Facebook Pixel Ο εκτελεστής της Άρσεναλ στον ΠΑΟ
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-06 10:34:00

Ο εκτελεστής της Άρσεναλ στον ΠΑΟ

Ο εκτελεστής της Άρσεναλ στον ΠΑΟ

Τον παίκτη που στέρησε από την Άρσεναλ το πρωτάθλημα Αγγλίας για το 2011 θέλει να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός ως αντικαταστάτη του Σιμάο. Ο λόγος για τον Ταμίρ Κοέν.

Ο Ισραηλινός μέσος έχει μείνει ελεύθερος από την Μπόλτον και οι «πράσινοι» πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη λύση για την αντικατάσταση του Σιμάο, εφόσον ο τελευταίος αποχωρήσει από την ομάδα.

Τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια ο Κοέν αγωνιζόταν στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Μπόλτον και την τελευταία του σεζόν στο «Ρίμποκ Στάντιουμ» πέτυχε μόλις ένα γκολ, αλλά πολύ καθοριστικό για την πορεία της Άρσεναλ στο πρωτάθλημα. Οι «κανονιέρηδες» για τρίτο σερί παιχνίδι δεν μπόρεσαν να καλύψουν τη διαφορά 9 βαθμών από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την 34η αγωνιστική ηττήθηκαν εκτός έδρας από την ομάδα του Όουεν Κόιλ χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο 27χρονος ποδοσφαιριστής στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης. Έτσι η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έχασε την ευκαιρία της να διεκδικήσει τον τίτλο και ο Ισραηλινός ήταν ο μοιραίος παίκτης.

Ο Κοέν μετακόμισε στην Αγγλία τον Ιανουάριο του 2008, με τη Μπόλτον να δίνει 39 .000 λίρες για να αποσπάσει την υπογραφή του. Έκανε το ντεμπούτο του στο παιχνίδι με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για το Κύπελλο Αγγλίας, ενώ το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα ήρθε στις 2 Μαρτίου του 2008 απέναντι στη Λίβερπουλ εντός έδρας. Ο πατέρας του Κοέν, ο οποίος ήταν κι εκείνος ποδοσφαιριστής, είχε αγωνιστεί στη Λίβερπουλ την περίοδο 1979-1981.

Στην πορεία ο Ισραηλινός αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και δεν είχε την ευκαιρία να βοηθήσει την ομάδα του. Μετά το τέλος της σεζόν 2010-2011 έμεινε ελεύθερος από την αγγλική ομάδα μετά από τρεισήμισι χρόνια.

Στο παρελθόν ο Κοέν αγωνίστηκε στις Μακάμπι Τελ Αβίβ (2002-2007) και Μακάμπι Νετάνια (2007-2008).

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags