Facebook Pixel Από τον Σόουζα στον Ζέκα
| 2011-07-30 12:42:00

Από τον Σόουζα στον Ζέκα

Από τον Σόουζα στον Ζέκα

Ο Ζέκα θα είναι ο πέμπτος Πορτογάλος παίκτης που θα φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι;

Η μεταγραφή του Ζέκα είναι η τέταρτη φετινή για τον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος πρώην άσος της Βιτόρια Σετουμπάλ αποτελεί τον πέμπτο Πορτογάλο παίκτη του Παναθηναϊκού που θα φορέσει τη φανέλα του «συλλόγου μεγάλου».

Πριν από τον Ζέκα όμως, ένα καρέ παικτών που έχουν καταγωγή από την ιβηρική χερσόνησο ήρθαν στην Ελλάδα για πάρτη του «Τριφυλλιού».

Η πρώτη μεταγραφή της ομάδας από την αγορά της Πορτογαλίας ήταν ο «μεγάλος» Πάολο Σόουζα. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ με το παράσημο των δύο σερί κατακτήσεων Τσάμπιονς Λιγκ με Γιουβέντους και Ντόρτμουντ αντίστοιχα έρχεται το 2000 στην πατρίδα μας για λογαριασμό των «Πράσινων».

Ο ίδιος έμεινε για δύο χρόνια στην Ελλάδα με κορυφαία στιγμή της παρουσίας του την γκολάρα με φάουλ απέναντι στην πρώην ομάδα του Γιουβέντους στη νίκη με 3-1.

Ο δεύτερος Πορτογάλος παίκτης που αγωνίστηκε στο «Τριφύλλι» ήταν ο Κάρλος Σαίνιο το 2002. Με θητεία στην Πόρτο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στην ομάδα και τις απαιτήσεις αυτής παρά το γεγονός των πολύ καλών συστάσεων με τις οποίες ήρθε στην Παιανία.

Ο Χέλντερ Πόστιγκα ήταν ο τρίτος διαδοχικά παίκτης όπου αποκτήθηκε από την Πόρτο με την μορφή δανεισμού. Τελευταίος ήταν πέρσι ο Ντάνιελ Φερνάντες με τον υψηλόσωμο τερματοφύλακα να μην καταφέρνει να πάρει θέση βασικού στην ομάδα και να αποχωρεί.

Τέλος, το ξεχωριστό στοιχείο απάντων των παικτών ήταν οτι ο καθένας αγωνίζονταν σε διαφορετική θέση. Ο Φερνάντες στο τέρμα, ο Σαίνιο στην άμυνα, ο Σόουζα στα χαφ και ο Πόστιγκα στην επιθετική γραμμή της ομάδας.

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags