Facebook Pixel «Καφενειακές συνομιλίες»
| 2011-07-26 08:50:00

«Καφενειακές συνομιλίες»

«Καφενειακές συνομιλίες»

Να απαλλαγεί των κατηγοριών ή να ανασταλεί η έκδοση απόφασης μέχρι να κριθεί η υπόθεση στην ποινική δικαιοσύνη, ζητά από την αθλητική ο Ολυμπιακός Βόλου.

Να απαλλαγεί των κατηγοριών ή να ανασταλεί η έκδοση απόφασης μέχρι να κριθεί η υπόθεση στην ποινική Δικαιοσύνη ζητά ο Ολυμπιακός Βόλου από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League στο απολογητικό υπόμνημα που κατάθεσε χθες στην Επιτροπή, στο οποίο οι τηλεφωνικές συνομιλίες που αναφέρονται στο κατηγορητήριο χαρακτηρίζονται ως «καφενειακού επίπεδου».

Η ΠΑΕ της Θεσσαλίας ζητά την απαλλαγή της απ' τις κατηγορίες περί «δωροδοκίας, προκαθορισμού αποτελεσμάτων για προσπορισμό περιουσιακού οφέλους μέσω στοιχηματισμού, δυσφήμησης του αθλήματος (λόγω παραγραφής) ή την αναβολή έκδοσης της υπόθεσης μέχρι να τελεσιδικήσει το ποινικό σκέλος», ενώ για την πειθαρχική δίωξη που αφορά τον Αχιλλέα Μπέο στο υπόμνημα αναφέρεται ότι «στο διάστημα της προεδρίας του μόνο δύο φερόμενα ως ύποπτα ματς που εμπλέκουν τον Ολυμπιακό Β. έχουν διεξαχθεί (με Εθνικό και Ηλιούπολη) και στα υπόλοιπα ο Αχ. Μπέος δεν είχε ουδεμία σχέση, καθώς πρόεδρος ήταν ο εκλιπών πατέρας του, Ν. Μπέος».

Για το αδίκημα της δωροδοκίας, που κατηγορείται η ομάδα, αναφέρεται στο υπόμνημα πως δεν κατονομάζονται οι δράστες των πράξεων χειραγώγησης και προστίθεται ότι «οι συζητήσεις του Αχ. Μπέου με διάφορους συνομιλητές, που αναφέρονται σε "στήσιμο" ή αλλοίωση αποτελεσμάτων, είναι ιδιωτικές συζητήσεις καφενειακού επιπέδου». Ετσι, «δεν προκύπτει από πουθενά συμμετοχή της ΠΑΕ και του Αχ. Μπέου ούτε σε προσπάθεια προκαθορισμού αποτελέσματος, είτε δικού της είτε οποιασδήποτε τρίτης. Από τις συνομιλίες προκύπτει ότι ο Αχ. Μπέος έπαιζε (αν έπαιζε) στοίχημα (και) σε εγχώριους αγώνες, πράγμα που δεν απαγορεύεται από τον Π.Κ. της ΕΠΟ» και το υπόμνημα καταλήγει όσον αφορά τη δωροδοκία:

«Η ομάδα μας κατηγορείται ως εμπλεκόμενη και ως τελέσασα το αδίκημα της δωροδοκίας με άμεση υπαιτιότητά της και δόλο με βάση συμπερασματικές αναφορές, υποθέσεις, μαθηματικά μοντέλα υπολογισμού του στοιχηματισμού αγώνων από την UEFA και αορίστως αναφερόμενους , άγνωστους και μη κατονομαζόμενους δράστες των πράξεων χειραγώγησης !!!!... Στην περίπτωση της δωροδοκίας υπάρχει ο δωροδοκών και ο δωροδοκούμενος. Αν το ρόλο του πρώτου έχει η ομάδα μας, τότε ποιος είναι ο δωροδοκούμενος και γιατί δεν κατονομάζεται;».

Για τις συνομιλίες αναφέρεται ότι «απ' την συζήτηση με τον Γ. Παπαδόπουλο και τον "Δημήτρη" προκύπτει γενικού περιεχομένου συζήτηση σχετικά με τα ματς του στοιχήματος και δεν εξειδικεύεται σε ποιο ακριβώς αγώνα "μοίρασε" τα χρήματα, αλλά και πώς ακριβώς ήταν το ποντάρισμα, που από μόνο του μπορεί να καταρρίπτει οποιαδήποτε κατηγορία. Η ενοχή της ομάδας δεν μπορεί να εδράζεται μόνο στην ιδιότητα του Αχ. Μπέου ως αξιωματούχου, ούτε είναι δυνατόν αυτή να απειλείται με ποινές-καταστροφή με βάση το γεγονός ότι ο κ. Μπέος έπαιζε στοίχημα!».

Τέλος, απ' τα στοιχεία της δικογραφίας και το κατηγορητήριο δεν προκύπτει σε κανένα σημείο ροή χρήματος από τον Αχ. Μπέο προς την ομάδα από οποιονδήποτε στοιχηματισμό.

Αποποιείται κάθε εμπλοκής η Καβάλα

Σε περισσότερες από 25 σελίδες η Καβάλα ανέπτυξε τις θέσεις της στο υπόμνημα που κατέθεσε χθες στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League. Οι «Αργοναύτες» σε αυτό αποποιούνται κάθε εμπλοκής στο σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων, αναφέρουν ότι ο Μάκης Ψωμιάδης, για τον οποίο ασκήθηκε συμπληρωματική πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ.

Υποστηρίζουν ακόμη ότι κατά την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχθηκαν οι κατηγορίες που αποδίδονται τόσο στην ΠΑΕ όσο και στα φυσικά πρόσωπα που σχετίζονται με αυτήν. Τέλος, τονίζουν ότι οι κασέτες από τις οποίες προκύπτουν οι συνομιλίες δεν μπορούν να ληφθούν υπ' όψιν γιατί η άρση του απορρήτου, βάσει του οποίου καταγράφηκαν οι συνομιλίες, έγινε για άλλη κατηγορία, της εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags