Facebook Pixel Aίτημα ένταξης του παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ
| 2011-09-24 07:53:00

Aίτημα ένταξης του παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ

Aίτημα ένταξης του παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ

Αίτημα για ένταξη του παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ επέδωσε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

Υπέβαλα στον γγ Μπαν Γκι Μουν το αίτημα για ένταξη της Παλαιστίνης ως πλήρες μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με βάση τις γραμμές των συνόρων της 4 Ιουνίου 1967 και με την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά της", διευκρίνισε ο Αμπάς στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ,

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι "υπονόμευσε όλες τις προσπάθειες για ειρήνη" εδώ και ένα χρόνο.

Το αίτημα της Παλαιστίνης θα εξεταστεί "γρήγορα" και θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Μάρτιν Νεζίρκι.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, απευθυνόμενος στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μετά την παρέμβαση του Μαχμούντ Αμπάς, τόνισε ότι ο ίδιος "τείνει χείρα στον παλαιστινιακό λαό", παράλληλα υπογράμμισε όμως ότι "η ειρήνη στη Μέση Ανατολή δεν μπορεί να κηρυχθεί με μια απόφαση του ΟΗΕ".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags