Facebook Pixel Καλά ξεμπερδέματα…
| 2011-07-22 13:26:00

Καλά ξεμπερδέματα…

Καλά ξεμπερδέματα…

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για το μαύρο χάλι στο Περιστέρι και τον "αγώνα δρόμου" για Δανία.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Τα λόγια είναι περιττά. Ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι παρουσίασε το απόλυτο αγωνιστικό χάλι, δεν είχε ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που ζητάει ο Φερέιρα, ήταν μια ομάδα χωρίς αρχή και χωρίς τέλος. Τα καμπανάκια είχαν αρχίσει να χτυπάνε από την Αυστρία και ιδιαιτέρως μετά και το τελευταίο ματς κόντρα στους Γερμανούς. Τα λέγαμε, τα καταγράφαμε.

Οι πράσινοι δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε φάση στα πρώτα 45 λεπτά που υποτίθεται ότι λειτούργησαν ως πρόβα τζενεράλε. Πέρα από αυτό εμφάνισαν και ένα σωρό ακόμη αδυναμίες. Αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους, δεν πρέσαραν ψηλά, δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους, ήταν με λίγα λόγια αλλού για αλλού και έστειλαν μήνυμα εν όψει των αγώνων με την Οντένσε πως θα πρέπει να κάνουμε τον σταυρό μας.

Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενε και κανείς πως θα έτριβε τα μάτια του από τη μπάλα που θα έπαιζε η ομάδα αυτή την εποχή. Ξέρουμε τι έγινε και τι δεν έγινε, ξέρουμε και το γιατί. Πως να την παίξει λοιπόν και με ποιους; Ξεχνάμε μήπως ποιοι έφυγαν και ποιοι (δεν) ήρθαν; Άλλο όμως αυτό και άλλο το απόλυτο χάλι που είδαμε στο Περιστέρι. Εκεί όπου δεν υπάρχει μισό πράγμα για να πιαστείς και να χαμογελάσεις.

Τα είπαμε και μετά την κλήρωση. Σίγουρα η Οντένσε δεν είναι κανένα μεγαθήριο. Μπορεί ωστόσο κάλλιστα να σου κάνει ζημιά και μάλιστα χοντρή αν δεν παρουσιαστείς στοιχειωδώς σοβαρός μέσα στο γήπεδο. Αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί άνετα να πάθει «πλάκα» από τους Δανούς και να τρέχει και να μην φτάνει στη ρεβάνς. Δεν θέλει και πολύ για να γίνει το κακό. Πάντως, με δεδομένο ότι η προετοιμασία που έγινε δεν ήταν και η πιο σκληρή μου προκαλεί εντύπωση η έλλειψη φρεσκάδας και τα τόσο βαριά πόδια.

Σε κάθε περίπτωση ο Φερείρα και να θέλει δεν προλαβαίνει να κάνει και πολλά πράγματα πέρα από τα… βασικά καθώς οι μέρες ζυγώνουν. Πάει λοιπόν στα «σίγουρα» και βλέπουμε. Δεν είναι για πειράματα οι ώρες αυτές, ούτε για… Μαρίνους στα δεξιά που ένα βήμα μπροστά και τρία πίσω κάνει. Βάζεις τον Καραγκούνη στον άξονα μπας και κρατήσει και κάποιος τη μπάλα, πετάς τον Νίνη στα δεξιά μήπως απειλήσει και μπαίνεις στη μάχη.

Όταν (και αν) με το καλό έρθει η πρόκριση ο Παναθηναϊκός θα έχει την πολυτέλεια να ασχοληθεί με το τι ψάρια θα πιάσουν οι μεταγραφές που έγιναν (κατόπιν εορτής και ορθώς τα είπε ο κόουτς), ποιοι ακόμη θα έρθουν, αν θα έχει τύχη στο πρωτάθλημα και πολλά ακόμη. Μέχρι τότε απαγορεύεται να ασχοληθείς με οτιδήποτε άλλο. Διότι αν γίνει η στραβή με τους Δανούς το πράγμα δεν θα μαζεύεται με τίποτα και ο τίτλος που έβαλα («καλά ξεμπερδέματα») θα δένει γάντι… O συγκεκριμένος στόχος ακούγεται πολύ μικρός για τον Παναθηναϊκό, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινός...

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags