Facebook Pixel Δώστε ένα τέλος, τώρα!
| 2011-07-23 09:54:00

Δώστε ένα τέλος, τώρα!

Δώστε ένα τέλος, τώρα!

Το ...άνω κάτω και πλαγίως εξακολουθεί να υφίσταται στον ΠΑΟΚ με τα ήξεις αφήξεις των "επενδυτών", τις ανακοινώσεις και τις ανταπαντήσεις, με μοναδικό αποτέλεσμα να σιγοκαίει το φιτίλι του εμφύλιου.
 

Γράφει ο Ευγένιος Δαδαλιάρας.

Από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και σήμερα, τέλη Ιουλίου σχεδόν, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει σταματήσει να γίνεται άνω κάτω από τα ήξεις αφήξεις των υποψήφιων επενδυτών, οι οποίοι όλο έρχονται, όλο πλησιάζουν και ποτέ δεν φτάνουν.

Αρχικά, ήταν οι βαθύπλουτοι Άραβες από το Κατάρ, οι οποίοι είχαν φτάσει, μέσω των εκπροσώπων τους, για να είμαστε ακριβείς, να συζητούν μέχρι και πού θα χτιστεί το νέο γήπεδο του "Δικέφαλου", ποια θα είναι η χωρητικότητά του και πόσα χρήματα θα βγάζει η ΠΑΕ από παράπλευρες δραστηριότητες.

Αυτό που φάνηκε στο τέλος, μέσα από διάφορα στοιχεία που είδαν το φως της επικαιρότητας, είναι ότι αυτό που τους ενδιέφερε βασικά ήταν μια άλλου είδους επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα και ότι τον ΠΑΟΚ τον ήθελαν για "όχημα", προκειμένου (;) να αποσπάσουν θετική απάντηση από την κυβέρνηση στα σχέδιά τους.

Αφού, λοιπόν, μας τελείωσαν οι Άραβες, στο προσκήνιο εμφανίστηκε ο Βασίλης Φλωρίδης, ο οποίος εξ αρχής είχε το εξής "πακέτο": ομογενής επιχειρηματίας από την Κωνσταντινούπολη (ό,τι πρέπει για να χτυπήσει στο συναίσθημα των ΠΑΟΚτσήδων), συνοδεύεται από τον Γιώργο Σαχπαζίδη, γνωστό, αν μη τι άλλο, για τα ΠΑΟΚτσήδικα συναισθήματά του και χρηματοδότη κατά καιρούς της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ, με τη σύμφωνη γνώμη του Ζήση Βρύζα.

Στην πορεία, πολλά είδαν το φως της δημοσιότητας για τον κ. Φλωρίδη, άλλα τόσα ακούστηκαν, προέκυψε μέχρι και σύλληψή του, ενώ μέχρι τώρα μετράμε τέσσερις ανακοινώσεις του. Η διαφορά σε σχέση με τους Άραβες, όμως, είναι ότι δεν ακούστηκαν πράγματα μόνο για τον φερόμενο ως υποψήφιο αγοραστή του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και για τους νυν διοικούντες. Πράγματα, που αφορούν σε οικονομικές ατασθαλίες.

Σιγοκαίει το φιτίλι

Ουσιαστικά, από τη στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο η περίπτωση Φλωρίδη, στον "ασπρόμαυρο" σύλλογο έχει ανάψει ένα φιτίλι, που οδηγεί σε... μπαρουταποθήκη. Και το φιτίλι αυτό εξακολουθεί να σιγοκαίει, ακριβώς επειδή ο ΠΑΟΚ -συνολικά, σαν οργανισμός- δεν έχει βρει τις άμυνές του.

Μόλις την Παρασκευή (22/7) η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και ο Θόδωρος Ζαγοράκης προσωπικά, εδέησε να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, βγάζοντας μια ανακοίνωση και παίρνοντας θέση γύρω από την υπόθεση. Τι έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα, μετά το ραντεβού στην Κατερίνη, στο οποίο πήρε μέρος ο πρόεδρος της ΠΑΕ; Πέταξε το μπαλάκι στον Ερασιτέχνη, τον άφησε να βγάλει το φίδι από την τρύπα και ουσιαστικά κάθισε στη γωνία παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

Αυτά περί των στοιχείων που θέλει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μόλις στις 22 Ιουλίου τα θυμήθηκε η ΠΑΕ; Την εγγυητική τραπέζης, που ορθά είχε ζητήσει ο Γιάννης Παπαδόπουλος το καλοκαίρι του 2007 από άλλους υποψηφίους επενδυτές, γιατί έπρεπε να τη θυμηθεί η διοίκηση του Ερασιτέχνη μόλις στις 20 Ιουλίου; Γιατί να μένουν αναπάντητα ερωτήματα περί του οικονομικού ανοίγματος της ΠΑΕ και να σέρνονται μεταμεσονύκτιες συζητήσεις στα πεζοδρόμια έξω από την Τούμπα;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που μπορεί κάποιος να θέσει, γιατί υπάρχουν πολλά άλλα ακόμη. Ο Ζαγοράκης μίλησε σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο μήνα, όμως, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είναι σαν να μην μίλησε. Χειρότερη είναι η κατάσταση τώρα από ό,τι πριν.

Και στη μέση όλων αυτών είναι ο Ζήσης Βρύζας. Μπορεί προς το παρόν να μένει στο απυρόβλητο, όμως, δεν θα αργήσουν να τον πάρουν τα σκάγια, αν εξακολουθήσει να σέρνεται αυτή η ιστορία και να μην δίνεται ένα τέλος. Τη μία εμφανίζεται να μην θέλει να αφήσει την Εθνική, από την άλλη βαφτίζεται υποψήφιος τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τελικά καταλήγει να μεσολαβεί να εμφανιστεί υποψήφιος επενδυτής στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η παρουσία του οποίου αντί να ενώνει, διχάζει.

Στο μεταξύ, ο ίδιος λειτουργεί ως τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επισήμως, με την επανάκαμψή του ο Βιτόλο, ο οποίος ήταν περιουσιακό στοιχείο των "ασπρόμαυρων" που μπορούσε να φέρει χρήματα στην ομάδα, φεύγει ως ελεύθερος και παίρνει μεταγραφή την ίδια μέρα στον Παναθηναϊκό, οι "ασπρόμαυροι" προχωρούν στην απόκτηση του Γεωργιάδη με χρήματα στον Πανσερραϊκό, ενώ το μπάτζετ του "Δικέφαλου" "απαγόρευε" κάτι τέτοιο, γενικώς γίνονται πράγματα που προκαλούν μέχρι και δυσφορία. Εσείς τι λέτε, θα αργήσει να τον πάρει η μπάλα, αν δεν αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση άμεσα;

Χάθηκε η μπάλα

Μ' αυτά και μ' αυτά σε ό,τι αφορά στην ίδια την ομάδα από ένα σημείο και μετά χάθηκε ο ρυθμός, χάθηκε κι η μπάλα! Πάνω που η διοίκηση, μαζί με τον Παντελή Κωνσταντινίδη, είχαν βρει μια σειρά και βάδιζαν σε ένα πλάνο, "φτωχό" μεν, αλλά σίγουρο, η εμφάνιση του υποψήφιου επενδυτή έφερε τα πάνω κάτω.

Οι συζητήσεις για αποδεσμεύσεις σταμάτησαν, όπως κι οι συζητήσεις για μεταγραφές, μπούσουλας οικονομικός δεν υπήρχε πια, αφού κανείς δεν ήξερε αν εμφανιστούν ζεστά χρήματα ή όχι, όλα πήγαν πίσω. Τόσο πίσω, που ξαφνικά έφτασε η ομάδα να ετοιμάζεται για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς έχοντας κενά στο... υπεράριθμο ρόστερ της. Κι αν κάποιος εύλογα ρωτήσει πώς γίνεται αυτό, η απάντηση είναι ότι στον ΠΑΟΚ του καλοκαιριού του 2011 γίνεται!

Καιρός, λοιπόν, είναι να σταματήσουν όλα αυτά και να δοθεί μια λύση τώρα, άμεσα! Όσο το καρκίνωμα προχωράει, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η καταστροφή και θα μείνουν οι οπαδοί της ομάδας που είναι μακριά από όλα αυτά να αναρωτιούνται το γιατί.

Ο υποψήφιος επενδυτής, ΑΝ πράγματι αγαπάει και θέλει το καλό αυτού του συλλόγου, πρέπει να κινηθεί άμεσα και να πράξει ό,τι είναι να πράξει σταματώντας αυτό το ανόητο παιχνίδι των ανακοινώσεων, που μόνο διχαστικές είναι εν τέλει.

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ καλά θα κάνει να σταματήσει το κρυφτούλι με τις δικές του ανακοινώσεις. Πήρε μια απόφαση, ας τη στηρίξει μέχρι το τέλος και επιτέλους ας αναζητήσει όλες τις νομικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για να επιτρέψει στον όποιο υποψήφιο επενδυτή να εμπλακεί στην ομάδα. Γενικώς, ας αναπτύξει τις άμυνές του και για τώρα και το μέλλον, ώστε η ομάδα κάποια στιγμή να καταλήξει σε σίγουρα χέρια.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τέλος, από τη δική της πλευρά καλά θα κάνει να πάψει το παιχνίδι του... αμίλητου νερού. Μπορεί να είναι διοίκηση Πρωτοδικείου, όμως, να πάρει η ευχή, υπάρχουν άνθρωποι μέσα σε αυτήν που μπορούν και πρέπει να ορθώνουν λόγο. Αρχής γενομένης από τον πρόεδρό της! Ο τελευταίος δεν κερδίζει τίποτε με το κάνει πράγματα και να περιμένει να αναγνωριστεί στη... μετά αυτού εποχή. Αυτό, επιτέλους, πρέπει να το καταλάβει.

Πηγή: olapaok.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags