Εθνική Ελλάδας: Η Εθνική ποδοπάτησε το Μαυροβούνιο και έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στο Παγκόσμιο. Νίκησε με 85-60 και έστειλε μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για τη μάχη που θα γίνει για τα μετάλλια.

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου οι παίκτες μας έπαιξαν σούπερ άμυνα, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και έφυγαν για τα αποδυτήρια με 26 πόντους διαφορά (42-16). Με αποτέλεσμα η επανάληψη να εξελιχθεί σε τυπική διαδικασία και το τέλος του ματς να βρει τους Ελληνες που ήταν στο γήπεδο να το γιορτάσουν με τον τρόπο τους.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν χρειάστηκε να ανεβάσει στροφές, ώστε να κερδίσουμε. Επαιξε λιγότερο από ό,τι θα περιμέναμε και πήρε ανάσες ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Εκανε, όμως, ορισμένες εντυπωσιακές φάσεις και ξεσήκωσε όλο τον κόσμο που ήταν στις εξέδρες.

Πλέον δεν αγωνίζεται στο ΝΒΑ, αλλά έπαιξε σαν παίκτης του ΝΒΑ κόντρα στο Μαυροβούνιο ο Γιώργος Παπαγιάννης. Αυτός κι αν ήταν συγκεντρωμένος, κυριάρχησε στην επίθεση με 15 πόντους, πήρε 9 ριμπάουντ και στην άμυνα όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί.

Αν συνεχίσει έτσι, τότε δεν θα χαμογελάει μόνο η Εθνική, αλλά θα στρέψει και πάλι τα βλέμματα του ΝΒΑ πάνω του. Από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου πέρασε ο Παπαγιάννης, αλλά για διάφορους λόγους δεν στέριωσε. Πήγε, όμως, μικρός και σίγουρα θα έχει κι άλλη ευκαιρία, ειδικά αν εξακολουθεί να παίζει όπως σήμερα.

Πλέον μπροστά στην Εθνική είναι το ματς με τη Βραζιλία και στο μυαλό μας έρχεται το 2006 και το δολοφονικό χτύπημα του Βαρεζάο στον Νίκο Ζήση. Ο τελευταίος δεν είναι πλέον στην Εθνική, είναι, όμως, στη Βραζιλία ο Βαρεζάο.

Η Εθνική είναι ανώτερη από τους Βραζιλιάνους, αλλά πρέπει να το δείξει και στο παρκέ, ώστε να σφραγίσει έτσι και την πρώτη θέση στον όμιλο.