Facebook Pixel Ολυμπιακός: Λύση για όλα ο Μεντιλίμπαρ - Η πρώτη top μεταγραφή καλοκαιριού
| 2024-02-28 19:47:00

Λύση για όλα ο Μεντιλίμπαρ - Η πρώτη top μεταγραφή καλοκαιριού - Απογοήτευση Μασούρας, θέμα με Ορτέγκα!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Λύση για όλα ο Μεντιλίμπαρ - Η πρώτη top μεταγραφή καλοκαιριού - Απογοήτευση Μασούρας, θέμα με Ορτέγκα!

Η απάντηση Πασχαλάκη και οι... αμαρτίες του Παναιτωλικού. Ο Ισπανός προπονητής ρίσκαρε πολύ, όμως δικαιώθηκε στο Αγρίνιο και οι Πειραιώτες παραμένουν σε τροχιά τίτλου. Ποιοι ξεχώρισαν, ποιοι προβλημάτισαν και ο ποδοσφαιριστής που ετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν από τώρα.

Μέσα σε λίγα 24ωρα ο Ολυμπιακός κατάφερε να πανηγυρίσει άλλη μία δύσκολη και αγχωτική νίκη με ανατροπή, αυτή τη φορά απέναντι στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αυτή τη φορά είχε πιο δύσκολο έργο, καθώς είχε λιγότερες επιλογές και φυσικά έπαιζε εκτός έδρας.

Ο Ισπανός προπονητής βλέποντας πως η ομάδα του είναι πλέον στα… κόκκινα από τα συνεχόμενα παιχνίδια, πήρε τεράστια ρίσκα όσον αφορά την αποστολή (κυρίως) και την 11αδα και παραλίγο να το πληρώσει ακριβά. Οι Πειραιώτες όπως και με τον Αστέρα την Κυριακή, στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκαν ασύνδετοι, αργοί και χωρίς κίνηση επιθετικά, ενώ χωρίς τον Κάρμο στα μετόπισθεν δεν άργησαν να βρεθούν και πίσω στο σκορ.

Το γκολ χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό στους Ρέτσο και Ορτέγκα, με τον δεύτερο μάλιστα να κάνει πολύ κακό παιχνίδι (σημαντικό πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει και αντικαταστάτης του αφού ο Ρίτσαρντς είναι ανέτοιμος), ενώ εξίσου προβληματική εμφάνιση πραγματοποίησαν τόσο ο Ιμπόρα που πήρε φανέλα βασικού όσο και ο Μασούρας που δεν έπεισε, αν και βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα μετά από τρία παιχνίδια. Ο Έλληνας άσος μπορεί να είχε την καλύτερη φάση για τους Ερυθρόλευκους, όμως η παρουσία του δεν ήταν θετική, καθώς ήταν εμφανές από τις επαφές του με την μπάλα πως έπαιζε με πολύ άγχος και προσπαθώντας να δώσει… απαντήσεις.

 

Έτσι λοιπόν, οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια βρισκόμενοι πίσω στο σκορ, όμως ο Μεντιλίμπαρ δεν βιάστηκε να κάνει αλλαγές, καθώς σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα, αυτή τη φορά δεν είχε το ίδιο βάθος ρόστερ. Παρόλα αυτά στο 59’ έβγαλε τους Ιμπόρα, Καμπράλ (ήταν καλύτερος σε σχέση με το ματς της Κυριακής, όμως όχι κάτι σπουδαίο) και Μασούρα και πέρασε στη θέση τους τους Έσε, Γιόβετιτς και Ζέλσον Μαρτίνς. Ο τελευταίος ήταν ο παίκτης ουσιαστικά που άλλαξε και τη ροή του ματς, καθώς (ασχέτως του γκολ που πέτυχε με… κόντρα) με την ταχύτητά του και την διεισδυτικότητά του, δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στον Παναιτωλικό.

Έτσι λοιπόν, δεν άργησε να έρθει το 1-1, παρότι ο Πετράκης σε αντίθεση με το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν έκανε το ίδιο λάθος. Οι Αγρινιώτες δεν κλείστηκαν στην περιοχή τους, προσπάθησαν να ανοιχτούν στο γήπεδο και να κρατήσουν μπάλα, όμως η παρουσία των Έσε-Γιόβετιτς-Ελ Κααμπί και του μεταμορφωμένου στο δεύτερο μέρος Ποντένσε, έφεραν την ανατροπή.

ΥΓ. Άτυχος ο Ζέλσον Μάρτινς που έκανε την διαφορά στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε, όμως προδόθηκε και πάλι από μυϊκά προβλήματα και από το γεγονός πως δεν έχει κάνει προετοιμασία. Του χρόνου θα (πρέπει να) είναι άλλος παίκτης και πιο χρήσιμος. Έχει τρομερή ποιότητα και αποτελεί την πρώτη... δυνατή μεταγραφή του καλοκαιριού!

ΥΓ2. Ο Πασχαλάκης απέδειξε και σήμερα γιατί πήρε το νέο συμβόλαιο. Η απόκρουση του στο 94’ ήταν εντυπωσιακή και καθοριστική. Βέβαια, εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η μπαλιαά που βγάζει ο Τσικίνιο στον Ζέλσον στο 1-1. Γκολ που είναι ακριβώς ίδιο με αυτό του ΠΑΟΚ πριν λίγα 24ωρα. Τι αμαρτίες πληρώνει και ο Παναιτωλικός που πλέον δίνει μάχη για την παραμονή μετά τη νίκη του Βόλυο απέναντι στον ΟΦΗ και το 3-3 της Κηφισιάς στον Αστέρα Τρίπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ολυμπιακός για πρωτάθλημα αν τον αφήσουν - Έρχονται γκέλες για ΑΕΚ και CAS - Με... τύχη και Ευρωπαϊκό"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags