Facebook Pixel Βλέπω δύο αετούς με ...πολλά κεφάλια!
| 2011-07-21 09:00:00

Βλέπω δύο αετούς με ...πολλά κεφάλια!

Βλέπω δύο αετούς με ...πολλά κεφάλια!

Στην ΑΕΚ το πράγμα είναι ξεκάθαρο. "Δώστε και σώστε", λέει εδώ και καιρό ο Αδαμίδης στους οπαδούς. Στον ΠΑΟΚ αυτό ισχύει εδώ και χρόνια. Βασικός μέτοχος είναι ο κόσμος. Είναι αυτή η λύση;

Ξεκάθαρος ήταν ο Αδαμίδης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ζητώντας μία ακόμα φορά από τους φίλους της ΑΕΚ να σταθούν στο πλευρό της ομάδας, αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας. "Στόχος τα 15.000", είπε. Η μεταγραφή του Γκούντγιονσεν, άλλωστε, την οποία ουσιαστικά πλήρωσαν οι Supporters όπως -εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ο πρόεδρος- έγινε (και) για αυτόν τον λόγο: να ζεσταθούν, δηλαδή, οι φίλαθλοι και να αγοράσουν διαρκείας.

Με άλλα λόγια ό,τι κάνουν μόνοι τους οι οπαδοί μαζί με τη διοίκηση, καθώς δεν υπάρχει προοπτική βοήθειας από τους μεγαλομετόχους. Κάτι που πρέπει να το καταλάβουν όλοι μέσα και έξω από την ομάδα, για αυτό και ο Αδαμίδης μαζί με τον Κασνακίδη των Supporters έχουν πάρει τα ...βουνά και τα λαγκάδια και δεν έχουν αφήσει άκρη για άκρη στην Ελλάδα που να μην πάνε για να παρουσιάσουν το πλάνο τους.

Στον άλλο δικέφαλο του πρωταθλήματος, τον ΠΑΟΚ, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Εδώ και αρκετά χρόνια ο βασικός αιμοδότης της ΠΑΕ είναι οι οπαδοί της, κάτι που φαίνεται ότι θα συνεχιστεί για καιρό ακόμα. Αρκετές φορές η διοίκηση του Ζαγοράκη φάνηκε ότι βρέθηκε κοντά σε μία βιώσιμη λύση για την ομάδα, τελικά όμως στο τέλος μεγαλομέτοχος συνέχισε και συνεχίζει να είναι ο κόσμος της, ο οποίος στην "πρώτη" ενόψει της νέας σεζόν ανάρτησε πανό που έλεγε "20.000 διαρκείας και ας μην αρχίσει το πρωτάθλημα ποτέ"!

Τελευταίο παράδειγμα η περίπτωση του Φλωρίδη, που πήγε στη Θεσσαλονίκη για επαφές με τον Κατσαρή με προοπτική να "μπει" στην ΠΑΕ και κατέληξε στην Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης! Δεν ταιριάζουν τέτοιες λύσεις σε έναν σύλλογο με την ιστορία και το μέγεθος του δικέφαλου του Βορρά, όπως αντίστοιχα και για τον δικέφαλο του ...Νότου.

Εκείνο που κάνει μία ομάδα να ξεχωρίζει και να χαρακτηρίζεται μεγάλη, είναι η ύπαρξη ή όχι ενός μεγάλου πυρήνα οπαδών, που είναι έτοιμος να σταθεί στο πλευρό της ό,τι κι αν συμβεί. Κι αυτό είναι το μοναδικό θετικό στοιχείο και για τους δικέφαλους: ότι είναι αετοί με ...πολλά κεφάλια, τελικά, καθώς η μοναδική προοπτική που υπάρχει αυτή την ώρα προέρχεται μόνο μέσα από τους οπαδούς τους. Κάπως σαν ...συνιδιοκτήτες ή, έστω, σίγουρα σαν μεγαλομέτοχοι...
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags