Facebook Pixel Νταλγκλίς τριετίας!
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-12 15:51:00

Νταλγκλίς τριετίας!

Νταλγκλίς τριετίας!

Στον πάγκο της Λίβερπουλ για τρία ακόμη χρόνια θα κάθεται ο Κένι Νταλγκλίς.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζον Χένρι, εξήγησε τους λόγους που επέλεξε να διατηρήσει στον πάγκο τον Κένι Νταλγκλίς. «Ο Κένι είναι μία θρυλική μορφή για τη Λίβερπουλ , τόσο σαν χαρισματικός παίκτης, όσο και σαν πετυχημένος προπονητής. Από τη στιγμή που επέστρεψε στην ομάδα τον Ιανουάριο έδειξε ηγετικές ικανότητες και την ικανότητα να πάρει το καλύτερο από τους ανθρώπους της ομάδας. Ήταν προφανές από την πρώτη στιγμή ότι η παρουσία του άλλαξε το κλίμα στην ομάδα. Κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να έχει τέτοια αποτελέσματα. Γι’ αυτό είμαι ενθουσιασμένος που συμφωνήσαμε για νέο συμβόλαιο. Δεν χρειαζόταν ούτε θέλαμε να κοιτάξουμε αλλού για να βρούμε τον κατάλληλο προπονητή», δήλωσε και συνέχισε.

«Από τη στενή συνεργασία μας διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι την αγάπη του για την ομάδα και την αφοσίωσή του για να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου η Λίβερπουλ να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών. Έχει μοναδική σχέση με τους οπαδούς μας και προσωποποιεί τον εξαιρετικό τρόπο της Λίβερπουλ για να κάνει τα πράγματα. Η Λίβερπουλ έχει παγκόσμιο κύρος στο άθλημα, αλλά η παρουσία του Κένι στον πάγκο θα βοηθήσει την προσπάθειά μας να φέρουμε στην ομάδα τους πιο ταλαντούχους παίκτες για να βελτιώσουμε το ρόστερ μας. Χαίρομαι επίσης που ήρθαμε σε συμφωνία με τον συνεργάτη του, Στιβ Κλαρκ».

Ο πρόεδρος, Τομ Βέρνερ, δήλωσε: «Ήταν πολύ σημαντικό ότι μετά από μία δύσκολη περίοδο καταφέραμε να βρούμε σταθερότητα χάρη στην εξαιρετική δουλειά του Κένι τους τρεις τελευταίους μήνες. Είναι ξεκάθαρο πόσο καλά οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στην ηγετική του φυσιογνωμία, τις ικανότητές του σαν προπονητή και στη γνώση του για το παιχνίδι. Έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα για τον τρόπο που θέλουμε να παίζει και να κατευθύνεται η Λίβερπουλ. Σε αυτό τον τρόπο σκέψης η δυνατότητα του Κένι να εμπνεύσει τους παίκτες και να προωθήσει παίκτες από την ακαδημία ταιριάζουν απόλυτα».

Ο Κένι Νταλγκλίς ανέφερε: «Όταν ανέλαβα την ομάδα τον Ιανουάριο είπα πως ήμουν χαρούμενος που θα βοηθούσα την ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν. Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν ότι θέλουν να παραμείνω και είναι φανταστικό τόσο για μένα όσο και για τον Στιβ Κλαρκ που υπογράψαμε. Ο Τζον Χένρι και ο Τομ Βέρνερ αξιολόγησαν τι είναι καλύτερο για την ομάδα και αποφάσισαν ποιους ανθρώπους ήθελαν για να προχωρήσει μπροστά ο σύλλογος. Είναι και οι δύο τους νικητές, αντιλαμβάνονται τι θέλουν οι οπαδοί της Λίβερπουλ και πώς θα πρέπει να κινηθούμε. Η Λίβερπουλ είναι ένας μοναδικός σύλλογος και είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω την ευκαιρία να χτίσω κάτι ξεχωριστό. Θέλω να χαιρετίσω τις προσπάθειες όλων των παικτών, καθώς η συμπεριφορά τους ήταν εξαιρετική, και να ευχαριστήσω όλους στο σύλλογο για τον τρόπο που με καλωσόρισαν όταν επέστρεψα τον Ιανουάριο. Θα ήθελα επίσης να σταθώ στην προσφορά του Στιβ Κλαρκ από τη στιγμή που αρχίσαμε να δουλεύουμε μαζί. Βοήθησε πολύ με την μεγάλη εμπειρία του και τις γνώσεις του. Οι παίκτες απολαμβάνουν τις προπονήσεις, αντιλαμβάνονται τη σημασία τους για τους αγώνες μας και έχουν ανταποκριθεί άψογα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags