«... Από την πλευρά μου έπρεπε να βρω την κατάλληλη στιγμή! Να αποχωρήσω από την ΑΕΚ, τη στιγμή που θα είχα υλοποιήσει την προ 11 ετών υπόσχεσή μου για μία ΑΕΚ πανίσχυρη, που δεν θα έχει ανάγκη κανέναν Μελισσανίδη. Μία ΑΕΚ οικονομικά αυτόνομη, για πρώτη φορά στην ιστορία της, την οποία αφήνω σε πολύ καλά χέρια. Και εγώ θα βρίσκομαι πάντα εδώ!

Θα είμαι εδώ να προσφέρω με την εμπειρία μου σε οτιδήποτε η ΑΕΚ με χρειαστεί!

...

Αποχωρώ υπερήφανος, γιατί με αξίωσε ο Θεός να βάλω και εγώ το δικό μου λιθαράκι για το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Αποχωρώ υπερήφανος και γεμάτος ως άνθρωπος για όσα αφήνω πίσω μου! Ευχαριστώ τον Θεό που με βοήθησε να εκπληρώσω στο ακέραιο όσα υποσχέθηκα στο Τατόι τον Ιούλιο του 2013.

...

Συγχωρήστε με, αλλά το δικό μου ταξίδι έφτασε στον τελικό του προορισμό.

Παραδίδω τα ηνία στον εφοπλιστή κ . Μάριο Ηλιόπουλο...»

Αυτά είναι τα λόγια με τα οποία ο Δημήτρης Μελισσανίδης δήλωσε την ολοκλήρωση της παρουσίας του στα διοικητικά πράγματα της ΑΕΚ, επιβεβαιώνοντας τη φημολογία των τελευταίων ημερών περί αλλαγής καθεστώτος και τα δημοσιεύματα που έφερναν στο προσκήνιο τον ισχυρό άνδρα της SeaJets.

Η αλήθεια είναι, ότι ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν θα περάσει για πρώτη φορά το κατώφλι της Αγιάς Σοφιάς σήμερα, όταν και θα παρουσιαστεί από τον Δημήτρη Μελισσανίδη στους εκπροσώπους του Τύπου. Η πρώτη φορά ήταν τον Νοέμβριο του 2023, στα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, αν και ο φακός των φωτογραφικών πρακτορείων, δεν κατάφερε να κλέψει μερικά κλικς από την επιβλητική παρουσία του νέου διοικητικού ηγέτη της Ένωσης.

Μαυροφορεμένος με γενειάδα και μακριά μαλλιά, μορφή που θυμίζει... Βίκινγκ, ο Μάριος Ηλιόπουλος εθεάθη στο τραπέζι του Δημήτρη Μελισσανίδη, στο γεύμα που παρέθεσε μετά τον αγιασμό και την ξενάγηση στα ιστορικά εκθέματα, όταν τα φλας είχαν σβήσει...Αυτό δείχνει και ένα στοιχείο του χαρακτήρα του νέου ηγέτη της ΑΕΚ, ο οποίος περιγράφεται ως άνθρωπος αντισυμβατικός που μένει μακριά από επισημότητες και dress code.

«Πούλα την, αλλιώς θα πεθάνεις»

Εκείνη την εποχή είχε τεθεί σε πολύ καλά πληροφορημένη πηγή η ερώτηση για την παρουσία Ηλιόπουλου στο συγκεκριμένο τραπέζι. Η απάντηση όμως ήταν κοφτή και προδιέθετε, ότι υπήρχε... καπνός. «Είναι εφοπλιστής, κάνει δουλειές με τον μεγάλο, με τον οποίο είναι φίλος. Μην το αγγίζεις το θέμα», ειπώθηκε τότε. Η ίδια πηγή βέβαια τώρα αναφέρει, ότι η πώληση της ΑΕΚ έχει γίνει εδώ και καιρό, αλλά δεν σημαίνει, ότι ο Μελισσανίδης δεν θα έχει λόγο στην επόμενη ημέρα.

Απλά απαλλάσσεται από τα βάρη και πολύ περισσότερο τα άγχη της διοίκησης μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας, τα οποία μπορούν να αποβούν καταστροφικά για την υγεία ενός ανθρώπου που έχει ξεπεράσει τα 70. Υπενθυμίζεται, ότι τον Ιούνιο του 2022 ο Μελισσανίδης είχε υποβληθεί σε επέμβαση στεντ στην καρδιά. Ίσως αυτό να ήταν το σοβαρότερο καμπανάκι που ήχησε για τον πατριάρχη των προέδρων της ΑΕΚ, ο οποίος άκουσε και τις συμβουλές στενών του συνεργατών, οι οποίοι τον παρότρυναν να γίνει γρήγορα η πώληση. «Πούλα την, αλλιώς θα πεθάνεις από το άγχος σου», ήταν η φράση που φέρεται να του ειπώθηκε, πριν μερικά χρόνια, ούτως ώστε τώρα σε ηλικία 73 ετών ο «Τίγρης» να αποχωρεί υπερήφανος, έχοντας εκπληρώσει όλες του τις δεσμεύσεις.

