Facebook Pixel Ζήσης και ο Κάστρο
| 2011-08-17 10:37:00

Ζήσης και ο Κάστρο

Ζήσης και ο Κάστρο

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει για το άδειο ταμείο του Παναθηναϊκού και την αδυναμία των "πράσινων" να ολοκληρώσουν μια …τελειωμένη μεταγραφή.

Είναι μήπως ντροπή να χάνεις έναν παίκτη από μια ομάδα που παίζει στη λαμπερή Πριμέρα Ντιβιζιόν;Μπορεί κανείς να μιλήσει για ντροπή όταν είσαι άφραγκος και απλά δηλώνεις την αδυναμία σου να υλοποιήσεις τη βασική μεταγραφική εισήγηση του προπονητή σου; Μήπως είναι ντροπή να «αστοχείς» έστω και θεαματικά σε μία μόλις μεταγραφική κίνησή σου σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο μεταγραφικά καλοκαίρι για τον σύλλογο;

Αν απαντήσεις «όχι» σε κάθε μία από τις παραπάνω απαντήσεις θα αναφέρεσαι σε μια μεταγραφική «ήττα» της Κέρκυρας, της Καβάλας, του Ολυμπιακού Βόλου, του Αστέρα Τρίπολης, του Πανιωνίου, του Ηρακλή του ΟΦΗ κ.τ.λ. Πάντως όχι του Παναθηναϊκού.

Οσο άδειο και να είναι το ταμείο του ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαίος σύλλογος και στο σίριαλ με τον Πορτογάλο μόνο ως τέτοιος δεν ενήργησε. Δεν είναι καθόλου τιμητικό το ότι ο Αντρέ Κάστρο προτιμούσε - και αυτό ήταν φανερό από το πρώτο επεισόδιο του σίριαλ - μια κάποια Σπόρτινγκ Χιχόν για επόμενο σταθμό της καριέρας του από τον Παναθηναϊκό.

Εναν σύλλογο που συνήθιζε στο παρελθόν να πρωταγωνιστεί συχνά - πυκνά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έναν σύλλογο που με τις επιτυχίες του - και τα λεφτά του - είχε καταφέρει να προσελκύσει παίκτες πολύ σημαντικότερους του νεαρού Πορτογάλου.

Δεν είναι καθόλου τιμητικό να σε περιμένει ολόκληρη Πόρτο με τον παίκτη τυλιγμένο με κορδέλα και εσύ να ψάχνεις φραγκοδίφραγκα για να ολοκληρώσεις μια τελειωμένη μεταγραφή. Ντροπιάζεται έτσι και ο σύλλογος, αλλά και ο προπονητής που ήταν και ο βασικός λόγος για τον οποίο οι «δράκοι» κρατούσαν τον παίκτη με τα χίλια ζόρια στον δρόμο που έβγαζε στην Παιανία.

Δεν είναι καθόλου τιμητικό να τρώς δύο γκολ στο 15' και να επιμένεις πως το παιχνίδι είναι στα χέρια σου. Γιατί χθες το απόγευμα ο Παναθηναϊκός τα μάθαινε τα μαντάτα για το... δίμπαλο από Χιχόν αλλά οι άνθρωποί του έβγαζαν μια εκνευριστική σιγουριά.

Πάμε τώρα και στο θέμα της πρώτης αστοχίας. Κατ' αρχάς δεν είναι πρώτη διότι πολύ απλά έχει προηγηθεί και το θέμα με τον Ζήση Βρύζα. Κι αυτός στην Παιανία ήταν μέχρι να πάρει τηλέφωνο και να ειδοποιήσει ότι ο δρόμος του τον έβγαλε μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειότερα...

Δεύτερον πώς αλήθεια ήταν δυνατόν να σημειωθεί αστοχία στην περίπτωση του περίλαμπρου φορ που ήρθε στα 28 του χωρίς να έχει παίξει στην κορυφαία κατηγορία της χώρας του και το μόνο που τον συνδέει με τον προκάτοχο του πράσινου «9» είναι το δισύλλαβο του ονόματος που φέρει η φανέλα; Πώς αλήθεια ήταν δυνατόν να χαθεί ο φέρελπις Ζεκά για τον οποίο, όμως, μόνο ο Φερέιρα ασχολήθηκε σοβαρά στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι; Πώς ήταν αλήθεια δυνατόν να πέσει θύμα αρπαγής ένας παίκτης που άμα τη δει αλλιώς παίρνει το αεροπλάνο και γίνεται μπουχός; Οσο για τον Βιτόλο; Είναι όντως επιτυχία η προσθήκη του στο ρόστερ αλλά και αυτή προέκυψε στον δρόμο...

Εστω, όμως, ότι κάθε μια από τις ως τώρα μεταγραφικές επιλογές ή «επιτυχίες» της πράσινης ΠΑΕ χωνεύεται. Πως αλήθεια είναι δυνατόν να χωνευτεί το χθεσινό κάζο για έναν νεαρό παίκτη που θα αποκτούσε με τη μορφή δανεισμού; Και το πιο εκνευριστικό απ' όλα είναι ότι δεν έχεις κανέναν να τα πεις.

Αυτό που σε βγάζει πραγματικά από τα ρούχα σου είναι να βλέπεις τον Παναθηναϊκό να συμπεριφέρεται σαν κάποιος τυχαίος μπατίρης και να μην μπορείς να κατηγορήσεις τη διοίκησή του. Είναι κατάντια κύριοι... Είναι σαν να έχεις στο γκαράζ σου μια Φεράρι και να μην έχεις ένα εικοσάρικο στην τσέπη να ρίξεις λίγη βενζίνη στο ντεπόζιτο να σκάσεις μια γκαζιά. Πέτα τη, ρε φίλε, κάντη κοτέτσι. Πάντως μη λες δεξιά και αριστερά ότι έχεις μια Φεράρι στην κατοχή σου...

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags