Facebook Pixel ''Γιατί είπα πάμε παικταρά μου''
| 2012-04-09 14:42:00

''Γιατί είπα πάμε παικταρά μου''

''Γιατί είπα πάμε παικταρά μου''

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας μίλησε για το περιβόητο ''πάμε παικταρά μου'' στον Τοροσίδη, αλλά και για την απόφαση του να αποχωρήσει από την διαιτησία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο "Sport 103fm'':

"Αισθάνομαι γεμάτος. Εχω πει στον ευατό μου ότι στους ηθικούς φραγμούς υπάρχει ένα όριο. πόσο μάλλον στους διαιτητές.

Οταν αυτούς τους ηθικούς φραγμούς μπορούν να στους επηρεάσουν κάποιοι άνθρωποι πρέπει ή να πολεμήσεις ή να φύγεις.

Όταν περνάς, περνάς, περνάς, εμπόδια κάποια στιγμή θα κουραστείς. Εγώ είμαι γεμάτος σαν άνθρωπος και σαν διαιτητής, ότι ονειρεύτηκα στην διαιτησία έχει βγει. Με τους παίκτες έχω καλές σχέσεις. Αυτοί είναι πρωταγωνιστές, στην Ελλάδα έχουμε κάνει πρωταγωνιστές τους διαιτητές. Πέρσι βγήκα καλύτερος διαιτητής στην Ελλάδα, πήρα το σήμα του διεθνή, δεν έχω να δώσω κάτι άλλο με τον τρόπο που το θέλω εγώ".

Για το πότε πήρε την απόφαση του: "Την απόφαση μου την είχα πάρει εδώ και μια εβδομάδα, είπα θα σφυρίξω και θα δώσω ένα τέλος. Κανείς δεν το γνώριζε. Στους παίκτες την Κυριακή το είπα στα αποδυτήρια".

Για το αν πιέστηκε: "Θέλω να παίζω με τις δικές μου προϋποθέσεις, δεν θέλω να με βάζουν άλλοι τις προϋποθέσεις. Στην ανακοίνωση μου τα λέω όλα. Στην Ελλάδα όλο κάποια τα λένε έξω από τα δόντια και όλοι κάνουν κωλοτούμπες. Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό γιατί θέλω να κοιτάω τον κόσμο στα μάτια.

Έχω μια ιδέα για το ποδόσφαιρο και την έχω κρατήσει εδώ και 16 χρόνια. Διαιτησία αλάνθαστη δεν υπάρχει, καλός διαιτητής είναι αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Εγώ πιστεύω ότι τα λέει όλα η ανακοίνωση. Καταλαβαίνεται τι συμβαίνει. Ρωτήστε αυτούς που κυβερνούν το ποδόσφαιρο αν εγώ γυρίσω και μιλήσω και πω κάποια πράγματα μετά θα βρεθώ στο δικαστήριο.

Κάποιοι παράγοντες θα πρέπει να κάνουν σωστά το έργο τους, όσο και να μιλάμε στα ραδιόφωνα στο ποδόσφαιρο δεν θα βγει άκρη. Ολα έπαιξαν ρόλο στην απόφασή μου, πίσω μου έχω μια οικογένεια και ανθρώπους που με αγαπάνε. Κάποιοι την διασκέδαση την έχουν κάνει μη διασκέδαση. Δεν έχω ανάγκη τις δημόσιες σχέσεις. Να μην ακούει τους τηλεκριτικούς ο κόσμος. Κοιτάξτε λίγο τι γίνεται στην Αγγλία".

Για την αποβολή του Φωτάκη: "Καλύτερα σε εκείνη την φάση να σε πούνε κακό διαιτητή παρά κακό άνθρωπο γιατί μετά δεν θα μπορώ να βγω στην Καλαμάτα. Είναι κόκκινη κάρτα, "του έκοψες τον λαιμό ρε Γιώργο" του είπα". Τι να πω μπορεί να έκανα και λάθος".

Για το αν υπάρχει προστασία στους Ελληνες διαιτητές: "Είμαστε ερασιτέχνες σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα με επαγγελματίες παράγοντες, παίκτες και προπονητές. Ενας διαιτητής στην Δ' Εθνική παίρνει 40 ευρώ και μπορεί να λείψει δύο ημέρες από το σπίτι του".

Για το γεγονός πως είπε στον Τοροσίδη "πάμε παικταρά μου": "Του είπα δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόσαστε και του είπα "πάμε παικταρά". Μερικοί το εξέλαβαν διαφορετικά, μερικοί το χρησιμοποίησαν αλλιώς. Το έχω πει και σε άλλους παίκτες και σε παίκτες του ΠΑΟΚ. Θέλω να είμαι φίλος με τους παίκτες, αρκεί να σέβονται τους κανόνες. Εγώ έτσι αισθάνομαι, άλλοι είναι πιο τυπικοί, ο διαιτητής πρέπει να είναι ψυχολόγος. Ο Φωτάκης είναι πατριώτης μου, είναι φίλος, και χθες του έδειξα κόκκινη κάρτα. Στον Γκαρσία μια φορά είπα άλλα και γράφτηκαν άλλα... Πως ήξεραν τι είπαμε;"
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags