Facebook Pixel Ο διπλός ρόλος του "άφραγκου" Φερέιρα
| 2011-07-25 12:12:00

Ο διπλός ρόλος του "άφραγκου" Φερέιρα

Ο διπλός ρόλος του "άφραγκου" Φερέιρα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την εξαιρετικά δύσκολη δουλειά του Πορτογάλου να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα και εξηγεί τους λόγους...

Aναλυτικά το άρθρο του:

Σε μια εποχή… δύσκολη για τους μετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σε μια περίοδο που χρήματα από τις τσέπες των ανθρώπων της ομάδας δεν βγαίνουν και ο Δημήτρης Γόντικας προσπαθεί να τα φέρει βόλτα με φτηνές λύσεις, υπάρχει ένας προπονητής που το καλοκαίρι δέχθηκε να λάβει μέρος στην πρόκληση. Ενας προπονητής που καλείται να κάνει θαύματα και να αναστήσει ποδοσφαιρικά μια ομάδα, που στην παρούσα φάση δείχνει εξαιρετικά νωθρή και ταλαίπωρη.

Ο ρόλος του Φερέιρα, εκτός από δύσκολος, είναι και διπλός. Ο Πορτογάλος προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού απ’ ότι πέρυσι (η έλλειψη Σισέ παίζει σημαντικό ρόλο σ’ αυτό). Πειραματίζεται, προβληματίζεται, την ψάχνει, έχει στο μυαλό του και το 4-4-2, πλην του αγαπημένου του 4-3-3 και «παλεύει» με σκοπό να καταλήξει σε κάτι που θα ταιριάξει στους «πράσινους» και θα τους κάνει καλύτερους στον αγωνιστικό χώρο.

Κρίνοντας με βάση την εικόνα που έχει δείξει μέχρι τώρα η ομάδα του «τριφυλλιού» και η οποία έχει απογοητεύσει τον Φερέιρα, καταλαβαίνουμε ότι έχει μπροστά του εξαιρετικά δύσκολη και σκληρή δουλειά, για να φτιάξει αυτό που θέλει και να κάνει τον Παναθηναϊκό να φαίνεται και να λειτουργεί σαν ομάδα.

Ο δεύτερος ρόλο του Ζεσουάλδο, έχει να κάνει με τους μετόχους. Για να το διατυπώσω καλύτερα, με την έλλειψη δραστηριότητας από τα «μεγάλα αφεντικά». Η αποτυχία στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (την οποία οι ίδιοι αποφάσισαν, αλλά αυτό είναι ένα από τα πολλά παράδοξα της πολυμετοχικότητας…), η απάθεια στη φυγή του Σισέ και στις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν για να ενισχυθεί το ρόστερ και, για να μην το πολυλογούμε, η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το πολυμετοχικό σχήμα, αναγκάζουν τον Πορτογάλο προπονητή να… τρέχει για να καλύψει τις όποιες αδυναμίες στο ρόστερ και στις μεταγραφές, μια και… λεφτά για κάτι ποιοτικότερο δεν υπάρχουν.

Προσοχή: Κανένας δεν ξέρει αν οι άγνωστοι- πλην Βιτόλο- παίκτες που αποκτήθηκαν αποδειχθούν λαβράκια ή όχι. Αυτό που γράφω, όμως, είναι ότι ελλείψει ρευστού, η απόκτηση τέτοιων ποδοσφαιριστών εμπεριέχει υψηλό ρίσκο και ο Φερέιρα καλείται να το μειώσει, όσο μπορεί. Δεν έχει, άλλωστε, άλλη επιλογή από τη στιγμή που το… παραδάκι δεν τσοντάρεται από τη διοίκηση.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags