Facebook Pixel Χρειάζεται μεγάλη θέληση και ένα γρήγορο γκολ
| 2011-08-20 13:50:00

Χρειάζεται μεγάλη θέληση και ένα γρήγορο γκολ

Χρειάζεται μεγάλη θέληση και ένα γρήγορο γκολ

ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ εκτός Αθηνών, βλέπω τα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ στην καφετέρια. Παίζοντας τρεις ομάδες, ο κόσμος είναι πολύς. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Τα γκαρσόνια στο πήγαινε-έλα, με ουίσκια, βότκες, πίτσες, μακαρονάδες. Ξεκινώντας το Μακάμπι - Παναθηναϊκός, το πλήθος να μετέχει με επιφωνήματα σε κάθε φάση και με τα συναφή σχόλια. Μέχρι που άρχισαν η κατηφόρα και η κατρακύλα του δεύτερου ημιχρονίου.

Τα «αχ» και τα «βαχ» και «τα κωλόπαιδα που δεν μπορούνε να πάρουνε τα πόδια τους». Τελειώνουν το ματς και το μαρτύριο κι ένας από δίπλα με ρωτάει: «Κύριε Κώστα, τι βλέπετε στη ρεβάνς;». Πήγα να του πω «κερί και λιβάνι», αλλά κρατήθηκα. Και του είπα αυτό που ενδεχόμενα ήθελε ν' ακούσει: «Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Αν μπει ένα γρήγορο γκολ, όλα γίνονται την άλλη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ».

Με κοίταξε έκπληκτος και σίγουρα αναρωτιόταν από μέσα του: «Πλάκα μού κάνει ή σοβαρά τα λέει αυτά;». Ο Φερέιρα πάντως, παρά την απογοήτευσή του, είπε περίπου τα ίδια: «Εχουμε 90 λεπτά για να προκριθούμε κι ενδεχόμενα 120». Πράγματι. Κεσκεσέ δηλαδή Μακάμπι; Αν ξυπνήσει ο Παναθηναϊκός και ξαναβρεί το ευρωπαϊκό DNA του, θα τη λιώσει μέσα στο ΟΑΚΑ. Κάπως έτσι θα ήτανε και το σχόλιο του Νίκου Καρούλια, αν δεν τσιγγουνεύονταν αυτοί του Conn-X και τον είχανε στείλει στο Τελ Αβίβ να έχει κι ο Παλομπαρίνι παρέα.

Ας αφήσουμε όμως τον Φερέιρα να ελπίζει στην πρόκριση κι ας μιλήσουμε σοβαρά. Το ματς ως παιχνίδι ήταν σαν να βλέπεις Αστέρα Τρίπολης - Λεβαδειακό. Τον καλό Αστέρα όμως, με Φιλομένο, Ζαϊρί, Καρντόσο στη μέρα τους. Και τον Λεβαδειακό στα κάτω του. Με Παστό - Ζησόπουλο στα στόπερ και τον Ταραλίδη να αγκομαχάει στα χαφ. Και θαυμάζεις όλον αυτό τον κόσμο που έχει το κουράγιο και την υπομονή να βλέπει ποδόσφαιρο.

Εστω και τηλεοπτικά. Δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται μεγάλη θέληση να κάτσεις δύο ώρες στην καρέκλα για να βλέπεις αυτό το θέαμα. Εμείς πληρωνόμαστε για να το κάνουμε και βαρυγγωμάμε. Σκέψου αυτόν που είναι οπαδός κι έχει και τον νταλκά του κι από πάνω. Πόση υπομονή μπορεί να έχει κάποιος για να αντέχει να βλέπει τον Κατσουράνη να υποδύεται τον αθλητή; Και ο Ιώβ να ήτανε, θα λύγιζε.

Με Πατέρα στο πηδάλιο άρχισε η κατάρρευση

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το αν κάποιος παίζει ή δεν παίζει καλά, οφείλει τουλάχιστον να τρέχει. Ο Κατσουράνης πρέπει να είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει κάνει το περπάτημα επάγγελμα. Πόση υπομονή μπορεί να έχει κάποιος για να βλέπει τον Σπυρόπουλο να υποδύεται τον μπακ; Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος με πολιτικά και με σκαρπίνι έτσι και τον περιλάβει θα τον κάνει του αλατιού.

Πόση υπομονή μπορεί να έχει κάποιος να βλέπει τον Καντέ να υποδύεται τον στόπερ; Αντί να πηγαίνει πρώτος στην μπάλα, έκανε βήματα πίσω για να διευκολύνει τον αντίπαλο επιθετικό. Πόση υπομονή πρέπει να έχει κάποιος για να περιμένει τον Νίνη να γίνει κανονικός ποδοσφαιριστής; Πέρυσι που είχε κωλοκάτσει όλη η ομάδα έφταιγε η ταλαιπωρία από το υπερατλαντικό ταξίδι. Φέτος γιατί δεν μπορούνε να πάρουνε τα πόδια τους;

Μήπως τελικά αυτά είναι τα κουράγια τους; Ο καθείς μπορεί να καταλάβει το διοικητικό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό. Μια ομάδα παρατημένη, χωρίς αφεντικό, που πάει έρημη και μόνη σαν την καλαμιά στον κάμπο. Προς το παρόν, όμως, λειτουργεί κανονικά. Ολοι πληρώνονται στην ώρα τους. Επαγγελματίες είναι, οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους. Με την Οντένσε και τη Μακάμπι έχουνε παίξει τώρα. Δεν κάνανε τον Παναθηναϊκό πουτάνα τίποτα ευρωπαϊκά μεγαθήρια. Υπάρχει, λοιπόν, ταυτόχρονα και ποδοσφαιρικό θέμα.

Οπως υπήρχε και πέρυσι. Με τον φοβερό και τρομερό Νικόλα Πατέρα (φωτό) στο πηδάλιο άρχισε η κατάρρευση. Αυτός ήταν πρόεδρος όταν τους έκανε πλάκα ο Μπέος με τον Ολυμπιακό Βόλου μέσα στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ δηλαδή κατάφερε πέρυσι να πάρει το Κύπελλο βγάζοντας έξω ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκό επειδή έχει για πρόεδρο τον μπαρουτοκαπνισμένο Σταύρο Αδαμίδη κι όχι τον γλυκανάλατο Δημήτρη Γόντικα; Χαίρετε.

Φτώχεια καταραμένη σε ποιότητα

ΤΟ δεύτερο ημιχρόνιο είδα στο ΑΕΚ - Ντιναμό. Και με τον πονοκέφαλο της επιβάρυνσης από το Μακάμπι - Παναθηναϊκός. Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δεν ψήνομαι ότι αυτή η ΑΕΚ μπορεί να περπατήσει. Φτώχεια. Φτώχεια καταραμένη σε ποιότητα. Δεν είναι ρόστερ αυτό να σου δώσει προοπτική. Το ότι έσωσε την παρτίδα με το 1-0 στο τέλος με την κεφαλιά του Κάρλος δεν λέει τίποτα.

Αν τα καταφέρει και στη ρεβάνς, μοναδικό κέρδος θα είναι τα ντουλά. Τα λεφτά του Γιουρόπα Λιγκ. Να βουλώσει ο Αδαμίδης καμιά τρύπα. Αγωνιστικά, όμως, η κατάσταση δεν μπαλώνεται με τίποτα. Και μόνο το γεγονός ότι η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με Γεωργέα, Δέλλα και Λυμπερόπουλο τα λέει όλα. Και με τον Γεωργέα (φωτό), μάλιστα, να είναι αυτός που έβγαλε στο 90' τη σέντρα για να γίνει το ένα-μηδέν.

Εν αναμονή της ανάστασης του Ισλανδού

ΞΕΡΕΙ μπάλα αυτός ο Κάρλος, αλλά δείχνει μισοπλέμονας. Και με ποιον να την αλλάξει; Εφτασε στο σημείο η ΑΕΚ να σηκωθεί και να ανεβάσει την απόδοσή της όταν μπήκε ο Λεονάρντο. Ο Γκουντγιόνσεν έβγαλε ογδόντα λεπτά στο περπατητό. Κι ο Χιμένεθ λες και το έκανε επίτηδες και τον άφησε μέσα. Για να εκθέσει τον Αδαμίδη για τη μεταγραφή που έκανε. Στην αναμονή θα είναι στην ΑΕΚ μπας και αναστηθεί ο Ισλανδός.

Κακά τα ψέματα. Δεν έχει στηρίγματα αυτή η ομάδα. Δεν έχει σημεία αναφοράς. Ο Δέλλας με το «καλημέρα» έπαθε θλάση. Ο Λυμπερόπουλος στα 36 του, τι να κάνει; Αυτός ο Μπέλεκ έχει κάποια καλά στοιχεία, αλλά η μπάλα στην αντίπαλη περιοχή δεν έφτανε. Οταν, λοιπόν, ουσιαστικά MVP του ματς είναι ο Γεωργέας, καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται. Τα βουνά της Καλαμάτας μπορεί πράγματι να είναι ωραία, αλλά να ομορφύνει η ΑΕΚ με αυτό το υλικό δεν γίνεται με τίποτα.

Από τον Σαριέγκι στον Καντέ. Οπως λέμε από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. -Observer  

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο χειρότερος μπορεί να είναι ο Καραγκούνης από αυτούς που έπαιξαν στο Τελ Αβίβ;

Δεν βάζουν μόνο οι 65άρηδες γυαλιά

ΤΗΛΕΦΩΝΟ χθες πρωί πρωί από φίλο Παναθηναϊκό: «Ρε Κώστα, αυτός ο Φερέιρα είναι 65 χρόνων. Κανένα πρόβλημα. Εδώ έχουνε ανέβει τα όρια συνταξιοδότησης σε άλλες δουλειές πολύ πιο δύσκολες. Αλλο είναι αυτό που με απασχολεί. Βλέπει ή μήπως ντρέπεται να φορέσει γυαλιά; Καλού κακού αυτός ο Γόντικας ας τον πάει σ' έναν οφθαλμίατρο να τον εξετάσει.

Δύσκολο μου φαίνεται 65 χρόνων άνθρωπος να βλέπει χωρίς γυαλιά». Και η απάντηση που του έδωσα για να τον φτιάξω: «Ο Νιόπλιας που είναι σχεδόν είκοσι χρόνια νεότερος βάζει γυαλιά στον πάγκο για να βλέπει».

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags