Facebook Pixel Η πρώτη στον Χάμιλτον
| 2012-03-17 10:49:00

Η πρώτη στον Χάμιλτον

Η πρώτη στον Χάμιλτον

Η πρώτη pole position πήγε στον Λιούις Χάμιλτον, με τη McLaren να κάνει το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστραλίας. Τρίτος ο Γκροζάν, το πάλεψαν Σουμάχερ, Ρόζμπεργκ. Εκτός δεκάδας η Ferrari!
 

Μπορεί στις δοκιμές εξέλιξης να ήταν άφαντη, όμως στις ελεύθερες δοκιμές δήλωσε παρούσα και στις κατατακτήριες έκανε δυναμική εμφάνιση. Ο λόγος για τη McLaren, η οποία πραγματοποίησε το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστραλίας στο Άλμπερτ Παρκ.

Η πρώτη pole position της χρονιάς κατέληξε στον Λιούις Χάμιλτον, που με το απίστευτο 1:24.922 δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του, με τον Τζένσον Μπάτον να κατατάσσεται δεύτερος στα τελευταία λεπτά. Ο Βρετανός έδωσε τις δικές του μάχες, βρισκόταν περίπου στα μισά της δεκάδας γι' αρκετή ώρα, όμως στο τέλος έδειξε πως η McLaren βρίσκεται ένα... κλικ πιο μπροστά φέτος. Μάχη, ωστόσο, για έναν αξιόλογο χρόνο έδωσαν και οι Ρομάν Γκροζάν, Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Γάλλος κατάφερε να καταταχθεί στην τρίτη θέση αφήνοντας τέταρτο τον εφτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος έδειξε να είναι πιο δυνατός από ποτέ! Πίσω από τον Γερμανό ήταν οι δυο Red Bull των Μαρκ Γουέμπερ, Σεμπάστιαν Φέτελ, με τους «κόκκινους ταύρους» να χρειάζονται ακόμα δουλειά για να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο.

Στην έβδομη θέση κατετάγη ο Νίκο Ρόζμπεργκ, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Παστόρ Μαλντονάντο, Νίκο Χάλκενμπεργκ και Ντάνιελ Ριτσιάρντο, με τις Williams, Force India, Toro Rosso να έχουν ένα μονοθέσιό τους εντός αυτής.

Όσον αφορά τη Ferrari, λένε ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Με το... καλημέρα η Scuderia αντιμετώπισε προβλήματα, με τον Φερνάντο Αλόνσο να έχει έξοδο στη δεύτερη περίοδο, γεγονός που έφερε την ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας. Ο Ισπανός ήταν εκνευρισμένος και ζητούσε βοήθεια από τους υπεύθυνους να τον βοηθήσουν και μοιραία έμεινε εκτός δεκάδας. Το ίδιο ίσχυσε και για έτερο πιλότο της ιταλικής ομάδας, Φελίπε Μάσα, που έμεινε 16ος.

Από εκεί και πέρα, από το δεύτερο σκέλος αποκλείστηκαν και οι Βερν (λίγο έλειψε να μπει στη δεκάδα), Κομπαγιάσι, Σένα, ντι Ρέστα, Πέρεζ. Τέλος, ο Κίμι Ραϊκόνεν δεν τα κατάφερε στην επιστροφή του στη Formula1 και θα εκκινήσει από τη 18η θέση, αφού έμεινε εκτός από την πρώτη περίοδο, όπως και οι Κοβαλάινεν, Πετρόφ, Γκλοκ, Πικ, ντε λα Ρόσα, Καρθικέγιαν. Μάλιστα, οι δυο τελευταίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το 107%, τη στιγμή που ούτε πέρυσι έλαβαν μέρος στον αγώνα οι πιλότοι της Hispania Racing.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags