Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους πολλοί επιλέγουν να εγκατασταθούν όχι μόνο στα πατρογονικά τους εδάφη αλλά και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας. Η δημοσιογράφος μιλά με τον κ. Νίκο ο οποίος έμεινε άνεργος δέκα μήνες πριν.
Ο εργοδότης του επί 20ετίας τον απέλυσε αφού το μαγαζί πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και απελπισμένος όπως ήταν αποφάσισε να βάλει αγγελία στην οποιά προσέφερε ένα οικόπεδο που είχε στον Γέρακα για ένα σπίτι οπουδήποτε στην επαρχία.
“Αναζητώ ένα μικρό σπιτάκι με χωράφι που θα φυτεύω μόνος μου και θα έχω τα ζώα μου. Τουλάχιστον με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσω την τροφή μου. Άλλωστε πιάνουν τα χέρια μου και δεν χρειάζονται περισσότερα πράγματα”.
Η κ. Αργυρώ λέει στην δημοσιογράφο του Έθνους ότι αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της στο Πέραμα παίρνοντας μαζί την κόρη της και αφήνοντας πίσω τον άνδρα της που εργάζεται. Ξενοίκιασαν το τριάρι που έμεναν και νοίκιασαν μία γκαρσονιέρα μόνο για τις ανάγκες του συζύγου.
Τώρα το ζευγάρι ελπίζει να βρεθεί δουλειά και για αυτόν στην επαρχιακή πόλη για να επανενωθούν. “Στο χωριό αλλά και γενικότερα στις μικρές πόλεις είναι λιγότερα τα έξοδα. Ακόμη και το μποστάνι που έχουμε είναι μία ανάσα. Επίσης δεν πληρώνουμε ενοίκιο”, αναφέρει.
Ο 28χρονος Γιάννης, γέννημα θρέμμα Αθηναίος, εγκατέλειψε την πόλη για να ζήσει στην Καρδίτσα και σκοπεύει να μετακομίσει μόνιμα στο σπίτι των παππούδων του στο χωριό Δρακότρυπα “Η κρίση ήταν ο λόγος που έφυγα από την πρωτεύουσα. Στο χωρίο κάποιος θα σου δώσει ένα αβγουλάκι να φας. Στην πόλη δεν μπορείς να φας τα.. τσιμέντα”, λέει.
Για τον Γιάννη η δουλειά από το χωριό είναι πιο εύκολη καθώς σχεδιάζει ιστοσελίδες. Αυτό επέλεξε να κάνει έχοντας σπουδάσει Ηλεκτρονικός στα ΤΕΙ Πειραιά καθώς βγήκε στην αγορά εργασίας σε... δύσκολη στιγμή.
Πηγή: newsit.gr