Η μεγάλη μεταγραφή πριν τον αποχαιρετισμό

Πριν αποχωρήσει όμως από τα διοικητικά, γιατί όπως και ο ίδιος δήλωσε, δεν φεύγει ποτέ από την ΑΕΚ, ο Μελισσανίδης φρόντισε να κάνει τη μεγαλύτερη μεταγραφή και αυτή δεν είναι άλλη από αυτήν του Μάριου Ηλιόπουλου, με τον οποίο συνδέεται τόσο φιλικά όσο και επιχειρηματικά. Επίσης έχουν κοινούς φίλους, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, με τον οποίο ήταν συμμαθητής στο Κολλέγιο Αθηνών.

Ακούστηκαν και στο παρελθόν φήμες για ενδιαφέρον από ξένα funds. Ακόμα και για αμερικανικά κεφάλαια που θα διαχειρίζονταν Έλληνες παράγοντες. Αυτό το έργο όμως έχει «ξαναπαιχτεί» στον πλανήτη ΑΕΚ (βλέπε ΕΝΙΚ-Νetmed) και η συνταγή δεν είχε ευχάριστη γεύση. Κακά τα ψέμματα, οι ελληνικές ομάδες δεν είναι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σίτι και Λίβερπουλ, χρειάζονται ελληνικά κεφάλια με δίψα για διάκριση και γνώση της ελληνικής πραγματικότητας για να καθοδογηθούν.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος απ' όσα συμπεραίνουμε από τα δημοσιεύματα που διαβάζουμε σε Μέσα με επιχειρηματική θεματολογία είναι πολύ φιλόδοξος ως προσωπικότητα. Τάραξε τα νερά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού με το πάθος και την τελειομανία του, σε συνδυασμό με την επιθετική πολιτική του, όταν βάλει σκοπό να πετύχει κάτι. Ο άνθρωπος έφερε τα πάνω κάτω στην αγορά με τα ταχύπλοα της εταιρείας του και προκάλεσε ναυτίες και πονοκεφάλους στον ανταγωνισμό, εφαρμόζοντας ένα νέο μοντέλο στην ελληνική ναυσιπλοΐα με επενδύσεις σε νέα ταχύτατα σκάφη και δρομολόγια. Όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του 2017, ο Ηλιόπουλος πήρε τα «πρωταθλήματά» του στο Αιγαίο, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Ήθελε να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος και γρήγορα. Σήμερα, η SeaJets καυχιέται, ότι κατέχει τον μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως. Τα σκάφη της συνδέουν 50 νησιά, τις Κυκλάδες, τις Σποράδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Μιλάμε για 400 διασυνδέσεις.

Έξις δευτέρα φύσις, έλεγε ο Αριστοτέλης. Η ταχύτητα δεν είναι το κυρίαρχο στοιχείο μόνο στις μπίζνες του Μάριου Ηλιόπουλου, αλλά και στην εξωεπαγγελματική του ζωή. Είναι το πάθος του. Ο εφοπλιστής έχει αφήσει το αποτύπωμά του σε αγώνες ράλι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι επιτυχίες του τον ανέδειξαν ως έναν εκ των κορυφαίων αγωνιστικών οδηγών και του κόλλησαν το παρατσούκλι «Super Mario». Με τις χορηγίες του επίσης έχει συμβάλλει στην προώθηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα. Μάλιστα έχει στηρίξει πολλούς νέους οδηγούς μέσα από τη Seajets Racing Team. Εκτός από αγωνιστικά υπεραυτοκίνητα, του αρέσει να πετά και ελικόπτερα.

Όσον αφορά τον χαρακτήρα του, αλιεύσαμε αρκετούς χαρακτηρισμούς που περιγράφουν την ιδιοσυγκρασία του. Ο Ηλιόπουλος ως δημόσιο πρόσωπο θεωρείται ασυμβίβαστος, εκρηκτικός, εκδηλωτικός, φιλικός, λαϊκός. Για τη δουλειά του χαρακτηρίζεται παθιασμένος, ταπεινός, προσγειωμένος, σοβαρός και μετρημένος. Επίσης είναι οπαδός της ΑΕΚ.

Όλα αυτά τα στοιχεία συντελούν στο συμπέρασμα, ότι ο Ηλιόπουλος μπαίνει στην ΑΕΚ, για να πρωταγωνιστήσει, να σηκώσει τις κούπες του και να γράψει τη δική του ιστορία. Αυτό όμως μένει να το αποδείξει ο χρόνος...