Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τεράστιος κίνδυνος για Ολυμπιακό για... ένα φάουλ με ΑΕΚ
| 2024-04-01 00:14:00

Τεράστιος κίνδυνος για Ολυμπιακό για... ένα φάουλ στη Φιλαδέλφεια - "Βατόμουρο" ο Ναβάρο, κλοπή με Τσικίνιο

του Βαγγέλη Καράμαλη

Η μετάλλαξη σε 1.5 μήνα και η τριπλή ζημιά για τους Πειραιώτες. Η ήττα από την ΑΕΚ είναι χειρότερη από αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό και μπορεί να κάνει χειρότερα τα πράγματα. Τι πρέπει να προσέξει ο Μεντιλίμπαρ, που κόντρα στον Αλμέιδα εμφανίστηκε πανέτοιμος...

 

 

Πολύ δύσκολο είναι το αποψινό βράδυ για τον Ολυμπιακό, ίσως χειρότερο και αυτό της ήττας από τον Παναθηναϊκό στο Γ. Καραϊσκάκης. Οι Πειραιώτες κόντρα στην ΑΕΚ είχαν καλή εικόνα και σε καμία περίπτωση δεν άξιζαν να χάσουν. Είχαν τουλάχιστον τέσσερις τεράστιες χαμένες ευκαιρίες, τη στιγμή που η Ένωση στη μοναδική της κλασική ευκαιρία… έκλεψε το ματς και έκανε τεράστιο βήμα για να πάρει και το φετινό πρωτάθλημα, αφήνοντας εκτός μάχης τους Πειραιώτες. Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί στα επόμενα δύο ματς να μαζέψουν την διαφορά, ωστόσο για να έχουν πλέον σοβαρές πιθανότητες για τίτλο, χρειάζονται συνεχόμενα θαύματα. Μάλλον θα πρέπει πλέον να κοιτούν πώς θα αποφύγουν την τέταρτη θέση, ώστε να μην μείνουν εκτός Ευρώπης, εάν ο Άρης πάρει το Κύπελλο.

Στη Φιλαδέλφεια οι Πειραιώτες χωρίς να παίξουν… διαστημική μπάλα ήταν καλύτεροι και άξιζαν το διπλό, το οποίο και θα έπαιρναν αν ήταν πιο τυχεροί ή αν είχε μπει ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που είναι σκόρερ, αντί του Χουάν Ναβάρο που είναι δρομέας. Ο Ισπανός δεν δικαίωσε τον προπονητή του με την εμφάνισή του σε ένα ακόμα ντέρμπι και δεν είναι τυχαίο πως μόλις μπήκε ο Γιόβετιτς, πρόλαβε και έχασε τουλάχιστον δύο τεράστιες ευκαιρίες. Ο Ισπανός είναι η μεταγραφή-βατόμουρο του Ιανουαρίου, σε αντίθεση με τους Κάρμο και Τσικίνιο, οι οποίοι ανέβασαν επίπεδο την ομάδα. Κι αν ο Πορτογάλος στόπερ είναι δανεικός με ρήτρα 17 εκατομμυρίων, ο Πορτογάλος χαφ που ήρθε ως ελεύθερος στα 28 του, είναι πραγματικά μεταγραφική… κλοπή.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Μεντιλίμπαρ ατύχησε με τον Όρτα που τέθηκε εκτός και αναγκάστηκε να βάλει από την αρχή τον κουρασμένο λόγω Εθνικής Μασούρα (ο οποίος ωστόσο στο 9 χάνει ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ γκολ και αυτό δεν συμβαίνει λόγω κούρασης!), ενώ ο Κώστας Φορτούνης παρότι είχε διάθεση και κουβάλησε πολύ την μπάλα, δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Ποντένσε, ενώ οι Έσε και Τσικίνιο στη μεσαία γραμμή κυριάρχησαν και κέρδισαν σχεδόν όλες τις μονομαχίες της βραδιάς.

 

Ο Ολυμπιακός λοιπόν εμφανίστηκε πιο διαβασμένος και ξεκάθαρα σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από την ΑΕΚ, όμως δεν ήταν αποτελεσματικός και το πλήρωσε με μία ήττα που του κάνει μεγάλη ζημιά. Όχι μόνο αγωνιστική και βαθμολογική, αλλά και ψυχολογική, καθώς οι Πειραιώτες έχασαν ένα ακόμα ντέρμπι φέτος και αυτό σίγουρα δεν βοηθάει έναν καινούριο προπονητή κι ένα νέο σύνολο.

Η σεζόν λοιπόν, προφανώς χωρίς κούπα (εκτός και γίνουν άλλα τεράστια θαύματα και διεκδικήσει ευρωπαϊκό) δεν μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη, ωστόσο η βελτίωση που δείχνει ο Ολυμπιακός μέσα σε 1.5 μήνα είναι εντυπωσιακή. Οι Πειραιώτες απέκτησαν σοβαρή άμυνα, με πλάνο και προσωπικότητες και δείχνουν πως έχουν ποιότητα στο ρόστερ τους και σοβαρό προπονητή. Πάνω σε αυτά πρέπει να δουλέψουν το καλοκαίρι και να… αναπτυχθούν με 4-5 καλές μεταγραφές. Θα τα καταφέρουν;

ΥΓ. Άλλος ποδοσφαιριστής ο Ορτέγκα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σωστός τακτικά για 90 λεπτά, εξαιρετικός αμυντικά για 90 λεπτά. Στη φάση του γκολ στο 91’ θα έπρεπε να κάνει φάουλ. Τα ίδια ισχύουν και για τον Ρέτσο!

ΥΓ2. Ο Μεντιλίμπαρ ρίσκαρε – ξεκάθαρα στο τέλος πίστεψε στη νίκη – και το πλήρωσε. Μήπως τον βόλευε η ισοπαλία, ώστε να κυνηγήσει στη συνέχεια με περισσότερες ελπίδες κάτι παραπάνω στα επόμενα παιχνίδια;

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το τρικ Αλμέιδα δικαιώθηκε στο 91’ - Έτσι την πάτησε ο Μεντιλίμπαρ - Βάλε τον Ελ Αραμπί!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags