Facebook Pixel Σκέφτονται να δώσουν το τιμόνι στη Morgan Stanley!
| 2011-08-03 15:29:00

Σκέφτονται να δώσουν το τιμόνι στη Morgan Stanley!

Σκέφτονται να δώσουν το τιμόνι στη Morgan Stanley!

Η ΠΑΕ εξετάζει να ζητήσει από τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην ομάδα. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Στη δυσκολότερη οικονομική κατάσταση των τελευταίων επτά ετών _ από το 2004 όταν ανέλαβε τις τύχες της η ΑΕΚ η μετοχική ομάδα σωτηρίας από την οποία ως ενεργός έχει απομείνει πλέον μόνον ο κ. Νίκος Νοτιάς _ έχει περιέλθει η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ. Τα χρέη (πέραν των διακανονισθέντων προς το Δημόσιο και άλλων από παλαιότερες χρήσεις) «πνίγουν» την εταιρεία καθώς ως το τέλος του μήνα απαιτούνται περίπου 1,5 εκατ. ευρώ σε μία περίοδο μάλιστα που οι μέτοχοι παραμένουν εξαφανισμένοι.

Ο κ. Νοτιάς ενημερώθηκε για την κατάσταση και απάντησε λέγοντας ότι «θα στείλω ένα ποσό», ενώ ο κ. Πέτρος Παππάς έχει πάψει εδώ και ένα μήνα να δρα ως μεγαλομέτοχος καθώς παραχώρησε το ποσοστό του στους Supporters. Με ποιον ακριβώς τρόπο βέβαια δεν εξήγησε ποτέ σε κανέναν, από τη στιγμή μάλιστα που (και) το μερίδιό του είναι εκ των ενεχυριασμένων στη Morgan Stanley λόγω της αδυναμίας αποπληρωμής οφειλών που ξεπερνούν τα 6 εκατ. ευρώ από παλαιότερο ομολογιακό δάνειο!

Σε απόγνωση βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η διοίκηση της ΠΑΕ με επικεφαλής τον κ. Σταύρο Αδαμίδη ο οποίος έχει προχωρήσει σε ένα σωρό διακανονισμούς οι οποίοι δεν καλύπτονται (ούτε καν σε μικρότερο ποσοστό) εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου και έχουν γίνει (ξανά και ξανά) ληξιπρόθεσμοι. Ως εκ τούτου η ΑΕΚ απειλείται με κύμα προσφυγών κυρίως από πρώην (αλλά αν φτάσει ο κόμπος στο χτένι και από νυν) ποδοσφαιριστές της, τη στιγμή που η FIFA είναι ενήμερη και την περιμένει στη γωνία!

Μέσα στην απελπισία της η νυν διοίκηση, ούσα παρατημένη από τους ανθρώπους που την επέλεξαν να «τρέξει» την ΑΕΚ και διαπιστώνοντας ότι το εγχείρημα των Supporters δεν απέφερε στα ταμεία της εταιρείας τα προσδοκώμενα χρήματα, εξετάζει (σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος) το ενδεχόμενο να κάνει άνοιγμα προς τη Morgan Stanley ζητώντας της να διαδραματίσει ενεργό ρόλο και να πάρει αποφάσεις για της τύχες της εταιρίας η οποία επί της ουσίας της ανήκει αφού οι μετοχές της ΠΑΕ είναι ενεχυριασμένες στον εν λόγω χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Ανάλογη συζήτηση είχε γίνει και πριν από περίπου τρεις μήνες, ωστόσο οι δύο πλευρές ήταν εν μέσω διαπραγματεύσεων για το ενδεχόμενο μείωσης και διακανονισμού του χρέους των 6(+) εκατ. ευρώ και η Morgan δεν είδε ζεστά το θέμα (ούτε βέβαια αποδέχθηκε τον προτεινόμενο διακανονισμό). Ωστόσο αν ο κ.Αδαμίδης εξηγήσει στους υψηλά ιστάμενους της τράπεζας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πάρει πίσω τα χρήματά της, εκείνοι ενδέχεται να δουν το θέμα διαφορετικά!

Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι η τελευταία λύση στην οποία θα καταφύγει η ΠΑΕ ΑΕΚ αν οδηγηθεί στο σημείο να απειλείται με διάλυση λόγω της οικονομικής αφερεγγυότητας και ασυνέπειας της ομάδας-σωτηρίας που ανέλαβε το καλοκαίρι του 2004 με σκοπό την οικονομική εξυγίανσή της και επτά χρόνια μετά την έχει οδηγήσει σε μία κατάσταση με περισσότερα χρέη και μεγαλύτερα οικονομικά ανοίγματα από την περίοδο που την ανέλαβε!

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags