε δυσκολίες, χάσαμε με τραυματισμό στο γόνατο έναν παίκτη μας (σ.σ. Πέρκινς), αλλά επιβιώσαμε.

Οι παίκτες μου αξίζουν τα καλύτερα λόγια για τη θέλησή τους, για να αποδεχθούν το παιχνίδι που ήθελα να παίξουν. Περιμένω ο κόσμος να δει ένα πολύ καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθούμε όλοι μας», είπε αρχικά ο Ντέιβιντ Μπλατ και συμπλήρωσε για τη σύγκριση μεταξύ των δύο φιναλίστ:

«Υπάρχει διαφορά στην εμπειρία. Ιστορικά δεν υπάρχει γιατί αμφότερες οι ομάδες είναι συνεπείς τα τελευταία χρόνια. Ήμασταν πολύ καλοί όλη τη χρονιά. Δεν μπορούμε ξαφνικά να ανακαλύψουμε τον τροχό».

Για το στυλ των δύο ομάδων: «O Παναθηναϊκός στη διάρκεια των χρόνων είχε πολλές επιτυχίες. Έκανε πολλά για να φτάσει εκεί. Αυτό που έχει σημασία είναι η συνέχεια. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος, χωρίς αμφιβολία. Δεν είναι τι μπάσκετ παίζει, αλλά αν παίζει σωστά αυτό που θέλει. Εγώ θέλω να νικάω, αλλά αγαπώ το παιχνίδι όταν παίζεται σωστά. Αυτή είναι η χάρη του Παναθηναϊκού. Φέτος βλέπω πολλά κοινά στις δύο ομάδες. Οι προπονητές δίνουν σημασία στο τι γίνεται σωστά. Αύριο θα μετρήσει ποιος θα παίξει πιο σωστά».

Για τον γιο του: «Ίσως τον στείλω στον Ζέλικο, όταν μεγαλώσει»!

Για τον Σχορτσιανίτη: «Ο "Σόφο" έχει μεγάλη επιρροή στην ομάδα μου. Έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία. Μακάρι να μπορούσατε να μπείτε μία ημέρα στα παπούτσια του να δείτε πώς είναι. Πιστέψτε με, είναι μεγάλα (γέλια). Είναι εξαιρετικός. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί μας».

Για το τι πρέπει να κάνει: «Είπα και πριν ότι η σπουδαιότητα των προπονητών δε βασίζεται σε κάτι συγκεκριμένο. Το σημαντικό είναι πώς παίζουν κι αν το κάνουν σωστά. Ήταν καλύτερος παίκτης από εμένα. Είναι μάχη των παικτών. Το θέμα είναι να φέρω την ομάδα σε ένα σημείο που να μπορεί, όπως χθες, να μιλήσει άλλη μία μεγάλη ομάδα. Ο "Ζοτς" έχει πάρει πολλούς τίτλους, εγώ δεν μπορώ να τον ξεπεράσω».

«Να νικήσουμε τον καλύτερο»

Από την πλευρά των παικτών της Μακάμπι, ο Τσακ Έιντσον σχολίασε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλους όσους βοήθησαν να είμαστε εδώ. Όλοι μιλούν στη Μακάμπι για Final Four και τελικούς. Παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και για να κατακτήσεις τον τίτλο πρέπει να νικήσεις τον καλύτερο».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags