Facebook Pixel Έντονο το ελληνικό στοιχείο στον Παναθηναϊκό
| 2011-07-28 15:40:00

Έντονο το ελληνικό στοιχείο στον Παναθηναϊκό

Έντονο το ελληνικό στοιχείο στον Παναθηναϊκό

Δεν ξέρουμε πόσοι το πρόσεξαν αυτό. Ο Παναθηναϊκός είχε χθες στη βασική του ενδεκάδα εφτά Έλληνες παίκτες.

Τον Τζόρβα, τον Βύντρα, τον Σπυρόπουλο, τον Κατσουράνη, τον Νίνη, τον Μαρίνο και τον Πετρόπουλο. Και οι ξένοι ήταν ο Μπουμσόνγκ, ο Σαριέγκι, ο Σιμάο και ο Λέτο.

Θύμισε παλιούς καιρούς η σύνθεση του Παναθηναϊκού. Κι όχι μόνο για την συγκεκριμένη ομάδα, αλλά και για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο στην μετά Μπόσμαν εποχή.

Είναι σπάνιο πια, ειδικά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, ένας σύλλογος να κατεβάζει ενδεκάδα, στην οποία η πλειοψηφία να αποτελείται από Έλληνες. Και, μάλιστα, μια από τις αλλαγές ήταν και ο Κάρα που έκανε κατοστάρα (έτσι για να φτιάξουμε και ρίμα…).

 

Βεβαίως, ο Παναθηναϊκός αν είχε κάνει τρείς – τέσσερις δυνατές μεταγραφές από το εξωτερικό, μάλλον θα είχε άλλη σύνθεση κι αρκετοί Έλληνες θα μένανε έξω. Εμείς, όμως, κρίνουμε απ’ αυτό που είδαμε κι όχι απ’ αυτό που θα δούμε, ίσως, προσεχώς.

Το ελληνικό στοιχείο, άλλωστε, σίγουρα έπαιξε κι αυτό το ρόλο του στο να υπάρχει ομαδικότητα στο χθεσινό παιχνίδι, αφού όλοι οι παίκτες θεωρούνται παλιοί και ξέρουν καλύτερα τι εστί Ευρωπαίος Παναθηναϊκός.

Σίγουρα, πάντως, για να τα λέμε όλα, τη διαφορά την έκανε ο Λέτο. Απ’ αυτόν περίμενε τα περισσότερα ο Παναθηναϊκός, με τον Αργεντίνο να είναι πραγματικά κεφάτος και να είναι μακράν ο κορυφαίος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags