Facebook Pixel Τα θετικά και τα αρνητικά μιας ικανοποιητικής πρεμιέρας
Ποδόσφαιρο
| 2011-07-28 16:46:00

Τα θετικά και τα αρνητικά μιας ικανοποιητικής πρεμιέρας

Τα θετικά και τα αρνητικά μιας ικανοποιητικής πρεμιέρας

Σε ποιους τομείς ικανοποίησαν οι Πράσινοι και που υστέρησαν στην αναμέτρηση με την Οντένσε. Γράφει ο Γιάννης Σκόκας.

Δεδομένης της κάκιστης εικόνας που είχε παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός στους περισσότερους φιλικούς αγώνες που έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, οι Πράσινοι πραγματοποίησαν μια ενθαρρυντική εμφάνιση στο πρώτο επίσημο ματς της νέας σεζόν εκτός έδρας με την Οντένσε.

Μολονότι, το γκολ της ισοφάρισης (1-1) που δέχθηκε το Τριφύλλι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα για την γ’ προκριματική φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, στέρησε τη δυνατότητα για νίκη που θα ήταν (σχεδόν) ίση με πρόκριση και μετρίασε κάπως τον ενθουσιασμό των Πρασίνων για την καλή απόδοση που έπιασαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, και πάλι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε θέση οδηγού ως προς την πρόκριση στα πλέι οφ.

Οπως παραδέχθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού και ο προπονητής της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος είναι σαφές ότι βάζει τη σφραγίδα του στους Πράσινους, η απόδοση του Παναθηναϊκού απέναντι στη δευτεραθλήτρια Δανίας ήταν ικανοποιητική για πρώτο επίσημο ματς αλλά και για το επίπεδο της προετοιμασίας που έχουν κάνει (με δεδομένο ότι η ομάδα δεν έχει συμπληρώσει ακόμη ούτε ένα μήνα προπονήσεων).

«Προπονούμαστε μόλις 24 ημέρες, αλλά παίξαμε με πλάνο, σοβαρότητα και διάθεση» σχολίασε ο κόουτς Φερέιρα, ο οποίος απέφυγε τα μεγάλα λόγια ενόψει της συνέχειας. Αλλωστε η ομάδα που ο ίδιος σχεδιάζει και έχει κατά νου, απέχει αρκετά από την εικόνα που παρουσίασε το Τριφύλλι στο «Τρε Φορ Παρκ». Παρ’ όλα αυτά, όπως εκμυστηρεύτηκε σε στενούς συνεργάτες του έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των περισσότερων παικτών, δεδομένων βεβαίως και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα, καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα αποκτήθηκαν οι Αμπέγιε και Τοτσέ, ο έτερος νεοαποκτηθείς Βιτόλο είναι ανέτοιμος και ο χρήσιμος Χριστοδουλόπουλος τραυματίας.

Συνοπτικά, βάσει της εικόνας του αγώνα με την Οντένσε, οι Πράσινοι ξεχώρισαν για:

1) Το ομαδικό πνεύμα και τη μεγάλη διάθεση των παικτών

2) Την καλή τακτική συμπεριφορά της ομάδας συνολικά

3) Την ηγετική εμφάνιση του σκόρερ Σεμπάστιαν Λέτο

Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε με:

1) Την προβληματική αμυντική λειτουργία που παρουσίασε

2) Την έλλειψη λύσεων (βασικών και μη) σε αρκετές θέσεις

3) Την αργή ανάπτυξη της ομάδας κυρίως στα χαφ

Σε ατομικό επίπεδο, πέραν του Λέτο, ο οποίος ήταν μακράν ο κορυφαίος του γηπέδου, ικανοποίησαν ο Κώστας Κατσουράνης για το «εγκεφαλικό» παιχνίδι του, ο Στέργος Μαρίνος και ο Λουκάς Βύντρα για τις αστείρευτες δυνάμεις τους, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ για την ικανότητά του να «καθαρίζει» φάσεις και ο Σιμάο για την «βρόμικη» δουλειά στα χαφ, ενώ υποσχέσεις άφησε και ο ταχύτατος Αμπέγιε…

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags